2 náročnost
100 minut
+ doba marinování 3 dny
700 g filetů z karasů
300 g Kunovjanky (sterilovaná zelenina)
200 g majonézy
100 g zeleného hrášku (sterilovaný, mražený)
2 ks cibule
pepř
sůl
Na naložení:
ocet
sůl
Příprava
- Vykuchané karasy zbavíme hlav, ocasů, ploutví a podélně rozřízneme, nakrájíme na 2 cm proužky, opláchneme, osušíme
- Pruhy masa narovnáme do misky a zasypeme solí, aby bylo maso zakryto, uložíme na 24 hodin do lednice
- Po 24 hodinách opláchneme a zalijeme čistým octem, maso musí být opět ponořeno, marinujeme 72 hodin (3 dny)
- Maso vyjmeme z octa, propláchneme, stáhneme kůže, odstraníme (dobře jdou vytrhnout, když u páteře nařízneme) dlouhé žeberní kosti, s kouskem páteře, nakrájíme na kostičky
- Kunovjanku slijeme z nálevu, necháme okapat v sítku, cibuli nakrájíme na kostičky
- Rybí maso promícháme s Kunovjankou, cibulí, přidáme hrášek, majonézu, ochutíme, pepřem, solí necháme rozležet.
Doporučení
Podáváme s pečivem a chlazeným pivem.