Rybářský rozcestník

Treska na másle s česnekem

Porce tresky osolené, opepřené, potřené stroužky česneku a pokapané máslem, grilované na roštu grilu.

2 náročnost
30 minut
  • 600 g tresky
  • 6 lžiček rozpuštěného másla
  • 2 lžičky citronové šťávy
  • 2 ks stroužků česneku
  • 1 ks snítky petrželky
  • mletý pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Tresku opláchneme, stáhneme z ní kůži a nakrájíme na porce
    2. Potom osolíme, potřeme oloupanými utřenými stroužky česneku, posypeme mletým pepřem a pokapeme citronovou šťávou
    3. Srovnáme na grilovací rošt, pokapeme rozpuštěným máslem a po každé straně grilujeme 3 minuty
    4. Hotové porce rozdělíme na talíře, posypeme na jemno nasekanou petrželkou a podáváme s bramborovou kaší a čerstvou zeleninou.

    Nejčtenější články

    Lisovaný rohlík s libečkem

    Tento fígl používali již staří labští rybáři na začátku minulého století. Jde o to rohlík napařit vodou, do které dáme několik stonků libečku, po vylisování pak nakrájený rohlík s listy čerstvého libečku ještě skladujeme.

    Čarování s toustovým chlebem na rybách

    Použití toustového chleba na rybách jsem si zamiloval. Jde totiž o atraktivní nástrahu pro téměř všechny býložravé druhy ryb, tedy například karasy, cejny, plotice, tlouště, ale také kapry. Ale jak ho nastražit, aby na háčku, případně i na vlasu pod ním, vydržel co nejdéle? Možností je mnoho, vyzkoušejte některé naše tipy.

    Kufr na nářadí skvěle nahradí rybářský kufr

    Kam s tím, tak tuto otázku jsem si donedávna klad vždy, když jsem balil rybařinu na naše dlouhé výpravy k vodě. Bižuterii, ale i další doplňky pro kaprařinu, k tomu věci pro lov sumců a kde je zbytek, jako například plavačkové náčiní pro lov nástražních rybek…. Sonar, baterky k sonaru, mohu pokračovat dál, tolik věcí a jak je přepravit k vodě a přitom je mít pěkně uspořádané? Můžete si pořídit nějaké rybářské tašky, kufry a podobně. Ale ty ceny! Co tak zkusit originální rybářské boxy, kufry či tašky nahradit šikovnými boxy původně určené na nářadí? Já si jeden skvělý našel a už bych neměnil.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím