Orestované porce tresky, zapečené v troubě se žampióny a rajčaty.
1. Porce tresky (rybího filé) pokapeme citrónovou šťávou, osolíme, obalíme v hladké mouce a opečeme po obou stranách na rozehřátém oleji
2. Velkou nákypovou formu vymastíme olejem, na dno urovnáme plátky uvařených brambor a na ně porce ryby
3. Na tuku od opékání podusíme spařená, oloupaná a na plátky nakrájená rajčata, na tenké plátky nakrájené žampióny, rozetřený česnek, nasekanou petrželku
4. Směs osolíme, okořeníme, vmícháme víno a nalijeme na porce filé
5. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut, potom posypeme strouhankou, poklademe vločkami másla a dopečeme.
Příloha: Smažené bramborové hranolky a zeleninový salát.