Rybářský rozcestník

Slanečci po sklenářsku

Glasmastaresill, recept ze švédské kuchyně.

2 náročnost
40 minut
+ 12 hodin máčení, 1 týden uležení  
  • 1 kg slanečků
  • 3 ks cibule
  • hořčičné semínko
  • kousek zázvoru
  • bokový list
  • celý pepř
  • voda
  • křen
  • ocet
  • cukr
  • Příprava

    1. Vykuchané slanečky máčíme 12 hodin ve vodě
    2. Druhý den odstraníme, hlavu, ocas, maso omyjeme a podélně rozkrojíme na 5 dílků, cibuli nakrájíme na plátky, křen na kolečka
    3. Kousky slanečků naskládáme do sklenice, proložíme je cibulí a křenem
    4. Svaříme 0,5 l vody, 2 dcl octa přidáme 2 lžíce cukru, 8 pepřů, 1 bobkový list, lžíci hořčičného semínka a kousek zázvoru, vše svaříme a necháme vychladnout
    5. Vychladlým nálevem zalijeme slanečky a necháme je týden uležet.

    Nejčtenější články

    Rybářská křížovka – sladkovodní i mořské ryby

    Máme pro vás novinku z naší redakce, rybářskou křížovku. Vyzkoušejte si, jestli se vám podaří vyluštit všechny názvy ryb, co jsem do křížovky vložili. Jde o zkrácené názvy jak sladkovodních tak mořských ryb. Tak hurá, pusťte se do luštění.

    Základy výběru správného stanu pro rybáře

    Rybářské stany a bivaky tvoří samostatný segment v rozsáhlé nabídce stanů. Jak se v něm zorientovat a které parametry jsou pro nákup úplně nejdůležitější?

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím