Rybářský rozcestník

Salát z drobných ryb

Nadrobno nakrájené drobné ryby (lín, cejn, perlín …) uvařené spolu s cibulí, mrkví, kyselými okurkami a kořením, naskládané ve vrstvách se zeleninou, proležené v lednici.

1 náročnost
30 minut
+ 24 hodin proležení  
  • 500 g drobných ryb (lín, cejn, perlín ...)
  • 8 ks zrnek černého pepře
  • 4 ks zrnka nového koření
  • 2 ks kyselé okurky
  • 2 ks mrkve
  • 2 ks cibule
  • hořčicové semínko
  • ocet
  • sůl
  • Příprava

    1. Nadrobno nakrájené ryby, cibuli, mrkev a okurky uvaříme v octovém nálevu s kořením a solí
    2. Měkké maso vyjmeme a vývar přecedíme
    3. Do salátové mísy dáme vrstvu ryb, vrstvu zeleniny, další vrstvu ryb …
    4. Salát zalijeme prochladlým vývarem a necháme 24 hodin v lednici proležet.

    Nejčtenější články

    Jak jednoduše opláchnout nafukovací člun

    Kdo vozí k vodě nafukovací čluny, moc dobře ví, jak moc po vytažení z vody jsou špinavé, zvláště, pokud je rybář u vody déle a zažije nějakou tu bouřku. Hlavně na řekách se na spodní straně člunu usazuje kde co. A pokud zaprší, či parkujeme s člunem pod stromy, ani vnitřek člunu nebývá neposkvrněný. Kdo by pak chtěl vozit tuto hrubou špínu domů? 🙂

    Co vše lze nastražit na přívěs háčku

    Kromě klasického boilies, případně pelet lze na přívěs háčku nastražit kde co. Od červů, žížal, ale i jiné živé havěti také různě upravené pečivo, listy, květy či snítky trav nebo rákosu, ale také ovoce. A to nemluvím o sýrech a různých dalších dobrotách, co si rybář odtrhne u huby, aby zvýšil svoji šanci chytit nějakou tu pěknou rybu.

    Bonduelle Gold Chilli – kukuřice nejen do chladné podzimní vody

    Zkušeným rybářům asi nemusím vysvětlovat, že právě nakládaná kukuřice Bonduelle nejlépe přemlouvá kaprovité ryby k záběru a to jak bílou rybu, tak i kapry a amury. Ale už jste vyzkoušeli chytat ryby na Bonduelle Gold Chilli, tedy ostrou variantu této nakládané kukuřice?