Rybářský rozcestník

Salát z karasů s Kunovjankou

Karas má chuťově výborné maso, větší kusy přes 30 cm jsou na saláty vhodné, filety se však musí ale několik dnů naložit. Podobně jde připravit i salát z větších cejnů.

2 náročnost
100 minut
+ doba marinování 3 dny  
salát
  • 700 g filetů z karasů
  • 300 g Kunovjanky (sterilovaná zelenina)
  • 200 g majonézy
  • 100 g zeleného hrášku (sterilovaný, mražený)
  • 2 ks cibule
  • pepř
  • sůl
  • Na naložení:
  • ocet
  • sůl
    1. Vykuchané karasy zbavíme hlav, ocasů, ploutví a podélně rozřízneme, nakrájíme na 2 cm proužky, opláchneme, osušíme
    2. Pruhy masa narovnáme do misky a zasypeme solí, aby bylo maso zakryto, uložíme na 24 hodin do lednice
    3. Po 24 hodinách opláchneme a zalijeme čistým octem, maso musí být opět ponořeno, marinujeme 72 hodin (3 dny)
    4. Maso vyjmeme z octa, propláchneme, stáhneme kůže, odstraníme (dobře jdou vytrhnout, když u páteře nařízneme) dlouhé žeberní kosti, s kouskem páteře, nakrájíme na kostičky
    5. Kunovjanku slijeme z nálevu, necháme okapat v sítku, cibuli nakrájíme na kostičky
    6. Rybí maso promícháme s Kunovjankou, cibulí, přidáme hrášek, majonézu, ochutíme, pepřem, solí necháme rozležet.

    Příprava

    Podáváme s pečivem a chlazeným pivem.

    Nejčtenější články

    IBCC 2018 – International Balaton Carp Cup

    Další ročník velice prestižního kaprařského závodu na Balatonu byl zahájen! Účastní se ho i týmy z Česka. Například Mivardi na těchto závodech zastupuje tým ve složení Honza Prchlík, Vašek Freylich a Karel Skalický ….

    IBCC 2018 – dobojováno! Výsledky

    Letošní velký kaprářský závod na Balatonu je u konce. Máme tu výsledky! V první desítce se umístilo 8 týmů od nás a ze Slovenska. První místo obsadili kluci ze Slovenska, tým Starbaits Slovakia, druhé a třetí místo pak berou Češi, tým Mikbaits – Parys a CT Libun. Všem zúčastněným týmům veliká gratulace. Doufáme, že si to letos opravdu užili. Tak zase příští rok!

    Vyder přibývá. Rybářům přes zimu způsobily statisícové škody

    Z přibývání vyder říčních mají těžkou hlavu rybáři. V Žamberku vydry během zimy rybářům způsobily škody za statisíce korun.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím