Rybářský rozcestník

Perkelt ze sumce

Klasika z maďarské kuchyně, tam se připravuje i z jiných ryb, než ze sumce. Tenhle recept rozhodně stojí za vyzkoušení! Je prověřený, perkelt ze sumce chutná úžasně.

2 náročnost
30 minut
+ doba odležení masa  
perkeltperkeltperkelt
  • 750 g masa sumce bez kostí a kůže
  • 6 ks oloupaných rajčat
  • 2 ks stroužky česneku
  • 1 ks červená masitá paprika
  • 1 ks zelená masitá paprika
  • 1 ks cibule
  • 1 ks kousek feferonky
  • 2 lžíce rajského protlaku
  • sladká mletá červená paprika
  • citronová šťáva
  • černý pepř
  • olej
  • sůl
  • Příprava

    1. Maso ze sumce nakrájíme na 2 cm kostky, osolíme, pokapeme citronovou šťávou, necháme chvíli odležet.
    2. V hrnci rozehřejeme olej, přidáme nakrájenou cibuli, necháme zesklovatět.
    3. K cibuli přidáme kostky zelené a červené papriky, podlijeme trochou vody, dusíme 5 minut.
    4. Přidáme nakrájená rajčata, rajský protlak, feferonku, posypeme hustě sladkou červenou paprikou, vložíme kostky rybího masa, osolíme, podusíme 3 minuty, aby se maso nerozpadnulo.
    5. Na závěr ochutíme utřeným česnekem.
    6. Hotový pokrm podáváme s chlebem, nebo tarhoňou, podle chuti můžeme připepřit, osolit.

    Poznámka

    Text i foto: D. Marounek

    Nejčtenější články

    Pozvánka na závod do Nižboru

    ČRS. z. s., MO Nižbor zve na 16. ročník rybářského závodu, který se koná 11. 5. 2024 na Berounce nad jezem v Nižboru. Počet míst omezen na 50….

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!