Rybářský rozcestník

Kapr vařený na pivu

Vařený kapr s omáčkou z piva a rybího vývaru.

3 náročnost
75 minut
+doba odležení  
  • 1000 g kapra
  • 140 g másla
  • 120 g cibule
  • 70 g slaniny
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 400 ml světlého piva
  • bobkový list
  • nové koření
  • pepř celý
  • sůl
  • Příprava

    1. Kapra zbavíme kůže, osolíme, rozdělíme na porce, protkneme proužky slaniny a necháme asi hodinu odležet
    2. Do kastrolu dáme nadrobno nakrájenou cibuli a od každého koření asi pět kousků, přidáme porce kapra, zalijeme pivem tak, aby byla ryba zakryta a vaříme na mírném plameni do měkka
    3. Šťávu pak zahustíme jíškou z másla a mouky a povaříme ještě 15 minut, ale již bez ryby
    4. Omáčku procedíme a zalijeme jí porce ryby.

    Doporučení

    Jako přílohu podáváme vařené brambory.

    Poznámka

    Jiná varianta doporučuje podávat kapra dušeného v pivu bez omáčky, pouze politého rozehřátým máslem.  Příprava jíšky viz: Jíška .

    Nejčtenější články

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

    MiČR handicapovaní rybáři a MiČR ženy plavaná Mělník 2024

    Vážení přátelé sportovního rybolovu, dovolujeme si Vás pozvat na Mistrovství ČR v plavané v roce 2024, které se bude konat 26.4. – 28.4. 2024 na Mělníce.