Rybářský rozcestník

Smažené filety lína – marinované

V těstíčku obalené, pak usmažené filety z lína, 24 hodin marinované v lednici v marinádě, servírované za studena s čerstvým pečivem.

2 náročnost
40 minut
+ 24 hodin marinování  
marinovanímarinovanímarinovaní
  • 500-700 g filetů z lína
  • 1 ks zelená paprika
  • 1 ks červená cibule
  • 1 ks kousek feferonky
  • Na těstíčko:
  • 2 ks vaječné žloutky
  • 1-2 lžíce mléka
  • hladká mouka
  • Na marinádu:
  • 1 dl bílého vinného octa
  • 3 dl vody
  • 4 ks kuličky celého pepře
  • 4 ks kuličky nového koření
  • 2 ks bobkové listy
  • 1 lžička cukru
  • 1/2 lžičky soli
  • Příprava

    1. Osolené, okmínované porce lína protáhneme 2x až 3x v těstíčku, které připravíme ze žloutků, hladké mouky a mléka, těstíčko musí být hustší, aby na rybě drželo.
    2. Kousky ryby opečeme dozlatova, z obou stran, a necháme vychladnout.
    3. Z uvedených surovin uvaříme marinádu, necháme zchladnout.
    4. Kousky línů rozložíme do vhodné skleněné nádoby, proložíme proužky cibule, papriky, přidáme kousek feferonky a zalijeme marinádou.
    5. Uložíme do lednice a necháme 24 hodin marinovat. Podáváme s pečivem.

    Poznámka

    Text i foto: D. Marounek

    Nejčtenější články

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

    Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

    Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….