Rybářský rozcestník

Steak z rybího filetu s česnekovým olejem

Rybí steaky s hrubě drceným barevným pepřem, citronem a česnekovým olejem, připravené na grilovací pánvi.

1 náročnost
10 minut
Steak z rybího filetu s česnekovým olejem
  • Na 1 porci:
  • 250 g rybího filetu (steak)
  • hrubě mletý barevný pepř
  • citron
  • sůl
  • Na česnekový olej:
  • 2 lžíce panenského olivového oleje
  • 1 ks stroužku česneku
  • Příprava

    1. Rybu osušíme papírovou utěrkou, z jedné strany osolíme, opepříme a pokapeme šťávou z citronu
    2. Rozpálíme si grilovací pánev na nejvyšší stupeň a vložíme na ni rybu okořeněnou stranou dolů
    3. Vrchní část osolíme, opepříme a pokapeme citronem
    4. Grilujeme 2 minuty, steak otočíme a opět 2 minuty opékáme
    5. Steak vyjmeme a položíme na předem připravený nahřátý talíř, z vrchní strany potřeme předem připraveným česnekovým olejem
    6. Ozdobíme, maso znovu potřeme česnekovým olejem, necháme 2 minuty stát a podáváme
    7. Příprava česnekové oleje: do dvou lžic olivového oleje přidáme stroužek prolisovaného česneku a promícháme.

    Doporučení

    Tímto způsobem lze připravit steak z tuňáka, lososa a jiných mořských ryb.

    Nejčtenější články

    Změny v rybářském řádu pro rok 2019

    Jako každý rok i letos tu máme výpis těch nejdůležitějších změn v rybářském řádu platných od 1.1.2019. Musím však upozornit, že ne ve všech krajích byly schváleny všechny změny doporučené Radou ČRS! Rada ČRS totiž nemá kompetenci direktivně vstupovat do výlučné pravomoci uživatele revíru a tak záleží na nich, zda schválí doporučení rady v plném znění, nebo ne.

    Největší rybí obři – rybářské trofejní kusy

    Dnes je mezi námi sportovními rybáři modní trend honit se za velkými trofejními kusy. Nevím, zda tuto mánii odstartoval svými dokumenty Jakub Wágner, tedy u nás v Česku, nebo zda se rybáři již v minulosti i u nás předháněli v tom, kdo chytí tu největší rybu. Já osobně si raději dobře zachytám a po extra velkých rybách zase tak neprahnu, ale poctivě řečeno, kdo by nechtěl na prutu opravdu trofejní kus? Ale začněme odjinud. Víte vůbec, jaká je ta největší ryba, co brázdí vody na naší planetě?

    Okouni jsou nejen hájení, od letošního roku mají i míru!

    Kdo byl zvyklý v lednu či únoru počíhat si na okouny, má již druhým rokem smůlu. Okoun se dostal do kategorii ryb, které jsou část roku hájené, tedy nesmí se cíleně chytat a pokud přeci jen skončí na háčku, musí být šetrně puštěné zpět do vody. Ovšem pozor! Letos se ochrana okounů ještě zpřísnila a nově má okoun spodní míru.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím