Rybářský rozcestník

Brněnská rybí polévka

Polévka uvařená z hlavy, ocasu a vnitřností kapra, také kořenové zeleniny, masoxu a petrželky, zahuštěná světlou jíškou.

2 náročnost
40 minut
  • hlava, ocas a vnitřnosti z kapra
  • 100-120 g kořenové zeleniny
  • 60 g hladké mouky
  • 40 g másla
  • 1/2 ks kostky masoxu
  • petrželka
  • voda
  • sůl
  • Příprava

    1. Hlavu a odřezky uvaříme v osolené vodě s očištěnou zeleninou nakrájenou na nudličky
    2. Samostatně uvaříme vnitřnosti
    3. Z másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji procezeným vývarem z hlavy a zeleniny
    4. Přilijeme vývar z vnitřností, chvíli vše povaříme
    5. Přidáme nudličky kořenové zeleniny a maso z hlavy, ochutíme masoxem, solí a sekanou petrželkou.

    Doporučení

    Nemáme-li rybí vnitřnosti, můžeme místo nich přidat do polévky na kousíčku másla opraženou lžíci krupice. Ke zjemnění polévky do ní můžeme přidat žloutek rozšlehaný ve troše smetany, v tomto případě polévku již nesmíme dále vařit.

    Poznámka

    Příprava jíšky viz. recept: Jíška.

    Nejčtenější články

    Jak na úhoře s feederovým prutem

    Ten, kdo propadl chytání na feeder, si rozhodně rád zkusí s tímto prutem i lov úhořů. Feeder je k chytání úhořů stejně dobrý, jako klasické pruty na položenou. Jen se musí vědět, jak na to!

    Lov kaprů i jiných bílých ryb ve větším proudu

    Asi většina zkušenějších rybářů mě dá zapravdu, že chytání ryb ve stojaté vodě je o něco málo jednodušší, než lov ryb v proudné vodě. Ovšem tento článek chci věnovat především lovu bílých ryb v silnějších proudech, tedy všude tam, kde je větší proud, díky kterému musíme změnit nejen samotnou taktiku lovu, ale i přizpůsobit montáže a vlastně skoro celou rybářskou výbavu.

    Chlebové těsto 100x jinak

    Tak ta stovka, to je hodně nadnesené, 🙂 ale rozhodně vám zde dáme pár rad, jak využít doma vyrobené chlebové těsto na několik vtipných způsobů. Je vhodné především pro lov bílé ryby, hodně pak chutná i větším kaprům.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím