Rybářský rozcestník

Smažené filety lína – marinované

V těstíčku obalené, pak usmažené filety z lína, 24 hodin marinované v lednici v marinádě, servírované za studena s čerstvým pečivem.

2 náročnost
40 minut
+ 24 hodin marinování  
marinovanímarinovanímarinovaní
  • 500-700 g filetů z lína
  • 1 ks zelená paprika
  • 1 ks červená cibule
  • 1 ks kousek feferonky
  • Na těstíčko:
  • 2 ks vaječné žloutky
  • 1-2 lžíce mléka
  • hladká mouka
  • Na marinádu:
  • 1 dl bílého vinného octa
  • 3 dl vody
  • 4 ks kuličky celého pepře
  • 4 ks kuličky nového koření
  • 2 ks bobkové listy
  • 1 lžička cukru
  • 1/2 lžičky soli
  • Příprava

    1. Osolené, okmínované porce lína protáhneme 2x až 3x v těstíčku, které připravíme ze žloutků, hladké mouky a mléka, těstíčko musí být hustší, aby na rybě drželo.
    2. Kousky ryby opečeme dozlatova, z obou stran, a necháme vychladnout.
    3. Z uvedených surovin uvaříme marinádu, necháme zchladnout.
    4. Kousky línů rozložíme do vhodné skleněné nádoby, proložíme proužky cibule, papriky, přidáme kousek feferonky a zalijeme marinádou.
    5. Uložíme do lednice a necháme 24 hodin marinovat. Podáváme s pečivem.

    Poznámka

    Text i foto: D. Marounek

    Nejčtenější články

    Pozvánka na závod do Nižboru

    ČRS. z. s., MO Nižbor zve na 16. ročník rybářského závodu, který se koná 11. 5. 2024 na Berounce nad jezem v Nižboru. Počet míst omezen na 50….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

    MiČR handicapovaní rybáři a MiČR ženy plavaná Mělník 2024

    Vážení přátelé sportovního rybolovu, dovolujeme si Vás pozvat na Mistrovství ČR v plavané v roce 2024, které se bude konat 26.4. – 28.4. 2024 na Mělníce.