Rybářský rozcestník

Obalený sumec pečený v troubě

Ve sněhu z bílků a strouhanky obalené filety sumce, okořeněné, upečené v troubě pěkně dozlatova, servírované například s vařenými brambory a domácí tatarskou omáčkou. Jinak by se tento recept také mohl nazývat „Smažený sumec z trouby“.

2 náročnost
55 minut
smazene-filety-ryby-2019-6smazene-filety-ryby-2019-5
  • 600-800 g čistého masa ze sumce bez kostí a kůže
  • 4 ks vaječných bílků
  • 1 hrnek strouhanky
  • 1/2 lžičky mleté sladké papriky nebo 1/4 sladké a 1/4 pálivé papriky
  • 1/2 lžičky sušeného česneku
  • mletý černý pepř
  • sůl
  • máslo na vymazání pekáčku
  • Příprava

    1. Filety sumce ze všech stran osolíme a okořeníme pepřem, necháme chvíli odležet
    2. Strouhanku promícháme se sušeným česnekem a mletou paprikou
    3. Z vaječných bílků vyšleháme tuhý sníh
    4. Porce sumce obalíme ve sněhu z bílů a pak i v dochucené strouhance, klademe do menší zapékací mísy vytřené máslem
    5. Pečeme v troubě vyhřáté na 190-200 °C 25 až 30 minut
    6. Jednotlivé porce ryby servírujeme například s vařenými brambory a domácí tatarksou omáčkou.

    Nejčtenější články

    Na candáty s PVA

    Při chytání candátů si můžeme podobně pomoci zvýšit šance na záběr, jako například při chytání kaprů, jen stačí kromě nástrahy lovné místo zakrmit kousky rybího masa. K tomu nám poslouží například PVA punčocha.

    Lov kaprovitých ryb ve studené vodě

    Někdo doma nevydrží, ani když je chladno a voda ledová. Právě v pozdních podzimních a zimních měsících je třeba použít nástrahu při chytání kaprovitých ryb, která je ve studené vodě rychleji rozpustná a tak ve vodě tvoří stopu, která by mohla prásknout do nosu v tu dobu líným rybám, které rozhodně v zimě nepřekypují aktivitou. Stejně vhodné je ve zvýšené míře používat různé obalovací pasty a dipy, které nám pomohou zvýšit atraktivnost nástrahy. Ovšem jen dobrá nástraha nám úspěšný lov v zimním období bohužel nezajistí.

    Chytání dravců na makrelí ocásek

    Ano, je to tak. I na ocas makrely se dá celkem úspěšně chytat například štiky. I když „kudličky“ makrelu nemají šanci ve vodě nikdy potkat, přesto právě její ocásky jim fakt dost chutnají. A tak když budete v létě grilovat makrely, uřízněte jim konce těla a dejte je do mrazáku. Na podzim se vám budou hodit při lovu dravců, především pak štik. Ovšem i další části makrely našim dravcům chutnají!

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím