Rybářský rozcestník

Salát z drobných ryb

Nadrobno nakrájené drobné ryby (lín, cejn, perlín …) uvařené spolu s cibulí, mrkví, kyselými okurkami a kořením, naskládané ve vrstvách se zeleninou, proležené v lednici.

1 náročnost
30 minut
+ 24 hodin proležení  
  • 500 g drobných ryb (lín, cejn, perlín ...)
  • 8 ks zrnek černého pepře
  • 4 ks zrnka nového koření
  • 2 ks kyselé okurky
  • 2 ks mrkve
  • 2 ks cibule
  • hořčicové semínko
  • ocet
  • sůl
  • Příprava

    1. Nadrobno nakrájené ryby, cibuli, mrkev a okurky uvaříme v octovém nálevu s kořením a solí
    2. Měkké maso vyjmeme a vývar přecedíme
    3. Do salátové mísy dáme vrstvu ryb, vrstvu zeleniny, další vrstvu ryb …
    4. Salát zalijeme prochladlým vývarem a necháme 24 hodin v lednici proležet.

    Nejčtenější články

    Rybářské bajky, mýty, pověry a přísloví

    No, co rybář, to nějaká pověra. Někdo jim věří, jiný ne. Ale občas si říkám, že na každém šprochu je pravdy trochu! 🙂 A tak jsem je začal sbírat.

    Chov a skladování žížal

    Dnes se dají koupit žížalky, či i jiné živé rybí nástrahy, ve specializovaných obchodech, ale leze to dost do peněz. Pak máme další možnosti, jak my rybáři přijít k žížalám. Buď si je pracně nakopeme venku na zahradě, což může být dost zdlouhavé a za sucha či mrazu marný boj, nebo můžeme žížalám vytvořit ideální podmínky a vypěstovat si je doma ve sklepě, nebo na zahradě.

    Výroba závaží z kamene

    Někdo se snaží celou montáž co nejvíce zneviditelnit ve vodě. Jiný zase používá klipsy na odhození zátěže při záseku, kdy je opravdu vhodné a také lacinější nechat ve vodě kus kamene, než zátěž olověnou. O šetrnosti k přírodě nemluvě! Ostatní chtějí třeba jen ušetřit. Vyrobte si tedy, za dlouhých zimních večerů, šetrné závaží z kousku drátu a kamene, v létě se jistě, tyto náhražky olova, budou hodit.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím