Rybářský rozcestník

Salát z drobných ryb

Nadrobno nakrájené drobné ryby (lín, cejn, perlín …) uvařené spolu s cibulí, mrkví, kyselými okurkami a kořením, naskládané ve vrstvách se zeleninou, proležené v lednici.

1 náročnost
30 minut
+ 24 hodin proležení  
  • 500 g drobných ryb (lín, cejn, perlín ...)
  • 8 ks zrnek černého pepře
  • 4 ks zrnka nového koření
  • 2 ks kyselé okurky
  • 2 ks mrkve
  • 2 ks cibule
  • hořčicové semínko
  • ocet
  • sůl
  • Příprava

    1. Nadrobno nakrájené ryby, cibuli, mrkev a okurky uvaříme v octovém nálevu s kořením a solí
    2. Měkké maso vyjmeme a vývar přecedíme
    3. Do salátové mísy dáme vrstvu ryb, vrstvu zeleniny, další vrstvu ryb …
    4. Salát zalijeme prochladlým vývarem a necháme 24 hodin v lednici proležet.

    Nejčtenější články

    První chytání, aneb, co musí udělat rybář, než začne chytat

    Máme platné rybářské dokumenty, doma jsme si udělali přípravu a vše potřebně nachystali k vodě, včetně svačiny a pití a právě jsme dorazili k vodě … co vše předchází chytání? Hodíme hned silon s návnadou do vody a začneme? Rozhodně ne!

    Kačení máma, opeřený Rambo a Terminátor v jednom

    O letošní letní výpravě na Sumce se s námi u vody skamarádila kačení rodinka, máma a její čtyři mladé. My je krmili, oni nás obšťastňovali svojí přítomností. Běda jiným kačenám, které nás chtěli také navštívit. Ty naše kačení máma hnala tak urputně, že z ní šel až strach.

    Potlačení pachové stopy na nástrahách i návazcích

    Některé ryby mají opravdu dobře vyvinutý čich. V zásadě se ryby dělí do dvou skupin, jedny mají vysoce vyvinutý čich, ale za to horší zrak a druhé mají výborný zrak, ale horší čich. A právě ty druhy, co dobře vnímají různé pachy, můžeme přelstít drobnou vychytávkou.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím