Rybářský rozcestník

Kapr pečený na mandlích

V celku upečený kapr pokapaný citrónovou a pomerančovou šťávou, ochucený drceným kmínem a pokladený lupínky másla a mandlemi.

2 náročnost
60 minut
+ 30 minut odležení  
Kapr na mandlích
  • 1 ks vykuchaného kapra i s hlavou o váze 2-2,5 kg
  • 150 g másla
  • 100 g madlových lupínků
  • citrónová a pomerančová šťáva
  • drcený kmín
  • rybí vývar
  • sůl
  • snítky čerstvé petrželky na ozdobu
  • kolečka citrónu a pomeranče na ozdobu
  • Příprava

    1. Očištěnou rybu před pečením nařízneme na boku, z obou stran, několika nepříliš hlubokými příčnými zářezy, osolíme ji z venku i zevnitř a pokapeme citrónovou a pomerančovou šťávou, necháme ji nejméně 30 minut odležet
    2. Větší část másla rozehřejeme na pekáči, vložíme rybu, posypeme kmínem a poklademe lupínky mandlí a zbylého másla
    3. Maličko podlijeme rybím vývarem a prudčeji pečeme v předem vyhřáté troubě na 200 °C cca 30-40 minut, během pečení rybu přeléváme vypečenou šťávou
    4. Upečenou rybu rozdělíme na porce, dáme na nahřáté talíře, přelijeme procezenou šťávou a ozdobíme petrželkou a dílky citrónu a pomeranče.

    Doporučení

    U pečení kapra je vhodné ponechat kůži i ploutve a to i ocasní.

    Nejčtenější články

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

    MiČR handicapovaní rybáři a MiČR ženy plavaná Mělník 2024

    Vážení přátelé sportovního rybolovu, dovolujeme si Vás pozvat na Mistrovství ČR v plavané v roce 2024, které se bude konat 26.4. – 28.4. 2024 na Mělníce.