Rybářský rozcestník

Teriyaki omáčka

Tato omáčka kromě chuti pomáhá, díky obsaženým enzymům, ke změkčení masa. Používá se především v japonské kuchyni nejen jako dochucovadlo, ale také jako dip. Skvělá je především k rybímu či kuřecímu masu.

1 náročnost
20 minut
Teriyaki omáčka
  • 250 ml sójové omáčky
  • 150 ml rýžového vína (Mirin)
  • 2 lžíce rýžového octa
  • 1 lžíce na jemno nastrouhaného zázovru
  • 1 lžička sezamového oleje
  • 65 g bílého cukru
  • 1 ks stroužek česneku
  • černý pepř dle chuti
  • špetku nadrcené chilli papričky
  • Příprava

    1. Rýžové víno Mirin přivedeme k varu, stáhneme zdroj tepla na polovinu a necháme probublávat přibližně 10 minut
    2. Přidáme sójovou omáčku, rýžový ocet, chilli papričku, sezamový olej, česnek, zázvor, cukr a černý pepř
    3. Až se cukr rozpustí, omáčku vaříme ještě dalších 5 minut
    4. Hotovou Teriyaki omáčku nalijeme do vhodné nádoby a skladujeme v chladu

    Nejčtenější články

    Rybářské bajky, mýty, pověry a přísloví

    No, co rybář, to nějaká pověra. Někdo jim věří, jiný ne. Ale občas si říkám, že na každém šprochu je pravdy trochu! 🙂 A tak jsem je začal sbírat.

    Chov a skladování žížal

    Dnes se dají koupit žížalky, či i jiné živé rybí nástrahy, ve specializovaných obchodech, ale leze to dost do peněz. Pak máme další možnosti, jak my rybáři přijít k žížalám. Buď si je pracně nakopeme venku na zahradě, což může být dost zdlouhavé a za sucha či mrazu marný boj, nebo můžeme žížalám vytvořit ideální podmínky a vypěstovat si je doma ve sklepě, nebo na zahradě.

    Výroba závaží z kamene

    Někdo se snaží celou montáž co nejvíce zneviditelnit ve vodě. Jiný zase používá klipsy na odhození zátěže při záseku, kdy je opravdu vhodné a také lacinější nechat ve vodě kus kamene, než zátěž olověnou. O šetrnosti k přírodě nemluvě! Ostatní chtějí třeba jen ušetřit. Vyrobte si tedy, za dlouhých zimních večerů, šetrné závaží z kousku drátu a kamene, v létě se jistě, tyto náhražky olova, budou hodit.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím