Rybářský rozcestník

Salát z opečného tuňáka

Salát z opečených kousků tuňáka, listového salátu, červené cibule, karotky a plátků citronu, servírovaný přelitý ochucenou zálivkou, posypaný krutony z bagety, zdobený nasekaným koprem.

2 náročnost
45 minut
Salát z opečeného tuňáka
  • 400 g syrového tuňáka
  • 1 lžička koření na ryby
  • 2 ks karotky
  • 1 ks hlávkového salátu
  • 1 ks červené cibule
  • 1 ks bagetky
  • 1 ks citronu
  • olivový olej
  • sůl
  • Na zálivku:
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 100 ml vody
  • čerstvý kopr na ozdobení
  • nasekaná pažitka
  • šťáva z 1 citronu
  • sůl
  • Příprava

    1. Očištěné maso z tuňáka osolíme, po obou stranách lehce posypeme kořením na ryby a necháme 15 minut v chladu odležet, pak maso opečeme na rozehřátém oleji z každé strany 5 minut, necháme vychladnout, poté maso vykostíme a nakrájíme na menší kousky
    2. Hlávkový salát rozebereme na jednotlivé listy, opláchneme je a natrháme na menší kousky, oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka, očištěné karotky nakrájíme podélně na dlouhé tenké plátky a dobře omytý citron nakrájíme na tenká kolečka, která ještě překrájíme na poloviny
    3. Potom veškerou připravenou zeleninu i rybu zlehka promícháme, přelijeme zálivkou připravenou smícháním vody, olivového oleje, citronové šťávy, soli a na jemno nasekanou pažitkou a necháme vychladit
    4. Na rozehřátém oleji opečeme dozlatova na kostičky nakrájenou bagetu
    5. Vychlazený salát posypeme krutony z bagety a dozdobíme nasekaným koprem.

    Doporučení

    Existuje nepřeberné množství obměn tohoto receptu, záleží na tom, co máte rádi a také na vašem stavu lednice.

    Nejčtenější články

    Výměnný obchod s kosem

    Už jsem zažil u vody kdejaká zvláštní setkání, ale tento zážitek s „taťkou“ kosem si tedy opravdu nemohu nechat pro sebe. 🙂 Stalo se to poměrně nedávno na mé jednodenní rybářské výpravě na Rozkoši…

    Chytání amurů na listy salátu, či jinou zeleninu

    Amur je ryba někdy tuze vybíravá, jindy nám přijde naopak na nástrahu, kterou jsme vnadili na úplně jinou rybu. Asi nejčastěji se amuři chytají na kukuřici, kousky ovoce, či střídku chleba. Často však zaznamenáme úspěch při cíleném lovu amurů, pokud jim zkusíme nabídnout něco od zeleniny, například tužší listy hlávkového salátu, kedlubny, syrové či spařené zelné listy apod.

    Rady pro začínající vláčkaře – nástrahy vhodné pro vláčení

    Ano, vláčení je fenomén, ale je to především dřina. Někdy ani 300 náhozů nestačí k tomu, aby člověk spatřil nějakou tu šupinu. Vláčkař musí být nejen tělesně zdatný, ale také musí překypovat výrou v sebe sama. Někdy totiž ani několik hodin prohazování vodou nestačí k tomu, aby byl lov úspěšný a pak jen psychicky zdatný rybář dokáže další den vzít vláčecí prut opět do ruky a nahodit. Kromě výše uvedeného i znalost vody, či konkrétního místa, kde rybář chytá a také slušná výbava vede k úspěchu. Ovšem pro úspěšný lov vláčením je především nutná ta pravá nástraha, právě ta často rozhoduje o tom, zda rybář ten den zasekne rybu, nebo ne.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím