Pstruzi připravení podle tohoto jednoduchého receptu jsou skvělí. Nejlepší jsou opečení na pánvi hned ten den, co je chytneme, ale druhý den jsou také velice jedlí.
2 náročnost
30 minut
Pstruh na másle
Rozpis na 2 porce:
2 ks vykuchaného pstruha v celku i s hlavou
1-2 lžíce přepuštěného másla nebo kousek másla a kapku oleje
hrubozrnná sůl
kmín
voda
pepř
sůl
(případně oblíbené koření na ryby)
Příprava
Pod studenou tekoucí vodou omyté pstruhy usušíme, nasolíme je zevnitř i z venku hrubozrnnou solí, opepříme, okmínujeme, kdo má rád, ještě je posype trochou koření na ryby
Připravené pstruhy vložíme na pánev s dobře rozehřátým rozpuštěným máslem (nemáme-li přepuštěné máslo, stačí použít kousek másla a rozpustit ho na pánvi s kapkou slunečnicového oleje) a opékáme pozvolna pěkně dozlatova, poté otočíme a ryby opečeme i z druhé strany
Mírně podlijeme, zaklopíme poklicí a necháme ještě chvíli jen tak probublávat, pak zdroj tepla vypneme, pstruhy necháme zaklopené a vytáhneme je až, když je budeme servírovat.
Doporučení
Takto připravujeme pstruhy těsně před podáváním!
Ankety
Vyrábíte si doma vlastní boilies nebo koule jen nakupujete?
Krmná směs vhodná pro celoroční zakrmování hlavně kaprovitých ryb. Ve spojení s kukuřicí nebo peletkami s vůní anýzu skvěle funguje na amury, kapry … na stojatých vodách, při přidání hlíny pak i na vodách tekoucích.
Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….