Rybářský rozcestník

Rybí filé v citrusové marinádě

Filé marinované ve sladkokyselé kořeněné marinádě, upečené v troubě pokladené kolečky citrónu.

2 náročnost
45 minut
+ nejméně 2 hodiny marinování  
Rybí filé v citrusové marinádě
  • 400 g rybího filé
  • 8 ks tenkých plátků citronu na zapečení
  • 2 ks stroužky česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • 1 lžička citronového pepře
  • 1 lžička sušeného oregana
  • 1 lžička drceného kmínu
  • 1 lžička soli
  • šťáva z poloviny pomeranče
  • šťáva z poloviny citronu
  • Příprava

    1. Filé necháme rozmrazit, papírovou utěrkou ho řádně osušíme
    2. Všechny přísady na marinádu prošleháme, filé naskládáme do vhodné nádoby a marinádou ho přelejeme, marinujeme alespoň 2 hodiny4
    3. Marinované filé přemístíme do pekáčku, poklademe plátky citronů a v troubě vyhřáté na 200 °C pečeme 20 až 30 minut.

    Doporučení

    Podáváme například se šťouchanými brambory.

    Poznámka

    Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová

    Nejčtenější články

    Pozvánka na závod do Nižboru

    ČRS. z. s., MO Nižbor zve na 16. ročník rybářského závodu, který se koná 11. 5. 2024 na Berounce nad jezem v Nižboru. Počet míst omezen na 50….

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!