Rybářský rozcestník

Koláč s treskou a hřiby

Recept na netradiční, ale přesto velice chutný, pikantní slaný koláč (flamiche) pocházející z francouzské kuchyně.

2 náročnost
45 minut
koláč-s-treskou-a-hřiby-11koláč-s-treskou-a-hřiby-33
  • 400 g listového těsta
  • 250 g filetů z tresky
  • 200 g pórku
  • 150 g hřibů
  • 50 g sýra na strouhání
  • 2 lžíce smetany na vaření
  • nasekaná petrželka
  • mletý kmín
  • máslo
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Pórek nakrájíme na kolečka, na másle podusíme do měkka, ochutíme solí, pepřem, nakonec do podušeného pórku vmícháme 2 lžíce smetany
    2. Hřiby nakrájíme na plátky, podusíme na másle, ochutíme solí, mletým kmínem
    3. Rybí maso nakrájíme na kostky
    4. Z listového těsta vyválíme plát asi 1 cm silný, do kulaté formy na koláče vložíme těsto, upravíme okraje, těsto poklademe vrstvou pórku, kousky ryby, plátky hřibů, dáme péct na 20-25 minut do vyhřáté trouby na 200 °C
    5. Když je koláč upečený, posypeme strouhaným sýrem, ten necháme roztavit
    6. Hotový koláč nakrájíme na dílky, posypeme nasekanou petrželkou.

    Doporučení

    Podáváme k bílému vínu.

    Nejčtenější články

    Lov sumců na položenou na živé či mrtvé ryby

    Jedna z možností, jak chytat sumce tzv. „na těžko“ je nalíčit návazce u dna, nebo kousek nade dnem a nabídnout jim živou, či mrtvou rybku, nebo její části.

    Nastražení PopUp boilie na mikro obratlík

    U některých montáží jako Ronnie Rig, či Slip D Rig se PopUp boilie navazuje na mikro obratlík a to pomocí vlasce nebo přímo, pro tyto účely vytvořené, bait floss šňůry. V tomto články vám ukážeme pomocí foto návodu přesný postup, jak na to.

    Trn (osten) se silikonovou zarážkou – šikovná pomůcka pro nastražení pop up boilie pod háček

    Velmi praktická pomůcka pro rybáře v situaci, kdy chtějí pod háček napíchnout nějakou PopUp nástrahu a nemají po ruce vhodný návazec s háčkem a přívěsem pod ním.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím