Rybářský rozcestník

Obalený sumec pečený v troubě

Ve sněhu z bílků a strouhanky obalené filety sumce, okořeněné, upečené v troubě pěkně dozlatova, servírované například s vařenými brambory a domácí tatarskou omáčkou. Jinak by se tento recept také mohl nazývat „Smažený sumec z trouby“.

2 náročnost
55 minut
smazene-filety-ryby-2019-6smazene-filety-ryby-2019-5
  • 600-800 g čistého masa ze sumce bez kostí a kůže
  • 4 ks vaječných bílků
  • 1 hrnek strouhanky
  • 1/2 lžičky mleté sladké papriky nebo 1/4 sladké a 1/4 pálivé papriky
  • 1/2 lžičky sušeného česneku
  • mletý černý pepř
  • sůl
  • máslo na vymazání pekáčku
  • Příprava

    1. Filety sumce ze všech stran osolíme a okořeníme pepřem, necháme chvíli odležet
    2. Strouhanku promícháme se sušeným česnekem a mletou paprikou
    3. Z vaječných bílků vyšleháme tuhý sníh
    4. Porce sumce obalíme ve sněhu z bílů a pak i v dochucené strouhance, klademe do menší zapékací mísy vytřené máslem
    5. Pečeme v troubě vyhřáté na 190-200 °C 25 až 30 minut
    6. Jednotlivé porce ryby servírujeme například s vařenými brambory a domácí tatarksou omáčkou.

    Nejčtenější články

    První chytání, aneb, co musí udělat rybář, než začne chytat

    Máme platné rybářské dokumenty, doma jsme si udělali přípravu a vše potřebně nachystali k vodě, včetně svačiny a pití a právě jsme dorazili k vodě … co vše předchází chytání? Hodíme hned silon s návnadou do vody a začneme? Rozhodně ne!

    Kačení máma, opeřený Rambo a Terminátor v jednom

    O letošní letní výpravě na Sumce se s námi u vody skamarádila kačení rodinka, máma a její čtyři mladé. My je krmili, oni nás obšťastňovali svojí přítomností. Běda jiným kačenám, které nás chtěli také navštívit. Ty naše kačení máma hnala tak urputně, že z ní šel až strach.

    Prodloužení vlasového přívěsu pro boilie pomocí zarážky

    Každý, kdo chytá ryby na boilies koule navléknuté na přívěsu háčku, zažil situaci, že měl přívěs pod háčkem kratší, než by zrovna potřeboval. Je více možností, jak tento problém vyřešit. Asi nejednodušší je mít v zásobě různě dlouhé zarážky.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím