Rybářský rozcestník

Salát z opečného tuňáka

Salát z opečených kousků tuňáka, listového salátu, červené cibule, karotky a plátků citronu, servírovaný přelitý ochucenou zálivkou, posypaný krutony z bagety, zdobený nasekaným koprem.

2 náročnost
45 minut
Salát z opečeného tuňáka
  • 400 g syrového tuňáka
  • 1 lžička koření na ryby
  • 2 ks karotky
  • 1 ks hlávkového salátu
  • 1 ks červené cibule
  • 1 ks bagetky
  • 1 ks citronu
  • olivový olej
  • sůl
  • Na zálivku:
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 100 ml vody
  • čerstvý kopr na ozdobení
  • nasekaná pažitka
  • šťáva z 1 citronu
  • sůl
  • Příprava

    1. Očištěné maso z tuňáka osolíme, po obou stranách lehce posypeme kořením na ryby a necháme 15 minut v chladu odležet, pak maso opečeme na rozehřátém oleji z každé strany 5 minut, necháme vychladnout, poté maso vykostíme a nakrájíme na menší kousky
    2. Hlávkový salát rozebereme na jednotlivé listy, opláchneme je a natrháme na menší kousky, oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka, očištěné karotky nakrájíme podélně na dlouhé tenké plátky a dobře omytý citron nakrájíme na tenká kolečka, která ještě překrájíme na poloviny
    3. Potom veškerou připravenou zeleninu i rybu zlehka promícháme, přelijeme zálivkou připravenou smícháním vody, olivového oleje, citronové šťávy, soli a na jemno nasekanou pažitkou a necháme vychladit
    4. Na rozehřátém oleji opečeme dozlatova na kostičky nakrájenou bagetu
    5. Vychlazený salát posypeme krutony z bagety a dozdobíme nasekaným koprem.

    Doporučení

    Existuje nepřeberné množství obměn tohoto receptu, záleží na tom, co máte rádi a také na vašem stavu lednice.

    Nejčtenější články

    První chytání, aneb, co musí udělat rybář, než začne chytat

    Máme platné rybářské dokumenty, doma jsme si udělali přípravu a vše potřebně nachystali k vodě, včetně svačiny a pití a právě jsme dorazili k vodě … co vše předchází chytání? Hodíme hned silon s návnadou do vody a začneme? Rozhodně ne!

    Kačení máma, opeřený Rambo a Terminátor v jednom

    O letošní letní výpravě na Sumce se s námi u vody skamarádila kačení rodinka, máma a její čtyři mladé. My je krmili, oni nás obšťastňovali svojí přítomností. Běda jiným kačenám, které nás chtěli také navštívit. Ty naše kačení máma hnala tak urputně, že z ní šel až strach.

    Potlačení pachové stopy na nástrahách i návazcích

    Některé ryby mají opravdu dobře vyvinutý čich. V zásadě se ryby dělí do dvou skupin, jedny mají vysoce vyvinutý čich, ale za to horší zrak a druhé mají výborný zrak, ale horší čich. A právě ty druhy, co dobře vnímají různé pachy, můžeme přelstít drobnou vychytávkou.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím