Rybářský rozcestník

Obalený sumec pečený v troubě

Ve sněhu z bílků a strouhanky obalené filety sumce, okořeněné, upečené v troubě pěkně dozlatova, servírované například s vařenými brambory a domácí tatarskou omáčkou. Jinak by se tento recept také mohl nazývat „Smažený sumec z trouby“.

2 náročnost
55 minut
smazene-filety-ryby-2019-6smazene-filety-ryby-2019-5
  • 600-800 g čistého masa ze sumce bez kostí a kůže
  • 4 ks vaječných bílků
  • 1 hrnek strouhanky
  • 1/2 lžičky mleté sladké papriky nebo 1/4 sladké a 1/4 pálivé papriky
  • 1/2 lžičky sušeného česneku
  • mletý černý pepř
  • sůl
  • máslo na vymazání pekáčku
  • Příprava

    1. Filety sumce ze všech stran osolíme a okořeníme pepřem, necháme chvíli odležet
    2. Strouhanku promícháme se sušeným česnekem a mletou paprikou
    3. Z vaječných bílků vyšleháme tuhý sníh
    4. Porce sumce obalíme ve sněhu z bílů a pak i v dochucené strouhance, klademe do menší zapékací mísy vytřené máslem
    5. Pečeme v troubě vyhřáté na 190-200 °C 25 až 30 minut
    6. Jednotlivé porce ryby servírujeme například s vařenými brambory a domácí tatarksou omáčkou.

    Nejčtenější články

    Tyrolské dřívko, jeho použití

    Tyrolské dřívko se používá především při vláčení, kdy má za úkol nadzvedávat nástrahu ode dna, díky čemuž se méně vázne. Dřívko při pohybu rozviřuje dno, což často také vyprovokuje dravce k útoku. Metodou vláčení s tyrolským dřívkem cíleně lovíme štiky, candáty, sumce, jelce tlouště a okouny. Podle velikosti nástražní rybky, hloubky lovného místa a síly toku pak volíme velikost tyrolského dřívka a také samotnou montáž.

    Psí granule jako návnada na ryby

    Ano, je to tak, i pomocí psích granulí lze zakrmovat lovné místo. Jen před samotným lovem je lepší si vyzkoušet, jak rychle se ve vodě rozpouštějí. Každé jsou jiné a tak je dobré vědět, jak dlouho trvá, než se rozpadnou ve vodě na prach. Psí granule přidáváme do krmení nejlépe rozmočené. Měli by tvořit maximálně 1/3 z celkového objemu zakrmovací směsi.

    Soukromé revíry versus svazová voda

    Kam vyrazit na ryby? Toť otázka! Český rybář, pokud chce zůstat v tuzemsku, má vlastně jen dvě možnosti. Buď si zvolí vodu svazovou, tedy, pokud má platnou rybářskou povolenku, a vyrazí na revíry, které obhospodařuje ČRS. Druhou možností je zajet si zachytat na nějaký soukromý revír. Ovšem každá s možností má své klady i zápory.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím