Rybářský rozcestník

Koláč s treskou a hřiby

Recept na netradiční, ale přesto velice chutný, pikantní slaný koláč (flamiche) pocházející z francouzské kuchyně.

2 náročnost
45 minut
koláč-s-treskou-a-hřiby-11koláč-s-treskou-a-hřiby-33
  • 400 g listového těsta
  • 250 g filetů z tresky
  • 200 g pórku
  • 150 g hřibů
  • 50 g sýra na strouhání
  • 2 lžíce smetany na vaření
  • nasekaná petrželka
  • mletý kmín
  • máslo
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Pórek nakrájíme na kolečka, na másle podusíme do měkka, ochutíme solí, pepřem, nakonec do podušeného pórku vmícháme 2 lžíce smetany
    2. Hřiby nakrájíme na plátky, podusíme na másle, ochutíme solí, mletým kmínem
    3. Rybí maso nakrájíme na kostky
    4. Z listového těsta vyválíme plát asi 1 cm silný, do kulaté formy na koláče vložíme těsto, upravíme okraje, těsto poklademe vrstvou pórku, kousky ryby, plátky hřibů, dáme péct na 20-25 minut do vyhřáté trouby na 200 °C
    5. Když je koláč upečený, posypeme strouhaným sýrem, ten necháme roztavit
    6. Hotový koláč nakrájíme na dílky, posypeme nasekanou petrželkou.

    Doporučení

    Podáváme k bílému vínu.

    Nejčtenější články

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

    Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

    Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….