Rybářský rozcestník

Salát z karasů s Kunovjankou

Karas má chuťově výborné maso, větší kusy přes 30 cm jsou na saláty vhodné, filety se však musí ale několik dnů naložit. Podobně jde připravit i salát z větších cejnů.

2 náročnost
100 minut
+ doba marinování 3 dny  
salát
  • 700 g filetů z karasů
  • 300 g Kunovjanky (sterilovaná zelenina)
  • 200 g majonézy
  • 100 g zeleného hrášku (sterilovaný, mražený)
  • 2 ks cibule
  • pepř
  • sůl
  • Na naložení:
  • ocet
  • sůl
  • Příprava

    1. Vykuchané karasy zbavíme hlav, ocasů, ploutví a podélně rozřízneme, nakrájíme na 2 cm proužky, opláchneme, osušíme
    2. Pruhy masa narovnáme do misky a zasypeme solí, aby bylo maso zakryto, uložíme na 24 hodin do lednice
    3. Po 24 hodinách opláchneme a zalijeme čistým octem, maso musí být opět ponořeno, marinujeme 72 hodin (3 dny)
    4. Maso vyjmeme z octa, propláchneme, stáhneme kůže, odstraníme (dobře jdou vytrhnout, když u páteře nařízneme) dlouhé žeberní kosti, s kouskem páteře, nakrájíme na kostičky
    5. Kunovjanku slijeme z nálevu, necháme okapat v sítku, cibuli nakrájíme na kostičky
    6. Rybí maso promícháme s Kunovjankou, cibulí, přidáme hrášek, majonézu, ochutíme, pepřem, solí necháme rozležet.

    Doporučení

    Podáváme s pečivem a chlazeným pivem.

    Nejčtenější články

    Pozvánka na závod do Nižboru

    ČRS. z. s., MO Nižbor zve na 16. ročník rybářského závodu, který se koná 11. 5. 2024 na Berounce nad jezem v Nižboru. Počet míst omezen na 50….

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!