Rybářský rozcestník

Smažený hrášek nakládaný v Maggi

V oleji usmažené kuličky z těstíčka z hrubé mouky, mléka, vejce a soli, před použitím nakládané v Maggi.

2 náročnost
30 minut
+ doba naložení  
smazeny-hrasek-v-maggi3smazeny-hrasek-v-maggi2
  • 130 g hrubé mouky
  • 1,5 dl mléka
  • 1 ks vejce
  • špetka soli
  • olej na smažení
  • Maggi na naložení
  • Příprava

    1. Z hrubé mouky, mléka, vejce a špetky soli vymícháme těstíčko, o něco větší hustoty, než těsto na palačinky.
    2. V příhodné nádobě rozpálíme větší množství oleje.
    3. Přes hrubé struhadlo protlačujeme těstíčko tak, aby jen kapalo přímo do horkého oleje, “hrášek” vzniklý z kousků těsta občas promícháme a smažíme postupně dozlatova.
    4. Usmažené kuličky vyjmeme cedníkem a necháme důkladně okapat a vychladnout
    5. Hrášek skladujeme v uzavřené dóze, hodinu před chytáním je naložíme do Maggi, použijeme jen přiměřené množství, při dlouhodobým naložení se z hrášku stane jen bláto!

    Nejčtenější články

    Jak jednoduše opláchnout nafukovací člun

    Kdo vozí k vodě nafukovací čluny, moc dobře ví, jak moc po vytažení z vody jsou špinavé, zvláště, pokud je rybář u vody déle a zažije nějakou tu bouřku. Hlavně na řekách se na spodní straně člunu usazuje kde co. A pokud zaprší, či parkujeme s člunem pod stromy, ani vnitřek člunu nebývá neposkvrněný. Kdo by pak chtěl vozit tuto hrubou špínu domů? 🙂

    Co vše lze nastražit na přívěs háčku

    Kromě klasického boilies, případně pelet lze na přívěs háčku nastražit kde co. Od červů, žížal, ale i jiné živé havěti také různě upravené pečivo, listy, květy či snítky trav nebo rákosu, ale také ovoce. A to nemluvím o sýrech a různých dalších dobrotách, co si rybář odtrhne u huby, aby zvýšil svoji šanci chytit nějakou tu pěknou rybu.

    Bonduelle Gold Chilli – kukuřice nejen do chladné podzimní vody

    Zkušeným rybářům asi nemusím vysvětlovat, že právě nakládaná kukuřice Bonduelle nejlépe přemlouvá kaprovité ryby k záběru a to jak bílou rybu, tak i kapry a amury. Ale už jste vyzkoušeli chytat ryby na Bonduelle Gold Chilli, tedy ostrou variantu této nakládané kukuřice?