Rybářský rozcestník

Marinovaní sledi

Recept na pikantní úpravu sleďů ze švédské kuchyně. Podobně lze upravit i vymáčené slanečky.

1 náročnost
40 minut
+ doba marinování, nejméně 24 hodin  
Marinovaní sledi
Marinovaní
  • 4 ks sledi
  • 2 ks cibule
  • 1 ks mrkev
  • 1 lžíce nasekaného kopru
  • Na nálev:
  • 2 dl vody
  • 1 dl vinného octa
  • 4 ks kuličky nového koření
  • 2 ks bobkové listy
  • 1 lžíce cukru
  • 1 lžička hořčičného semínka
  • 1/4 lžičky mletého zázvoru
  • podle chuti sůl (při naložení slanečků se vynechává)
  • Příprava

    1. Sleďům odřízneme hlavy, ocasy, rozevřeme jako knihu, vyřízneme páteř, odstraníme kůstky na bokách, přepůlíme podélně, ryby nařežeme na 2 cm proužky
    2. Kousky ryb naskládáme do nádoby střídavě s kolečky mrkve, plátky cibule, nasekaným koprem
    3. Z uvedených surovin na nálev svaříme nálev
    4. Ryby zalijeme vychladlým nálevem, marinujeme 24 hodin.

    Doporučení

    Podáváme nejlépe s čerstvým pečivem.

    Nejčtenější články

    Okouni jsou nejen hájení, od letošního roku mají i míru!

    Kdo byl zvyklý v lednu či únoru počíhat si na okouny, má již druhým rokem smůlu. Okoun se dostal do kategorii ryb, které jsou část roku hájené, tedy nesmí se cíleně chytat a pokud přeci jen skončí na háčku, musí být šetrně puštěné zpět do vody. Ovšem pozor! Letos se ochrana okounů ještě zpřísnila a nově má okoun spodní míru.

    Jak na úhoře s feederovým prutem

    Ten, kdo propadl chytání na feeder, si rozhodně rád zkusí s tímto prutem i lov úhořů. Feeder je k chytání úhořů stejně dobrý, jako klasické pruty na položenou. Jen se musí vědět, jak na to!

    Druhy ryb doporučené k uzení

    Následující seznam představuje stručný přehled nejběžnějších druhů ryb vhodných k uzení, které si můžete sami chytit, nebo také koupit v obchodech. Samozřejmě existuje ještě mnoho dalších druhů, které lze rovněž použít k uzení.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím