Rybářský rozcestník

Rybí kastrolek s rýží

Pokrm z Norska.

2 náročnost
78 minut
  • Suroviny pro 4 osoby:
  • 500 g pečené, vařené nebo dušené ryby
  • 200 g rýže
  • 80 g másla
  • 40 g rajčatového protlaku
  • 30 g strouhanky
  • 15 g hladké mouky
  • 2 dl mléka (smetany)
  • mletý pepř
  • petrželka
  • cukr
  • sůl
  • Příprava

    1. Rýži přebereme, propláchneme studenou a potom vařící vodou, zalijeme 4 decilitry vody, osolíme, přidáme kousek másla a dusíme pod pokličkou doměkka
    2. Rybu vykostíme, pokrájíme na hranolky, urovnáme ve vrstvách střídavě s rýží do kastrolku vymaštěného máslem
    3. Každou vrstvu posypeme jemně nasekanou petrželkou
    4. Z másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku, kterou zředíme mlékem (smetanou), přidáme rajčatový protlak, mletý pepř, sůl, špetku cukru a povaříme
    5. Omáčku nalijeme na připravené potraviny, vše posypeme strouhankou, pokapeme rozehřátým máslem a pečeme ve středně vyhřáté troubě (180 °C) asi půl hodiny.

    Doporučení

    Příloha: Zeleninový salát.

    Nejčtenější články

    Masaři plundrují svazové vody!

    Na internetu koluje Print Scrn chatu dvou mladíků, který ukazuje dva masaře v tom pravém světle. Z jejich diskuze totiž vyplývá, že ve svazové vodě chycené ryby prodávají obchodníkům vietnamské národnosti.

    Horní míry dravců? Ano nebo ne?

    V jedné komunitě na Facebooku se objevila diskuze o snaze stanovit, kromě kaprů, horní míry i dravcům. Jak to vidíte vy? Je potřeba hájit trofejní dravce? Já osobně si nejsem jistý, že například u sumce je třeba nějaké hájení, ale třeba jsem mimo. Pojďme si na toto téma popovídat i u nás na Facebooku!

    Do řek tečou z čističek i antidepresiva, ryby jsou méně ostražité a neskrývají se před predátory

    Výzkum ukázal, že kvůli chemikáliím v tocích jsou ryby méně aktivní, což může vést k tomu, že se neukryjí před predátory. Vědci zkoumali populaci pstruha obecného v potoku na Prachaticku.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím