Rybářský rozcestník

Rybí kastrolek s rýží

Pokrm z Norska.

2 náročnost
78 minut
  • Suroviny pro 4 osoby:
  • 500 g pečené, vařené nebo dušené ryby
  • 200 g rýže
  • 80 g másla
  • 40 g rajčatového protlaku
  • 30 g strouhanky
  • 15 g hladké mouky
  • 2 dl mléka (smetany)
  • mletý pepř
  • petrželka
  • cukr
  • sůl
  • Příprava

    1. Rýži přebereme, propláchneme studenou a potom vařící vodou, zalijeme 4 decilitry vody, osolíme, přidáme kousek másla a dusíme pod pokličkou doměkka
    2. Rybu vykostíme, pokrájíme na hranolky, urovnáme ve vrstvách střídavě s rýží do kastrolku vymaštěného máslem
    3. Každou vrstvu posypeme jemně nasekanou petrželkou
    4. Z másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku, kterou zředíme mlékem (smetanou), přidáme rajčatový protlak, mletý pepř, sůl, špetku cukru a povaříme
    5. Omáčku nalijeme na připravené potraviny, vše posypeme strouhankou, pokapeme rozehřátým máslem a pečeme ve středně vyhřáté troubě (180 °C) asi půl hodiny.

    Doporučení

    Příloha: Zeleninový salát.

    Nejčtenější články

    Lov sumců na položenou na živé či mrtvé ryby

    Jedna z možností, jak chytat sumce tzv. „na těžko“ je nalíčit návazce u dna, nebo kousek nade dnem a nabídnout jim živou, či mrtvou rybku, nebo její části.

    Nastražení PopUp boilie na mikro obratlík

    U některých montáží jako Ronnie Rig, či Slip D Rig se PopUp boilie navazuje na mikro obratlík a to pomocí vlasce nebo přímo, pro tyto účely vytvořené, bait floss šňůry. V tomto články vám ukážeme pomocí foto návodu přesný postup, jak na to.

    Trn (osten) se silikonovou zarážkou – šikovná pomůcka pro nastražení pop up boilie pod háček

    Velmi praktická pomůcka pro rybáře v situaci, kdy chtějí pod háček napíchnout nějakou PopUp nástrahu a nemají po ruce vhodný návazec s háčkem a přívěsem pod ním.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím