Rybářský rozcestník

Steak z rybího filetu s česnekovým olejem

Rybí steaky s hrubě drceným barevným pepřem, citronem a česnekovým olejem, připravené na grilovací pánvi.

1 náročnost
10 minut
Steak z rybího filetu s česnekovým olejem
  • Na 1 porci:
  • 250 g rybího filetu (steak)
  • hrubě mletý barevný pepř
  • citron
  • sůl
  • Na česnekový olej:
  • 2 lžíce panenského olivového oleje
  • 1 ks stroužku česneku
  • Příprava

    1. Rybu osušíme papírovou utěrkou, z jedné strany osolíme, opepříme a pokapeme šťávou z citronu
    2. Rozpálíme si grilovací pánev na nejvyšší stupeň a vložíme na ni rybu okořeněnou stranou dolů
    3. Vrchní část osolíme, opepříme a pokapeme citronem
    4. Grilujeme 2 minuty, steak otočíme a opět 2 minuty opékáme
    5. Steak vyjmeme a položíme na předem připravený nahřátý talíř, z vrchní strany potřeme předem připraveným česnekovým olejem
    6. Ozdobíme, maso znovu potřeme česnekovým olejem, necháme 2 minuty stát a podáváme
    7. Příprava česnekové oleje: do dvou lžic olivového oleje přidáme stroužek prolisovaného česneku a promícháme.

    Doporučení

    Tímto způsobem lze připravit steak z tuňáka, lososa a jiných mořských ryb.

    Nejčtenější články

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

    MiČR handicapovaní rybáři a MiČR ženy plavaná Mělník 2024

    Vážení přátelé sportovního rybolovu, dovolujeme si Vás pozvat na Mistrovství ČR v plavané v roce 2024, které se bude konat 26.4. – 28.4. 2024 na Mělníce.