Rybářský rozcestník

Švédská rybí pomazánka

Chutná pomazánka z uvařených ryb (makrela, treska atd.). S úspěchem lze použít i rybu sladkovodní s menším obsahem kostí, nebo ryby vyuzené.

1 náročnost
15 minut
švédská
  • 300 g vařené tresky (makrely, kapra, okouna ...)
  • 150 g smetany
  • 2 ks vejce
  • 1 ks cibule
  • 1 lžíce nasekané kapary
  • 1/2 lžičky sardelové pasty
  • citronová šťáva
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Rybí maso bez kostí v misce zalijeme smetanou, vidličkou rozmělníme, vymícháme na hladký krém
    2. Přidáme nastrouhaná vejce, nakrájenou cibuli, nasekané kapary, sardelovou pastu, vše důkladně promícháme
    3. Na závěr pomazánku dochutíme citronovou šťávou, pepřem a solí
    4. Pomazánku mažeme na opečený toastový chléb, veku, nebo pečivo.

    Nejčtenější články

    Okouni jsou nejen hájení, od letošního roku mají i míru!

    Kdo byl zvyklý v lednu či únoru počíhat si na okouny, má již druhým rokem smůlu. Okoun se dostal do kategorii ryb, které jsou část roku hájené, tedy nesmí se cíleně chytat a pokud přeci jen skončí na háčku, musí být šetrně puštěné zpět do vody. Ovšem pozor! Letos se ochrana okounů ještě zpřísnila a nově má okoun spodní míru.

    Jak na úhoře s feederovým prutem

    Ten, kdo propadl chytání na feeder, si rozhodně rád zkusí s tímto prutem i lov úhořů. Feeder je k chytání úhořů stejně dobrý, jako klasické pruty na položenou. Jen se musí vědět, jak na to!

    Druhy ryb doporučené k uzení

    Následující seznam představuje stručný přehled nejběžnějších druhů ryb vhodných k uzení, které si můžete sami chytit, nebo také koupit v obchodech. Samozřejmě existuje ještě mnoho dalších druhů, které lze rovněž použít k uzení.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím