Rybářský rozcestník

Smažené filety lína – marinované

V těstíčku obalené, pak usmažené filety z lína, 24 hodin marinované v lednici v marinádě, servírované za studena s čerstvým pečivem.

2 náročnost
40 minut
+ 24 hodin marinování  
marinovanímarinovanímarinovaní
  • 500-700 g filetů z lína
  • 1 ks zelená paprika
  • 1 ks červená cibule
  • 1 ks kousek feferonky
  • Na těstíčko:
  • 2 ks vaječné žloutky
  • 1-2 lžíce mléka
  • hladká mouka
  • Na marinádu:
  • 1 dl bílého vinného octa
  • 3 dl vody
  • 4 ks kuličky celého pepře
  • 4 ks kuličky nového koření
  • 2 ks bobkové listy
  • 1 lžička cukru
  • 1/2 lžičky soli
  • Příprava

    1. Osolené, okmínované porce lína protáhneme 2x až 3x v těstíčku, které připravíme ze žloutků, hladké mouky a mléka, těstíčko musí být hustší, aby na rybě drželo.
    2. Kousky ryby opečeme dozlatova, z obou stran, a necháme vychladnout.
    3. Z uvedených surovin uvaříme marinádu, necháme zchladnout.
    4. Kousky línů rozložíme do vhodné skleněné nádoby, proložíme proužky cibule, papriky, přidáme kousek feferonky a zalijeme marinádou.
    5. Uložíme do lednice a necháme 24 hodin marinovat. Podáváme s pečivem.

    Poznámka

    Text i foto: D. Marounek

    Nejčtenější články

    Největší dětské rybářské závody na rybníce Konopiště

    Pořádáme již třetí ročník dětských závodů pro širokou veřejnost( není třeba rybářského lístku). Loňská účast byla 108 dětí. Každý malý závodník má v ceně startovného (100 kč) zajištěné jídlo a pití a drobný prezent. Do 50tého místa garantujeme věcné a hodnotné ceny.

    DIGITAL Smart Cradle – absolutní vítěz GRAND PRIX For Fishing 2023

    I letos měl rybářský veletrh For Fishing 2023 bohatý doprovodný program. Kromě jiného se také vystavovatelé mohli přihlásit s nějakým zajímavým výrobkem do soutěže GRAND PRIX For Fishing 2023. Jde o prestižní záležitost a tak není divu, že se letos soutěže zúčastnily i takové rybářské celebrity, jako Karel Nikl nebo Lukáč Krása. Ovšem hlavní cena letos skončila na Slovensku!

    Ryby v české kuchyni – 1. díl

    Ryby se v Čechách konzumují po staletí. Dříve hlavně sladkovodní, nyní si oblibu získaly i ryby mořské. Asi nejvýznamnější rybou u nás byl odedávna kapr. Kapr se začal konzumovat již ve středověku a to díky rozmachu rybnikářství, kdy rybníky patřily k běžné součásti feudálních panství, ale i klášterů. Do výstavby rybníků se pak zapojily později i města.