Rybářský rozcestník

Švédská rybí pomazánka

Chutná pomazánka z uvařených ryb (makrela, treska atd.). S úspěchem lze použít i rybu sladkovodní s menším obsahem kostí, nebo ryby vyuzené.

1 náročnost
15 minut
švédská
  • 300 g vařené tresky (makrely, kapra, okouna ...)
  • 150 g smetany
  • 2 ks vejce
  • 1 ks cibule
  • 1 lžíce nasekané kapary
  • 1/2 lžičky sardelové pasty
  • citronová šťáva
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Rybí maso bez kostí v misce zalijeme smetanou, vidličkou rozmělníme, vymícháme na hladký krém
    2. Přidáme nastrouhaná vejce, nakrájenou cibuli, nasekané kapary, sardelovou pastu, vše důkladně promícháme
    3. Na závěr pomazánku dochutíme citronovou šťávou, pepřem a solí
    4. Pomazánku mažeme na opečený toastový chléb, veku, nebo pečivo.

    Nejčtenější články

    Fishsurfing Tržiště – vyhledávač rybářských potřeb

    Ztrácíte se v nepřeberné nabídce rybářských eshopů? Hesla jako „nejlepší“, „nejlevnější“, „sleva“ a „akce“ vám zní povědomě? Jestliže hledáte opravdu nejlepší nabídku a chcete rychle a snadno najít vše, co potřebujete, představujeme vám nový vyhledávač rybářských potřeb – Fishsurfing Tržiště!

    Sladký likér jako dip? Vyzkoušejte třeba griotku, funguje skvěle!

    Došel vám oblíbený dip, nebo prostě rádi zkoušíte něco nového a nejste lakomí, obětujte panák vašeho oblíbeného sladkého likéru a použijte ho jako dip, možná vás překvapí, že i některé ryby, pokud mají možnost, jsou pěkné násosky.

    Územní halový přebor v rybolovné technice mládeže

    Český rybářský svaz, z. s., Západočeský územní svaz, odbor RT ve spolupráci s ČRS, z.s., místní organizací Nepomuk pořádají Územní halový přebor v rybolovné technice mládeže podzimní kolo….