Rybářský rozcestník

Teriyaki omáčka

Tato omáčka kromě chuti pomáhá, díky obsaženým enzymům, ke změkčení masa. Používá se především v japonské kuchyni nejen jako dochucovadlo, ale také jako dip. Skvělá je především k rybímu či kuřecímu masu.

1 náročnost
20 minut
Teriyaki omáčka
  • 250 ml sójové omáčky
  • 150 ml rýžového vína (Mirin)
  • 2 lžíce rýžového octa
  • 1 lžíce na jemno nastrouhaného zázovru
  • 1 lžička sezamového oleje
  • 65 g bílého cukru
  • 1 ks stroužek česneku
  • černý pepř dle chuti
  • špetku nadrcené chilli papričky
  • Příprava

    1. Rýžové víno Mirin přivedeme k varu, stáhneme zdroj tepla na polovinu a necháme probublávat přibližně 10 minut
    2. Přidáme sójovou omáčku, rýžový ocet, chilli papričku, sezamový olej, česnek, zázvor, cukr a černý pepř
    3. Až se cukr rozpustí, omáčku vaříme ještě dalších 5 minut
    4. Hotovou Teriyaki omáčku nalijeme do vhodné nádoby a skladujeme v chladu

    Nejčtenější články

    Sumec kanibal, aneb čím vším sumci nepohrdnou. Mohou napadnout i člověka?

    Kanibalismus u sumců je přirozeným jevem a setkáme se s ním všude, nejen tam, kde je moc přemnožený a má málo potravy. Pokud hájí své teritorium, klidně vystartuje po stejně velkém jedinci, který nepatří mezi jeho nejbližší rodinu. Jde o teritoriální chování. Ovšem cizí jedinci svého druhu nejsou jeho hlavní potravou. Kromě menších ryb nepohrdne ani hlodavci, menšími ptáky apod. Může si ale sumec udělat zálusk i na člověka?

    Způsoby uzení ryb

    Známe různé způsoby uzení ryb, liší se teplotou kouře, dobou uzení a také trvanlivostí výsledného produktu.

    Koule z DECATHLONU jsou trnem v oku některým českým výrobcům

    Boilies z DECATHLONU se stále probírá na diskuzních fórech na různých rybářských webech a také na Facebooku. Jde o to, že zásadně konkuruje cenou běžným výrobcům a tak někteří testeři renomovaných značek začali koule z DECATHLONU ve svých článcích hanit. My jsme byli donedávna zcela neutrální, ale po sérií negativních článků na Facebooku jsme se naštvali a zašli do obchodu a „dekatloňácké“ koule koupili. Boilies jsme pak testovali na stojaté svazové vodě, také na jednom soukromém revíru a nakonec i na proudné vodě na Labi. A jak jsme s koulemi dopadli?

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím