Rybářský rozcestník

Slanečková marináda

Marináda z oleje, vyluhovaného mlíčí ze slanečků a zeleniny.

1 náročnost
10 minut
+ 24 hodin máčení mlíčí  
  • 500 g mlíčí ze slanečků
  • 160 g cibule
  • 150 g oleje
  • 120 g mrkve
  • 100 g celeru
  • 50 g mléka na máčení
  • 50 g mléka
  • 40 g octa
  • 20 g hořčice
  • Příprava

    1. Očištěné mlíčí ze slanečků vypereme ve studené tekoucí vodě a dáme do studeného syrového mléka, ve kterém je necháme nejméně 24 hodin v chladu máčet, aby se vyluhovala přebytečná sůl (mléko, v případě potřeby můžeme rozředit studenou vodou, aby mlíčí bylo zcela potopeno)
    2. Po této době mlíčí z mléka vyjmeme, utřeme na jemnou kaši
    3. Do kaše pak za stálého míchání vléváme ocet, olej, mléko
    4. Jako vložku přidáme na kolečka nakrájenou cibuli, na plátky nakrájenou vařenou zeleninu a hořčici
    5. Do takto připravené slanečkové marinády vkládáme porce ryb (vařené nebo kyselé sledě apod.) a necháme proležet v chladu po dobu nejméně 12 hodin.

    Nejčtenější články

    Haltýř z pračky

    Tam, kde je povolený haltýř, tedy bedna na živé rybky, která se pokládá na dno toku, lze ho vyrobit jednoduše ze staré pračky, do které se prádlo dávalo vrchem.

    Stravování u vody – krabičková metoda

    Na delších rybářských výpravách s kusem salámu a instantními polívkami prostě nevystačíme. Do hry se tak dostává tzv. krabičková metoda, tedy doma uvařená jídla uložená po porcích v krabičkách a pak zamrazená. U vody je pak stačí už jen ohřát.

    VIKING – elektrická energie pro vaše dobrodružství

    Tento článek je pro všechny, kteří aspoň jednou chtěli na rybách nabíjet svoje telefony, sonary, nebo si pustit přenosnou televizi a nechtěli pro nabíjení používat standardní a hlučné benzínové generátory.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím