Rybářský rozcestník

Ryba ve vinném těstíčku

Ryba obalená v těstíčku z mouky, bílého vína a dalších ingrediencí, usmažená dozlatova podávaná s ředkvičkovým salátem.

2 náročnost
35 minut
  • 800 g ryby
  • 1 ks hlávkového salátu
  • 1 ks citronu
  • olej na smažení
  • Na těstíčko:
  • 1 lžička soli
  • 200 ml sodovky
  • 100 ml bílého vína
  • 200 g hladké mouky
  • 2 ks vajec
  • Na salát:
  • 1 ks malé salátové okurky
  • 1 ks svazku ředviček
  • 1 ks kelímek zakysané smetany
  • mletý pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Omytou okurku a ředkvičky nakrájíme na malé kousky, promícháme je se zakysanou smetanou, dochutíme solí a pepřem
    2. V misce prošleháme vejce se sodovkou, bílým vínem, hladkou moukou a solí
    3. Očištěnou, omytou a osušenou rybu namočíme v těstíčku a usmažíme ve vyšší vrstvě rozehřátého oleje dozlatova
    4. Podáváme s ředkvičkovým salátem, na plátky nakrájeným citronem a hlávkovým salátem.

    Doporučení

    V těstíčku můžeme také usmažit kousky kuřete nebo krevety.

    Nejčtenější články

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    MiČR handicapovaní rybáři a MiČR ženy plavaná Mělník 2024

    Vážení přátelé sportovního rybolovu, dovolujeme si Vás pozvat na Mistrovství ČR v plavané v roce 2024, které se bude konat 26.4. – 28.4. 2024 na Mělníce.