Rybářský rozcestník

Slanečci po sklenářsku

Glasmastaresill, recept ze švédské kuchyně.

2 náročnost
40 minut
+ 12 hodin máčení, 1 týden uležení  
  • 1 kg slanečků
  • 3 ks cibule
  • hořčičné semínko
  • kousek zázvoru
  • bokový list
  • celý pepř
  • voda
  • křen
  • ocet
  • cukr
  • Příprava

    1. Vykuchané slanečky máčíme 12 hodin ve vodě
    2. Druhý den odstraníme, hlavu, ocas, maso omyjeme a podélně rozkrojíme na 5 dílků, cibuli nakrájíme na plátky, křen na kolečka
    3. Kousky slanečků naskládáme do sklenice, proložíme je cibulí a křenem
    4. Svaříme 0,5 l vody, 2 dcl octa přidáme 2 lžíce cukru, 8 pepřů, 1 bobkový list, lžíci hořčičného semínka a kousek zázvoru, vše svaříme a necháme vychladnout
    5. Vychladlým nálevem zalijeme slanečky a necháme je týden uležet.

    Nejčtenější články

    Lov sumců na položenou na živé či mrtvé ryby

    Jedna z možností, jak chytat sumce tzv. „na těžko“ je nalíčit návazce u dna, nebo kousek nade dnem a nabídnout jim živou, či mrtvou rybku, nebo její části.

    Nastražení PopUp boilie na mikro obratlík

    U některých montáží jako Ronnie Rig, či Slip D Rig se PopUp boilie navazuje na mikro obratlík a to pomocí vlasce nebo přímo, pro tyto účely vytvořené, bait floss šňůry. V tomto články vám ukážeme pomocí foto návodu přesný postup, jak na to.

    Trn (osten) se silikonovou zarážkou – šikovná pomůcka pro nastražení pop up boilie pod háček

    Velmi praktická pomůcka pro rybáře v situaci, kdy chtějí pod háček napíchnout nějakou PopUp nástrahu a nemají po ruce vhodný návazec s háčkem a přívěsem pod ním.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím