Rybářský rozcestník

Marinovaní sledi

Recept na pikantní úpravu sleďů ze švédské kuchyně. Podobně lze upravit i vymáčené slanečky.

1 náročnost
40 minut
+ doba marinování, nejméně 24 hodin  
Marinovaní sledi
Marinovaní
  • 4 ks sledi
  • 2 ks cibule
  • 1 ks mrkev
  • 1 lžíce nasekaného kopru
  • Na nálev:
  • 2 dl vody
  • 1 dl vinného octa
  • 4 ks kuličky nového koření
  • 2 ks bobkové listy
  • 1 lžíce cukru
  • 1 lžička hořčičného semínka
  • 1/4 lžičky mletého zázvoru
  • podle chuti sůl (při naložení slanečků se vynechává)
  • Příprava

    1. Sleďům odřízneme hlavy, ocasy, rozevřeme jako knihu, vyřízneme páteř, odstraníme kůstky na bokách, přepůlíme podélně, ryby nařežeme na 2 cm proužky
    2. Kousky ryb naskládáme do nádoby střídavě s kolečky mrkve, plátky cibule, nasekaným koprem
    3. Z uvedených surovin na nálev svaříme nálev
    4. Ryby zalijeme vychladlým nálevem, marinujeme 24 hodin.

    Doporučení

    Podáváme nejlépe s čerstvým pečivem.

    Nejčtenější články

    Sumec kanibal, aneb čím vším sumci nepohrdnou. Mohou napadnout i člověka?

    Kanibalismus u sumců je přirozeným jevem a setkáme se s ním všude, nejen tam, kde je moc přemnožený a má málo potravy. Pokud hájí své teritorium, klidně vystartuje po stejně velkém jedinci, který nepatří mezi jeho nejbližší rodinu. Jde o teritoriální chování. Ovšem cizí jedinci svého druhu nejsou jeho hlavní potravou. Kromě menších ryb nepohrdne ani hlodavci, menšími ptáky apod. Může si ale sumec udělat zálusk i na člověka?

    Způsoby uzení ryb

    Známe různé způsoby uzení ryb, liší se teplotou kouře, dobou uzení a také trvanlivostí výsledného produktu.

    Koule z DECATHLONU jsou trnem v oku některým českým výrobcům

    Boilies z DECATHLONU se stále probírá na diskuzních fórech na různých rybářských webech a také na Facebooku. Jde o to, že zásadně konkuruje cenou běžným výrobcům a tak někteří testeři renomovaných značek začali koule z DECATHLONU ve svých článcích hanit. My jsme byli donedávna zcela neutrální, ale po sérií negativních článků na Facebooku jsme se naštvali a zašli do obchodu a „dekatloňácké“ koule koupili. Boilies jsme pak testovali na stojaté svazové vodě, také na jednom soukromém revíru a nakonec i na proudné vodě na Labi. A jak jsme s koulemi dopadli?

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím