Rybářský rozcestník

Kapr na žampionech a slanině

Porce kapra ochucené česnekem a solí, obalené v mouce, opečené na másle, pak zapečené v troubě spolu s orestovanou slaninou a plátky žampionů.

2 náročnost
40 minut
kapr
  • 4 ks (kus 150-200 g) podkovy kapra
  • 200 g žampionů
  • 100 g slaniny
  • 2 ks stroužky česneku
  • hladká mouka
  • červená mletá paprika
  • petrželka
  • worchestr
  • máslo
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Porce kapra osolíme, potřeme česnekem, obalíme v hladké mouce, upečeme na másle dozlatova z obou stran
    2. Do šťávy po pečení přidáme nakrájenou slaninu, plátky žampionů orestujeme
    3. Opečené podkovy naskládáme do zapékací misky, poklademe orestovanou směsí, posypeme nasekanou petrželkou, poprášíme červenou paprikou, zakápneme worchestrem, necháme v troubě 10 minut zapéct
    4. Upečenou rybu podáváme například s vařenými brambory které přelijeme šťávou a slaninou z pečení.

    Doporučení

    Jako další příloha je vhodná domácí čalamáda.

    Nejčtenější články

    Jak jednoduše opláchnout nafukovací člun

    Kdo vozí k vodě nafukovací čluny, moc dobře ví, jak moc po vytažení z vody jsou špinavé, zvláště, pokud je rybář u vody déle a zažije nějakou tu bouřku. Hlavně na řekách se na spodní straně člunu usazuje kde co. A pokud zaprší, či parkujeme s člunem pod stromy, ani vnitřek člunu nebývá neposkvrněný. Kdo by pak chtěl vozit tuto hrubou špínu domů? 🙂

    Co vše lze nastražit na přívěs háčku

    Kromě klasického boilies, případně pelet lze na přívěs háčku nastražit kde co. Od červů, žížal, ale i jiné živé havěti také různě upravené pečivo, listy, květy či snítky trav nebo rákosu, ale také ovoce. A to nemluvím o sýrech a různých dalších dobrotách, co si rybář odtrhne u huby, aby zvýšil svoji šanci chytit nějakou tu pěknou rybu.

    Bonduelle Gold Chilli – kukuřice nejen do chladné podzimní vody

    Zkušeným rybářům asi nemusím vysvětlovat, že právě nakládaná kukuřice Bonduelle nejlépe přemlouvá kaprovité ryby k záběru a to jak bílou rybu, tak i kapry a amury. Ale už jste vyzkoušeli chytat ryby na Bonduelle Gold Chilli, tedy ostrou variantu této nakládané kukuřice?