600-800 g čistého masa ze sumce bez kostí a kůže
4 ks vaječných bílků
1 hrnek strouhanky
1/2 lžičky mleté sladké papriky nebo 1/4 sladké a 1/4 pálivé papriky
1/2 lžičky sušeného česneku
mletý černý pepř
sůl
máslo na vymazání pekáčku
Příprava
- Filety sumce ze všech stran osolíme a okořeníme pepřem, necháme chvíli odležet
- Strouhanku promícháme se sušeným česnekem a mletou paprikou
- Z vaječných bílků vyšleháme tuhý sníh
- Porce sumce obalíme ve sněhu z bílů a pak i v dochucené strouhance, klademe do menší zapékací mísy vytřené máslem
- Pečeme v troubě vyhřáté na 190-200 °C 25 až 30 minut
- Jednotlivé porce ryby servírujeme například s vařenými brambory a domácí tatarksou omáčkou.