4 ks (kus 150-200 g) podkovy kapra
200 g žampionů
100 g slaniny
2 ks stroužky česneku
hladká mouka
červená mletá paprika
petrželka
worchestr
máslo
pepř
sůl
Příprava
- Porce kapra osolíme, potřeme česnekem, obalíme v hladké mouce, upečeme na másle dozlatova z obou stran
- Do šťávy po pečení přidáme nakrájenou slaninu, plátky žampionů orestujeme
- Opečené podkovy naskládáme do zapékací misky, poklademe orestovanou směsí, posypeme nasekanou petrželkou, poprášíme červenou paprikou, zakápneme worchestrem, necháme v troubě 10 minut zapéct
- Upečenou rybu podáváme například s vařenými brambory které přelijeme šťávou a slaninou z pečení.
Doporučení
Jako další příloha je vhodná domácí čalamáda.