Rybářský rozcestník

Smažené filety lína – marinované

V těstíčku obalené, pak usmažené filety z lína, 24 hodin marinované v lednici v marinádě, servírované za studena s čerstvým pečivem.

2 náročnost
40 minut
+ 24 hodin marinování  
marinovanímarinovanímarinovaní
  • 500-700 g filetů z lína
  • 1 ks zelená paprika
  • 1 ks červená cibule
  • 1 ks kousek feferonky
  • Na těstíčko:
  • 2 ks vaječné žloutky
  • 1-2 lžíce mléka
  • hladká mouka
  • Na marinádu:
  • 1 dl bílého vinného octa
  • 3 dl vody
  • 4 ks kuličky celého pepře
  • 4 ks kuličky nového koření
  • 2 ks bobkové listy
  • 1 lžička cukru
  • 1/2 lžičky soli
  • Příprava

    1. Osolené, okmínované porce lína protáhneme 2x až 3x v těstíčku, které připravíme ze žloutků, hladké mouky a mléka, těstíčko musí být hustší, aby na rybě drželo.
    2. Kousky ryby opečeme dozlatova, z obou stran, a necháme vychladnout.
    3. Z uvedených surovin uvaříme marinádu, necháme zchladnout.
    4. Kousky línů rozložíme do vhodné skleněné nádoby, proložíme proužky cibule, papriky, přidáme kousek feferonky a zalijeme marinádou.
    5. Uložíme do lednice a necháme 24 hodin marinovat. Podáváme s pečivem.

    Poznámka

    Text i foto: D. Marounek

    Nejčtenější články

    Jak jednoduše opláchnout nafukovací člun

    Kdo vozí k vodě nafukovací čluny, moc dobře ví, jak moc po vytažení z vody jsou špinavé, zvláště, pokud je rybář u vody déle a zažije nějakou tu bouřku. Hlavně na řekách se na spodní straně člunu usazuje kde co. A pokud zaprší, či parkujeme s člunem pod stromy, ani vnitřek člunu nebývá neposkvrněný. Kdo by pak chtěl vozit tuto hrubou špínu domů? 🙂

    Co vše lze nastražit na přívěs háčku

    Kromě klasického boilies, případně pelet lze na přívěs háčku nastražit kde co. Od červů, žížal, ale i jiné živé havěti také různě upravené pečivo, listy, květy či snítky trav nebo rákosu, ale také ovoce. A to nemluvím o sýrech a různých dalších dobrotách, co si rybář odtrhne u huby, aby zvýšil svoji šanci chytit nějakou tu pěknou rybu.

    Bonduelle Gold Chilli – kukuřice nejen do chladné podzimní vody

    Zkušeným rybářům asi nemusím vysvětlovat, že právě nakládaná kukuřice Bonduelle nejlépe přemlouvá kaprovité ryby k záběru a to jak bílou rybu, tak i kapry a amury. Ale už jste vyzkoušeli chytat ryby na Bonduelle Gold Chilli, tedy ostrou variantu této nakládané kukuřice?