Rybářský rozcestník

Slanečková pomazánka z domácích matjesů

Pomazánka připravená z matjesů, másla, vařených vajec, zakysané smetany, kopru, sladké papriky a chilli.

1 náročnost
15 minut
  • 200 g domácích matjesů
  • 50 g másla
  • 2 ks vajec
  • 2 lžíce nasekaného kopru
  • 2 lžíce zakysané smetany
  • 1 lžička sladké papriky
  • 1 lžička chilli
  • Příprava

    1. Vajíčka uvaříme natvrdo, necháme zchladnout a nakrájíme nadrobno
    2. Do mísy dáme nakrájená vajíčka, nadrobno nasekaný kopr, najemno nakrájené matjesy
    (můžeme je ještě rozmačkat vidličkou) změklé máslo a zakysanou smetanu
    3. Vše dobře promícháme, dochutíme cilli i sladkou paprikou a podáváme s plátky tmavého chleba.

    Poznámka

    Recept na domácí matjesové řezy naložené v oleji najdet zde: Matjesy z cejna

    Nejčtenější články

    První chytání, aneb, co musí udělat rybář, než začne chytat

    Máme platné rybářské dokumenty, doma jsme si udělali přípravu a vše potřebně nachystali k vodě, včetně svačiny a pití a právě jsme dorazili k vodě … co vše předchází chytání? Hodíme hned silon s návnadou do vody a začneme? Rozhodně ne!

    Kačení máma, opeřený Rambo a Terminátor v jednom

    O letošní letní výpravě na Sumce se s námi u vody skamarádila kačení rodinka, máma a její čtyři mladé. My je krmili, oni nás obšťastňovali svojí přítomností. Běda jiným kačenám, které nás chtěli také navštívit. Ty naše kačení máma hnala tak urputně, že z ní šel až strach.

    Potlačení pachové stopy na nástrahách i návazcích

    Některé ryby mají opravdu dobře vyvinutý čich. V zásadě se ryby dělí do dvou skupin, jedny mají vysoce vyvinutý čich, ale za to horší zrak a druhé mají výborný zrak, ale horší čich. A právě ty druhy, co dobře vnímají různé pachy, můžeme přelstít drobnou vychytávkou.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím