Rybářský rozcestník

Salát z jiker s paprikami

Jikry nemusíme použít jen do klasické polévky, ale můžeme z nich udělat také chutný salát. Podle tohoto receptu připravíte ostrou variantu jikrového salátu doplněného ještě o různé druhy paprik.

1 náročnost
45 minut
+ doba vychlazení salátu  
salátsalátsalát
  • 300 g jiker z kapra (cejna)
  • 150 g sterilované kapie
  • 2 ks kozí rohy (červené)
  • 1 ks slovenská zelená pálivá paprika
  • 4 lžíce nasekané nati jarní cibulky
  • citronová šťáva
  • lák z paprik
  • olej
  • sůl
  • Příprava

    1. Jikry uvaříme ve vodě, kterou osolíme a ochutíme 2 lžícemi citronové šťávy, stačí vařit chvíli, tak 5-10 minut.
    2. Z uvařených jiker odstraníme blanku, propláchneme a necháme okapat.
    3. Jikry v míse promícháme s nakrájenou sterilovanou kapií, zelenou paprikou, kozími rohy a jarní cibulkou.
    4. Ochutíme lákem z kapií, použijeme tak 2-3 lžíce, dále 1 lžíci citronové šťávy, 1 lžící oleje a solí.
    5. Dáme vychladit, podáváme s pečivem.

    Poznámka

    Text i foto: D. Marounek

    Nejčtenější články

    Jak jednoduše opláchnout nafukovací člun

    Kdo vozí k vodě nafukovací čluny, moc dobře ví, jak moc po vytažení z vody jsou špinavé, zvláště, pokud je rybář u vody déle a zažije nějakou tu bouřku. Hlavně na řekách se na spodní straně člunu usazuje kde co. A pokud zaprší, či parkujeme s člunem pod stromy, ani vnitřek člunu nebývá neposkvrněný. Kdo by pak chtěl vozit tuto hrubou špínu domů? 🙂

    Co vše lze nastražit na přívěs háčku

    Kromě klasického boilies, případně pelet lze na přívěs háčku nastražit kde co. Od červů, žížal, ale i jiné živé havěti také různě upravené pečivo, listy, květy či snítky trav nebo rákosu, ale také ovoce. A to nemluvím o sýrech a různých dalších dobrotách, co si rybář odtrhne u huby, aby zvýšil svoji šanci chytit nějakou tu pěknou rybu.

    Bonduelle Gold Chilli – kukuřice nejen do chladné podzimní vody

    Zkušeným rybářům asi nemusím vysvětlovat, že právě nakládaná kukuřice Bonduelle nejlépe přemlouvá kaprovité ryby k záběru a to jak bílou rybu, tak i kapry a amury. Ale už jste vyzkoušeli chytat ryby na Bonduelle Gold Chilli, tedy ostrou variantu této nakládané kukuřice?