Rybářský rozcestník

Mexická grilovací marináda

Na rozehřátém oleji osmahnutý utřený česnek, smíchaný s cukrem, chilli, jablečným džusem … tato směs dodává při grilování rybímu nebo kuřecímu masu zlatavou barvu.

1 náročnost
20 minut
  • 6 lžic jablečného džusu
  • 6 lžic vinného octa
  • 6 lžic oleje
  • 1 lžička nasekaných chilli papriček
  • 1 lžička cukru
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky mletého černého pepře
  • 2 ks stroužky česneku
  • Příprava

    1. Na rozehřátém oleji krátce osmahneme utřený česnek
    2. Vmícháme ocet, džus, chilli, cukr, sůl a pepř a prohříváme za stálého míchání do zhnědnutí směsi.
    3. Necháme vychladnout.

    Nejčtenější články

    Haltýř z pračky

    Tam, kde je povolený haltýř, tedy bedna na živé rybky, která se pokládá na dno toku, lze ho vyrobit jednoduše ze staré pračky, do které se prádlo dávalo vrchem.

    Volba zrnitosti krmení při lovu s method feeder krmítky

    Při chytání s method feeder krmítkem je volba zrnitosti krmení velmi důležitá. Kdy chytat se směsí extra jemnou, středně zrnitou, či směsí hrubou? Existuje jednoduchá poučka.

    Stravování u vody – krabičková metoda

    Na delších rybářských výpravách s kusem salámu a instantními polívkami prostě nevystačíme. Do hry se tak dostává tzv. krabičková metoda, tedy doma uvařená jídla uložená po porcích v krabičkách a pak zamrazená. U vody je pak stačí už jen ohřát.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím