Rybářský rozcestník

Slanečci v hořčicové omáčce

Recept ze Švédska na důkladně odleželé slanečky.

1 náročnost
15 minut
+ doba odležení  
  • 2 ks slanečků
  • 1 ks sterilované okurky
  • 3 lžíce sterilované červené řepy
  • 2 lžíce hořčice
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžička cukru
  • 1,5 dl kysané smetany
  • petrželka
  • Příprava

    1. Slanečky nařízneme na břišní straně od ocasu k hlavě, vyjmeme vnitřnosti, hlavy odkrojíme, stáhneme z nich kůži, vykostíme, zalijeme studenou vodou a necháme přes noc na chladném místě
    2. Hořčici smícháme s cukrem, olejem a smetanou, potom vmícháme nadrobno nasekanou petrželku, na menší kousky nakrájenou okurku a červenou řepu
    3. Slanečky necháme dobře odkapat, přelijeme omáčkou a necháme proležet.

    Doporučení

    Příloha: Chléb s máslem nebo vařené brambory ve slupce.

    Nejčtenější články

    Masaři plundrují svazové vody!

    Na internetu koluje Print Scrn chatu dvou mladíků, který ukazuje dva masaře v tom pravém světle. Z jejich diskuze totiž vyplývá, že ve svazové vodě chycené ryby prodávají obchodníkům vietnamské národnosti.

    Horní míry dravců? Ano nebo ne?

    V jedné komunitě na Facebooku se objevila diskuze o snaze stanovit, kromě kaprů, horní míry i dravcům. Jak to vidíte vy? Je potřeba hájit trofejní dravce? Já osobně si nejsem jistý, že například u sumce je třeba nějaké hájení, ale třeba jsem mimo. Pojďme si na toto téma popovídat i u nás na Facebooku!

    V portugalském moři chytili prehistorické monstrum. Žilo již před 80 miliony let

    Pracovníci Portugalského institutu moře a atmosféry vylovili u břehů oblasti Algarve mimořádně vzácný druh žraloka. Jedná se o živočicha, který na naší planetě žije již desítky milionů let a je proto vědci označován za „živou fosilii.“ S odkazem na místní televizi o tom informoval server BBC.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím