Rybářský rozcestník

Mexická grilovací marináda

Na rozehřátém oleji osmahnutý utřený česnek, smíchaný s cukrem, chilli, jablečným džusem … tato směs dodává při grilování rybímu nebo kuřecímu masu zlatavou barvu.

1 náročnost
20 minut
  • 6 lžic jablečného džusu
  • 6 lžic vinného octa
  • 6 lžic oleje
  • 1 lžička nasekaných chilli papriček
  • 1 lžička cukru
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky mletého černého pepře
  • 2 ks stroužky česneku
  • Příprava

    1. Na rozehřátém oleji krátce osmahneme utřený česnek
    2. Vmícháme ocet, džus, chilli, cukr, sůl a pepř a prohříváme za stálého míchání do zhnědnutí směsi.
    3. Necháme vychladnout.

    Nejčtenější články

    Rybářské bajky, mýty, pověry a přísloví

    No, co rybář, to nějaká pověra. Někdo jim věří, jiný ne. Ale občas si říkám, že na každém šprochu je pravdy trochu! 🙂 A tak jsem je začal sbírat.

    Chov a skladování žížal

    Dnes se dají koupit žížalky, či i jiné živé rybí nástrahy, ve specializovaných obchodech, ale leze to dost do peněz. Pak máme další možnosti, jak my rybáři přijít k žížalám. Buď si je pracně nakopeme venku na zahradě, což může být dost zdlouhavé a za sucha či mrazu marný boj, nebo můžeme žížalám vytvořit ideální podmínky a vypěstovat si je doma ve sklepě, nebo na zahradě.

    Výroba závaží z kamene

    Někdo se snaží celou montáž co nejvíce zneviditelnit ve vodě. Jiný zase používá klipsy na odhození zátěže při záseku, kdy je opravdu vhodné a také lacinější nechat ve vodě kus kamene, než zátěž olověnou. O šetrnosti k přírodě nemluvě! Ostatní chtějí třeba jen ušetřit. Vyrobte si tedy, za dlouhých zimních večerů, šetrné závaží z kousku drátu a kamene, v létě se jistě, tyto náhražky olova, budou hodit.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím