Rybářský rozcestník

Salát z kapra s majonézou

Uvařené kousky kapra smíchané se zeleninou a majonézou.

2 náročnost
50 minut
  • 500 g kapra
  • 150 g majonézy
  • 2 dl vody
  • 1 dl bílého vína
  • 5 ks kuliček nového koření
  • 5 ks kuliček celého pepře
  • 3 ks sterilované okurky
  • 2 ks sterilované kapie
  • 2 ks bobkového listu
  • 1 ks cibule
  • 3 lžíce sterilovaného hrášku
  • 2 lžíce citrónové šťávy
  • sůl
  • Příprava

    1. Omyté porce kapra povaříme v osolené vodě spolu s kořením
    2. Jakmile se nám voda trochu vyvaří, doplníme vodu vínem a uvaříme kapra tak, aby se nám nerozpadal
    3. Okapané vychladlé maso vykostíme, zbavíme kůže a nakrájené na kousky, které vložíme do větší mísy
    4. Přidáme nadrobno pokrájenou cibuli a okurky, na nudličky nakrájenou kapii a okapaný sterilovaný hrášek
    5. Směs zalijeme majonézou zředěnou citrónovou šťávou a vše lehce promícháme.

    Nejčtenější články

    Jak na úhoře s feederovým prutem

    Ten, kdo propadl chytání na feeder, si rozhodně rád zkusí s tímto prutem i lov úhořů. Feeder je k chytání úhořů stejně dobrý, jako klasické pruty na položenou. Jen se musí vědět, jak na to!

    Lov kaprů i jiných bílých ryb ve větším proudu

    Asi většina zkušenějších rybářů mě dá zapravdu, že chytání ryb ve stojaté vodě je o něco málo jednodušší, než lov ryb v proudné vodě. Ovšem tento článek chci věnovat především lovu bílých ryb v silnějších proudech, tedy všude tam, kde je větší proud, díky kterému musíme změnit nejen samotnou taktiku lovu, ale i přizpůsobit montáže a vlastně skoro celou rybářskou výbavu.

    Chlebové těsto 100x jinak

    Tak ta stovka, to je hodně nadnesené, 🙂 ale rozhodně vám zde dáme pár rad, jak využít doma vyrobené chlebové těsto na několik vtipných způsobů. Je vhodné především pro lov bílé ryby, hodně pak chutná i větším kaprům.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím