Rybářský rozcestník

Slanečci v hořčicové omáčce

Recept ze Švédska na důkladně odleželé slanečky.

1 náročnost
15 minut
+ doba odležení  
  • 2 ks slanečků
  • 1 ks sterilované okurky
  • 3 lžíce sterilované červené řepy
  • 2 lžíce hořčice
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžička cukru
  • 1,5 dl kysané smetany
  • petrželka
  • Příprava

    1. Slanečky nařízneme na břišní straně od ocasu k hlavě, vyjmeme vnitřnosti, hlavy odkrojíme, stáhneme z nich kůži, vykostíme, zalijeme studenou vodou a necháme přes noc na chladném místě
    2. Hořčici smícháme s cukrem, olejem a smetanou, potom vmícháme nadrobno nasekanou petrželku, na menší kousky nakrájenou okurku a červenou řepu
    3. Slanečky necháme dobře odkapat, přelijeme omáčkou a necháme proležet.

    Doporučení

    Příloha: Chléb s máslem nebo vařené brambory ve slupce.

    Nejčtenější články

    Jak jednoduše opláchnout nafukovací člun

    Kdo vozí k vodě nafukovací čluny, moc dobře ví, jak moc po vytažení z vody jsou špinavé, zvláště, pokud je rybář u vody déle a zažije nějakou tu bouřku. Hlavně na řekách se na spodní straně člunu usazuje kde co. A pokud zaprší, či parkujeme s člunem pod stromy, ani vnitřek člunu nebývá neposkvrněný. Kdo by pak chtěl vozit tuto hrubou špínu domů? 🙂

    Co vše lze nastražit na přívěs háčku

    Kromě klasického boilies, případně pelet lze na přívěs háčku nastražit kde co. Od červů, žížal, ale i jiné živé havěti také různě upravené pečivo, listy, květy či snítky trav nebo rákosu, ale také ovoce. A to nemluvím o sýrech a různých dalších dobrotách, co si rybář odtrhne u huby, aby zvýšil svoji šanci chytit nějakou tu pěknou rybu.

    Pozvánka na Středočeskou juniorku v plavané

    Místní organizace Nymburk pořádá ve dnech 24. – 25. 9. 2022 náborový závod Středočeská juniorka v plavané – podzimní kolo, který se koná na revíru Labe 21 a je určen věkovým kategoriím U15 a U20….