Recept ze studené kuchyně. Skvělý předkrm, nebo lehká večeře servírovaná spolu s pečivem.
2 náročnost
50 minut
+ doba tuhnutí aspiku
Kapr v aspiku III.
400 g masa z kapra
100 g žampionů
1 l vody
3 dl rybího vývaru (získáme při vaření ryby)
2 lžíce octa
2 sáčky želatiny
2 ks kyselé okurky
2 ks vejce
1 ks červené papriky
bobkový list
nové koření
celý pepř
sůl
Příprava
Naporcovaného kapra uvaříme v 1 l vody společně s novým kořením, bobkovým listem, celým pepřem, ochutíme octem a solí, vaříme 20 minut, na mírném plameni
|Slijeme, přecedíme, přes plátýnko, část vývaru odložíme stranou, maso zbavíme kůží, odstraníme kosti a nakrájíme na kostky o hraně 2 cm
Uvaříme vejce a žampiony, vejce nakrájíme na kostičky, žampiony na plátky
Do misek vkládáme střídavě kostky rybího masa, plátky žampionů, papriky, kostky vajec a kyselé okurky
V rybím vývaru rozpustíme želatinu, necháme zchladnout a zalijeme směs v miskách, necháme ztuhnout
Hotový aspik dostaneme snadno ven když ponoříme misku na chvíli do hrnce s vařící vodou, potom vyklopíme na talíře, ozdobíme třeba rajčaty a podáváme s pečivem.
Ankety
Vyrábíte si doma vlastní boilies nebo koule jen nakupujete?
Rychlý, jednoduchý recept na kostky rybího filé ochucené grilovacím kořením, kmínem a solí, zprudka opečené na oleji, servírované s různě upravenými brambory a nějakým studeným dipem či tatarskou omáčkou.
Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!
Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….
Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….