2 náročnost
30 minut
+ doba odležení masa
750 g masa sumce bez kostí a kůže
6 ks oloupaných rajčat
2 ks stroužky česneku
1 ks červená masitá paprika
1 ks zelená masitá paprika
1 ks cibule
1 ks kousek feferonky
2 lžíce rajského protlaku
sladká mletá červená paprika
citronová šťáva
černý pepř
olej
sůl
Příprava
- Maso ze sumce nakrájíme na 2 cm kostky, osolíme, pokapeme citronovou šťávou, necháme chvíli odležet.
- V hrnci rozehřejeme olej, přidáme nakrájenou cibuli, necháme zesklovatět.
- K cibuli přidáme kostky zelené a červené papriky, podlijeme trochou vody, dusíme 5 minut.
- Přidáme nakrájená rajčata, rajský protlak, feferonku, posypeme hustě sladkou červenou paprikou, vložíme kostky rybího masa, osolíme, podusíme 3 minuty, aby se maso nerozpadnulo.
- Na závěr ochutíme utřeným česnekem.
- Hotový pokrm podáváme s chlebem, nebo tarhoňou, podle chuti můžeme připepřit, osolit.
Poznámka
Text i foto: D. Marounek