250 g vyuzené, pomleté maso ze sumce
125 g povoleného másla
2 lžíce plnotučné hořčice
2 lžíce sladkého kečupu
2-3 ks natvrdo vařených vajec
3 ks nakládané kyselé okurky
1 ks větší cibule
mletý pepř
sůl
Příprava
- Natvrdo uvařená vajíčka oloupeme a spolu s oloupanou cibulí nasekáme nadrobno, nadrobno nakrájíme také od nálevu okapané kyselé okurky.
- Do mísy vhodíme vyuzené, pomleté maso ze sumce, přidáme nakrájené, změklé máslo, cibuli, vejce, okurky i hořčici a vše důkladně promícháme, ideálně elektrickým metličkovým šlehačem.
- Pomazánku dochutíme mletým černým pepřem a solí (opatrně se solí, uzený sumec je již většinou dost slaný!), ještě jednou dobře promícháme.
- Nakonec hotovou pomazánku necháme v chladničce chvíli odležet.