Rybářský rozcestník

Treska na másle s česnekem

Porce tresky osolené, opepřené, potřené stroužky česneku a pokapané máslem, grilované na roštu grilu.

2 náročnost
30 minut
  • 600 g tresky
  • 6 lžiček rozpuštěného másla
  • 2 lžičky citronové šťávy
  • 2 ks stroužků česneku
  • 1 ks snítky petrželky
  • mletý pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Tresku opláchneme, stáhneme z ní kůži a nakrájíme na porce
    2. Potom osolíme, potřeme oloupanými utřenými stroužky česneku, posypeme mletým pepřem a pokapeme citronovou šťávou
    3. Srovnáme na grilovací rošt, pokapeme rozpuštěným máslem a po každé straně grilujeme 3 minuty
    4. Hotové porce rozdělíme na talíře, posypeme na jemno nasekanou petrželkou a podáváme s bramborovou kaší a čerstvou zeleninou.

    Nejčtenější články

    Proč zkušení rybáři suší boilies?

    Usušené boilies může zásadně zvýšit úspěšnost lovu kaprů a to i těch velmi opatrných. Hlavně při lovu kaprů v teplé letní vodě, ale i při větší aktivitě drobné bílé ryby, je důležité použít jako nástrahu právě vytvrzené boilies díky jeho proschnutí. Usušené koule ztvrdnou, stanou se odolnějšími proti okusu drobné ryby a také se prodlouží jejich poločas rozpadu.

    Obal na pruty z džínů (riflí)

    Obal na pruty si můžete samozřejmě koupit. Ale nejen pro šetřílky tu máme tip na obal na pruty ušitý ze starých džínsů. A nemusí jít jenom o obal na pruty, stejně tak si do přešitých riflí můžete k vodě nosit podběrák, stojan, vidličky…

    Houbička na mytí nádobí se hodí i na rybách!

    Asi každý již držel v ruce houbičku na nádobí, i když se třeba vyhýbá kuchyni, jak jen může. Přesto se vyplatí si ji brát na ryby a to nejen na mytí nádobí. Můžeme ji použít třeba jako nosič vůní a chutí, nebo na ni lze dokonce chytat. Ovšem také se hodí jako pomocník při vyvážení krmení a nástrahy například s dálkově ovládanou lodičkou.