Rybářský rozcestník

Pomazánka z uzeného sumce III.

Tento recept byl původně určený na zpracování konzervovaných rybiček, ale my vyzkoušeli tuto variantu s kousky uzeného sumce. Je to také velká dobrota, jen pozor na sůl, protože uzený sumec bývá dost slaný, tak se solí opatrně.

1 náročnost
15 minut
pomazánkapomazánkapomazánka
  • 250 g vyuzené, pomleté maso ze sumce
  • 125 g povoleného másla
  • 2 lžíce plnotučné hořčice
  • 2 lžíce sladkého kečupu
  • 2-3 ks natvrdo vařených vajec
  • 3 ks nakládané kyselé okurky
  • 1 ks větší cibule
  • mletý pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Natvrdo uvařená vajíčka oloupeme a spolu s oloupanou cibulí nasekáme nadrobno, nadrobno nakrájíme také od nálevu okapané kyselé okurky.
    2. Do mísy vhodíme vyuzené, pomleté maso ze sumce, přidáme nakrájené, změklé máslo, cibuli, vejce, okurky i hořčici a vše důkladně promícháme, ideálně elektrickým metličkovým šlehačem.
    3. Pomazánku dochutíme mletým černým pepřem a solí (opatrně se solí, uzený sumec je již většinou dost slaný!), ještě jednou dobře promícháme.
    4. Nakonec hotovou pomazánku necháme v chladničce chvíli odležet.

    Nejčtenější články

    Pozvánka na závod do Nižboru

    ČRS. z. s., MO Nižbor zve na 16. ročník rybářského závodu, který se koná 11. 5. 2024 na Berounce nad jezem v Nižboru. Počet míst omezen na 50….

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!