Salát z opečených kousků tuňáka, listového salátu, červené cibule, karotky a plátků citronu, servírovaný přelitý ochucenou zálivkou, posypaný krutony z bagety, zdobený nasekaným koprem.
1. Očištěné maso z tuňáka osolíme, po obou stranách lehce posypeme kořením na ryby a necháme 15 minut v chladu odležet, pak maso opečeme na rozehřátém oleji z každé strany 5 minut, necháme vychladnout, poté maso vykostíme a nakrájíme na menší kousky
2. Hlávkový salát rozebereme na jednotlivé listy, opláchneme je a natrháme na menší kousky, oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka, očištěné karotky nakrájíme podélně na dlouhé tenké plátky a dobře omytý citron nakrájíme na tenká kolečka, která ještě překrájíme na poloviny
3. Potom veškerou připravenou zeleninu i rybu zlehka promícháme, přelijeme zálivkou připravenou smícháním vody, olivového oleje, citronové šťávy, soli a na jemno nasekanou pažitkou a necháme vychladit
4. Na rozehřátém oleji opečeme dozlatova na kostičky nakrájenou bagetu
5. Vychlazený salát posypeme krutony z bagety a dozdobíme nasekaným koprem.
Existuje nepřeberné množství obměn tohoto receptu, záleží na tom, co máte rádi a také na vašem stavu lednice.