1 náročnost
40 minut
+ doba marinování, nejméně 24 hodin

Marinovaní sledi
4 ks sledi
2 ks cibule
1 ks mrkev
1 lžíce nasekaného kopru
Na nálev:
2 dl vody
1 dl vinného octa
4 ks kuličky nového koření
2 ks bobkové listy
1 lžíce cukru
1 lžička hořčičného semínka
1/4 lžičky mletého zázvoru
podle chuti sůl (při naložení slanečků se vynechává)
Příprava
- Sleďům odřízneme hlavy, ocasy, rozevřeme jako knihu, vyřízneme páteř, odstraníme kůstky na bokách, přepůlíme podélně, ryby nařežeme na 2 cm proužky
- Kousky ryb naskládáme do nádoby střídavě s kolečky mrkve, plátky cibule, nasekaným koprem
- Z uvedených surovin na nálev svaříme nálev
- Ryby zalijeme vychladlým nálevem, marinujeme 24 hodin.
Doporučení
Podáváme nejlépe s čerstvým pečivem.