Rybářský rozcestník

Kapr na žampionech a slanině

Porce kapra ochucené česnekem a solí, obalené v mouce, opečené na másle, pak zapečené v troubě spolu s orestovanou slaninou a plátky žampionů.

2 náročnost
40 minut
kapr
  • 4 ks (kus 150-200 g) podkovy kapra
  • 200 g žampionů
  • 100 g slaniny
  • 2 ks stroužky česneku
  • hladká mouka
  • červená mletá paprika
  • petrželka
  • worchestr
  • máslo
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Porce kapra osolíme, potřeme česnekem, obalíme v hladké mouce, upečeme na másle dozlatova z obou stran
    2. Do šťávy po pečení přidáme nakrájenou slaninu, plátky žampionů orestujeme
    3. Opečené podkovy naskládáme do zapékací misky, poklademe orestovanou směsí, posypeme nasekanou petrželkou, poprášíme červenou paprikou, zakápneme worchestrem, necháme v troubě 10 minut zapéct
    4. Upečenou rybu podáváme například s vařenými brambory které přelijeme šťávou a slaninou z pečení.

    Doporučení

    Jako další příloha je vhodná domácí čalamáda.

    Nejčtenější články

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

    MiČR handicapovaní rybáři a MiČR ženy plavaná Mělník 2024

    Vážení přátelé sportovního rybolovu, dovolujeme si Vás pozvat na Mistrovství ČR v plavané v roce 2024, které se bude konat 26.4. – 28.4. 2024 na Mělníce.