Rybářský rozcestník

Kapr na česneku přelitý smetanovou omáčkou

V troubě na slanině upečený celý kapr naditý plátky mrkve a česneku, servírovaný přelitý smetanovou omáčkou připravenou z výpeku.

2 náročnost
50 minut
  • 1 ks kapr
  • 1 ks mrkve
  • 4 ks stroužky česneku
  • 120 g anglické slaniny
  • 100 ml smetany
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • sladká mletá červená paprika
  • čerstvě nasekané listy petrželky
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Vykuchaného kapra bez šupin, ploutví a hlavy důkladně opláchneme pod studenou tekoucí vodou, osušíme papírovou utěrkou, pak maso osolíme a okořeníme paprikou a pepřem a to jak z venku, tak zevnitř.
    2. Mrkev očistíme, česnek oloupeme, obojí pak nakrájíme na tenká kolečka.
    3. Na pánvi orestujeme na kostičky pokrájenou slaninu, pak ji i s olejem přelijeme na pekáček, na slaninu položíme kapra, do břicha mu nezapomeneme vložit několik koleček mrkve i česneku.
    4. Zaklopený pekáč vložíme do trouby vyhřáté na 190-200 °C, pečeme 45-50 minut, během pečení několikrát kapra podlijeme trochou vody a přeléváme výpekem.
    5. Rybu vyjmeme z pekáče, naporcujeme, uchováme v teple, pekáč položíme na zdroj tepla, zahříváme, nalijeme smetanu, krátce obsah pekáčku povaříme.
    6. Jednotlivé porce kapra na talířích servírujeme přelité horkou omáčkou, zdobíme čerstvě nasekanou petrželkou.

    Nejčtenější články

    Jak jednoduše opláchnout nafukovací člun

    Kdo vozí k vodě nafukovací čluny, moc dobře ví, jak moc po vytažení z vody jsou špinavé, zvláště, pokud je rybář u vody déle a zažije nějakou tu bouřku. Hlavně na řekách se na spodní straně člunu usazuje kde co. A pokud zaprší, či parkujeme s člunem pod stromy, ani vnitřek člunu nebývá neposkvrněný. Kdo by pak chtěl vozit tuto hrubou špínu domů? 🙂

    Co vše lze nastražit na přívěs háčku

    Kromě klasického boilies, případně pelet lze na přívěs háčku nastražit kde co. Od červů, žížal, ale i jiné živé havěti také různě upravené pečivo, listy, květy či snítky trav nebo rákosu, ale také ovoce. A to nemluvím o sýrech a různých dalších dobrotách, co si rybář odtrhne u huby, aby zvýšil svoji šanci chytit nějakou tu pěknou rybu.

    Bonduelle Gold Chilli – kukuřice nejen do chladné podzimní vody

    Zkušeným rybářům asi nemusím vysvětlovat, že právě nakládaná kukuřice Bonduelle nejlépe přemlouvá kaprovité ryby k záběru a to jak bílou rybu, tak i kapry a amury. Ale už jste vyzkoušeli chytat ryby na Bonduelle Gold Chilli, tedy ostrou variantu této nakládané kukuřice?