Rybářský rozcestník

Slanečci po sklenářsku

Glasmastaresill, recept ze švédské kuchyně.

2 náročnost
40 minut
+ 12 hodin máčení, 1 týden uležení  
  • 1 kg slanečků
  • 3 ks cibule
  • hořčičné semínko
  • kousek zázvoru
  • bokový list
  • celý pepř
  • voda
  • křen
  • ocet
  • cukr
  • Příprava

    1. Vykuchané slanečky máčíme 12 hodin ve vodě
    2. Druhý den odstraníme, hlavu, ocas, maso omyjeme a podélně rozkrojíme na 5 dílků, cibuli nakrájíme na plátky, křen na kolečka
    3. Kousky slanečků naskládáme do sklenice, proložíme je cibulí a křenem
    4. Svaříme 0,5 l vody, 2 dcl octa přidáme 2 lžíce cukru, 8 pepřů, 1 bobkový list, lžíci hořčičného semínka a kousek zázvoru, vše svaříme a necháme vychladnout
    5. Vychladlým nálevem zalijeme slanečky a necháme je týden uležet.

    Nejčtenější články

    Masaři plundrují svazové vody!

    Na internetu koluje Print Scrn chatu dvou mladíků, který ukazuje dva masaře v tom pravém světle. Z jejich diskuze totiž vyplývá, že ve svazové vodě chycené ryby prodávají obchodníkům vietnamské národnosti.

    Horní míry dravců? Ano nebo ne?

    V jedné komunitě na Facebooku se objevila diskuze o snaze stanovit, kromě kaprů, horní míry i dravcům. Jak to vidíte vy? Je potřeba hájit trofejní dravce? Já osobně si nejsem jistý, že například u sumce je třeba nějaké hájení, ale třeba jsem mimo. Pojďme si na toto téma popovídat i u nás na Facebooku!

    V portugalském moři chytili prehistorické monstrum. Žilo již před 80 miliony let

    Pracovníci Portugalského institutu moře a atmosféry vylovili u břehů oblasti Algarve mimořádně vzácný druh žraloka. Jedná se o živočicha, který na naší planetě žije již desítky milionů let a je proto vědci označován za „živou fosilii.“ S odkazem na místní televizi o tom informoval server BBC.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím