1 náročnost
45 minut
+ doba vychlazení salátu
300 g jiker z kapra (cejna)
150 g sterilované kapie
2 ks kozí rohy (červené)
1 ks slovenská zelená pálivá paprika
4 lžíce nasekané nati jarní cibulky
citronová šťáva
lák z paprik
olej
sůl
Příprava
- Jikry uvaříme ve vodě, kterou osolíme a ochutíme 2 lžícemi citronové šťávy, stačí vařit chvíli, tak 5-10 minut.
- Z uvařených jiker odstraníme blanku, propláchneme a necháme okapat.
- Jikry v míse promícháme s nakrájenou sterilovanou kapií, zelenou paprikou, kozími rohy a jarní cibulkou.
- Ochutíme lákem z kapií, použijeme tak 2-3 lžíce, dále 1 lžíci citronové šťávy, 1 lžící oleje a solí.
- Dáme vychladit, podáváme s pečivem.
Poznámka
Text i foto: D. Marounek