V pekáčku zapečené filety z losos přelité bylinkovou omáčkou, servírované s vařenými brambory ochucenými máslem a petrželkou.
1. Cibuli nadrobno nakrájejte a za občasného míchání restujte na oleji přibližně 2-3 minuty
2. Přidejte rajčatový protlak, kurkumu a dále restujte asi 2 minuty za stálého míchání
3. Poté přilijte vývar a víno, směs přiveďte k varu a vařte asi 4 minuty
4. Zalijte smetanou Meggle a opět přiveďte k varu, poté nechte omáčku 4-5 minut mírně podusit
5. Petržel omyjte, osušte a nasekejte, zhruba polovinu nasypejte do směsi, zbytek si schovejte na brambory
6. Kopr rovněž omyjte, osušte a otrhejte ze stonku, jednu snítku si nechte na konečnou ozdobu talíře, zbytek na jemno nasekejte a vmíchejte do bylinkové omáčky, omáčku dochuťte solí, pepřem a citronovou šťávou
7. Oloupané brambory vařte 20-25 minut ve vroucí osolené vodě
8. Lososa omyjte, osušte a naporcujte na 4 přibližně stejné kousky, filety naskládejte vedle sebe do žáruvzdorné zapékací misky a přelijte omáčkou, pečte v předehřáté troubě (elektrická trouba 200 °C / horkovzdušná 175 °C) asi 15 minut
9. V malém rendlíku rozpusťte máslo a odstavte ho na prkénko, uvařené brambory sceďte a promíchejte je s máslem a zbylou petrželkou, dochuťte solí, na talíři ozdobte koprem, který jste si dali stranou.
Na 1 porci přibližně 2310 kJ, 550 kcal. E 38 g, F 36 g, 15 g KH
Zdroj: Meggle.cz