Rybářský rozcestník

Slanečková marináda

Marináda z oleje, vyluhovaného mlíčí ze slanečků a zeleniny.

1 náročnost
10 minut
+ 24 hodin máčení mlíčí  
  • 500 g mlíčí ze slanečků
  • 160 g cibule
  • 150 g oleje
  • 120 g mrkve
  • 100 g celeru
  • 50 g mléka na máčení
  • 50 g mléka
  • 40 g octa
  • 20 g hořčice
  • Příprava

    1. Očištěné mlíčí ze slanečků vypereme ve studené tekoucí vodě a dáme do studeného syrového mléka, ve kterém je necháme nejméně 24 hodin v chladu máčet, aby se vyluhovala přebytečná sůl (mléko, v případě potřeby můžeme rozředit studenou vodou, aby mlíčí bylo zcela potopeno)
    2. Po této době mlíčí z mléka vyjmeme, utřeme na jemnou kaši
    3. Do kaše pak za stálého míchání vléváme ocet, olej, mléko
    4. Jako vložku přidáme na kolečka nakrájenou cibuli, na plátky nakrájenou vařenou zeleninu a hořčici
    5. Do takto připravené slanečkové marinády vkládáme porce ryb (vařené nebo kyselé sledě apod.) a necháme proležet v chladu po dobu nejméně 12 hodin.

    Nejčtenější články

    Na candáty s PVA

    Při chytání candátů si můžeme podobně pomoci zvýšit šance na záběr, jako například při chytání kaprů, jen stačí kromě nástrahy lovné místo zakrmit kousky rybího masa. K tomu nám poslouží například PVA punčocha.

    Lov kaprovitých ryb ve studené vodě

    Někdo doma nevydrží, ani když je chladno a voda ledová. Právě v pozdních podzimních a zimních měsících je třeba použít nástrahu při chytání kaprovitých ryb, která je ve studené vodě rychleji rozpustná a tak ve vodě tvoří stopu, která by mohla prásknout do nosu v tu dobu líným rybám, které rozhodně v zimě nepřekypují aktivitou. Stejně vhodné je ve zvýšené míře používat různé obalovací pasty a dipy, které nám pomohou zvýšit atraktivnost nástrahy. Ovšem jen dobrá nástraha nám úspěšný lov v zimním období bohužel nezajistí.

    Chytání dravců na makrelí ocásek

    Ano, je to tak. I na ocas makrely se dá celkem úspěšně chytat například štiky. I když „kudličky“ makrelu nemají šanci ve vodě nikdy potkat, přesto právě její ocásky jim fakt dost chutnají. A tak když budete v létě grilovat makrely, uřízněte jim konce těla a dejte je do mrazáku. Na podzim se vám budou hodit při lovu dravců, především pak štik. Ovšem i další části makrely našim dravcům chutnají!

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím