Rybářský rozcestník

Salát z karasů s Kunovjankou

Karas má chuťově výborné maso, větší kusy přes 30 cm jsou na saláty vhodné, filety se však musí ale několik dnů naložit. Podobně jde připravit i salát z větších cejnů.

2 náročnost
100 minut
+ doba marinování 3 dny  
salát
  • 700 g filetů z karasů
  • 300 g Kunovjanky (sterilovaná zelenina)
  • 200 g majonézy
  • 100 g zeleného hrášku (sterilovaný, mražený)
  • 2 ks cibule
  • pepř
  • sůl
  • Na naložení:
  • ocet
  • sůl
    1. Vykuchané karasy zbavíme hlav, ocasů, ploutví a podélně rozřízneme, nakrájíme na 2 cm proužky, opláchneme, osušíme
    2. Pruhy masa narovnáme do misky a zasypeme solí, aby bylo maso zakryto, uložíme na 24 hodin do lednice
    3. Po 24 hodinách opláchneme a zalijeme čistým octem, maso musí být opět ponořeno, marinujeme 72 hodin (3 dny)
    4. Maso vyjmeme z octa, propláchneme, stáhneme kůže, odstraníme (dobře jdou vytrhnout, když u páteře nařízneme) dlouhé žeberní kosti, s kouskem páteře, nakrájíme na kostičky
    5. Kunovjanku slijeme z nálevu, necháme okapat v sítku, cibuli nakrájíme na kostičky
    6. Rybí maso promícháme s Kunovjankou, cibulí, přidáme hrášek, majonézu, ochutíme, pepřem, solí necháme rozležet.

    Příprava

    Podáváme s pečivem a chlazeným pivem.

    Nejčtenější články

    Změny v rybářském řádu pro rok 2019

    Jako každý rok i letos tu máme výpis těch nejdůležitějších změn v rybářském řádu platných od 1.1.2019. Musím však upozornit, že ne ve všech krajích byly schváleny všechny změny doporučené Radou ČRS! Rada ČRS totiž nemá kompetenci direktivně vstupovat do výlučné pravomoci uživatele revíru a tak záleží na nich, zda schválí doporučení rady v plném znění, nebo ne.

    Největší rybí obři – rybářské trofejní kusy

    Dnes je mezi námi sportovními rybáři modní trend honit se za velkými trofejními kusy. Nevím, zda tuto mánii odstartoval svými dokumenty Jakub Wágner, tedy u nás v Česku, nebo zda se rybáři již v minulosti i u nás předháněli v tom, kdo chytí tu největší rybu. Já osobně si raději dobře zachytám a po extra velkých rybách zase tak neprahnu, ale poctivě řečeno, kdo by nechtěl na prutu opravdu trofejní kus? Ale začněme odjinud. Víte vůbec, jaká je ta největší ryba, co brázdí vody na naší planetě?

    Chytání na feeder – úplné začátky

    Coje je tedy ten feeder? Je to prut, který se používá na chytání metodou položená, tedy se závažím položeným na dně. Pruty na feeder jsou opatřeny tenkými, ohebnými signalizačními špičkami, podle kterých rybář pozná i jemné záběry. Pruty i celá tato metoda pochází z Anglie. U nás feeder tak zdomácněl, že si ho osvojily i starší rybářské ročníky, dříve chytající jen na krmítko a klasický kaprářský prut. Feeder je skvělý pro ty, co chtějí opravdu aktivně strávit čas u vody. Pro ty, co od prutu rádi odcházejí, nebo u chytání rádi podřimují, feeder rozhodně není!

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím