Rybářský rozcestník

Brněnská rybí polévka

Polévka uvařená z hlavy, ocasu a vnitřností kapra, také kořenové zeleniny, masoxu a petrželky, zahuštěná světlou jíškou.

2 náročnost
40 minut
  • hlava, ocas a vnitřnosti z kapra
  • 100-120 g kořenové zeleniny
  • 60 g hladké mouky
  • 40 g másla
  • 1/2 ks kostky masoxu
  • petrželka
  • voda
  • sůl
  • Příprava

    1. Hlavu a odřezky uvaříme v osolené vodě s očištěnou zeleninou nakrájenou na nudličky
    2. Samostatně uvaříme vnitřnosti
    3. Z másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji procezeným vývarem z hlavy a zeleniny
    4. Přilijeme vývar z vnitřností, chvíli vše povaříme
    5. Přidáme nudličky kořenové zeleniny a maso z hlavy, ochutíme masoxem, solí a sekanou petrželkou.

    Doporučení

    Nemáme-li rybí vnitřnosti, můžeme místo nich přidat do polévky na kousíčku másla opraženou lžíci krupice. Ke zjemnění polévky do ní můžeme přidat žloutek rozšlehaný ve troše smetany, v tomto případě polévku již nesmíme dále vařit.

    Poznámka

    Příprava jíšky viz. recept: Jíška.

    Nejčtenější články

    Pozvánka na závod do Nižboru

    ČRS. z. s., MO Nižbor zve na 16. ročník rybářského závodu, který se koná 11. 5. 2024 na Berounce nad jezem v Nižboru. Počet míst omezen na 50….

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!