Rybářský rozcestník

Kapr po židovsku II.

Karp po žydowsku, taki zní původní název tohoto polského receptu.

2 náročnost
30 minut
  • 1 kg kapra
  • 50 g rozinek
  • 0,2 dcl piva
  • 4 ks celé pepře
  • 4 ks hřebíčky
  • 1 lžička citronové kůry
  • máslo
  • cet
  • sůl
  • Příprava

    1. Očištěného kapra naporcujeme, osolíme, pokapeme octem
    2. V pánvi rozpustíme máslo a orestujeme nakrájenou cibuli, přilijeme pivo, přidáme koření, vložíme porce kapra a dusíme pod pokličkou 15 minut
    3. Hotovou rybu vyjmeme, omáčku necháme zhoustnout, přidáme rozinky a citronovou kůru, asi 5 minut provaříme
    4. Vložíme nazpět porce ryby, ty prohřejeme, podáváme s bramborem.

    Nejčtenější články

    Mělo by se v Česku zakázat chytat na živé nástražní rybky? – Výsledky ankety!

    Nedávno jsme ukončili hlasování v naší anketě s otázkou: „Mělo by se v Česku zakázat chytat na živé nástražní rybky?“ Hlasovalo celkem 3574 čtenářů a poměrně jasně se vyjádřili proti případnému zákazu lovu na živé nástražní rybky na svazových, ale i soukromých vodách v Česku.

    Kam v létě za rybařením – tipy na výlety s celou rodinou

    Léto je ideální dobou pro to, trávit většinu času s rodinou nebo partou přátel poblíž vody. Rybářům se pak už jen nabízí možnost spojit příjemné s užitečným, vzít své nejbližší za dobrodružstvím a ukázat jim v čem tkví kouzlo rybaření. Která místa v Čechách jsou pro rodiny či větší partu lidí ty nejlepší?

    Kde vzít masné červy, když je rybář zapomene doma

    Masní červi rozhodně patří mezi nejoblíbenější nástrahu především plavačkářů, ale i rybářů chytající například s feederovými pruty. Právě na menší ryby jde o dokonalou nástrahu. Ovšem co si počít, když je zapomeneme doma?