Příprava
- Odřezky zalijeme vodou, osolíme, přidáme 1 celou cibuli, bobkový list, nové koření, celý pepř, vaříme na mírném plameni 30 minut, během vaření sbíráme pěnu.
- Vývar scedíme, obereme rybí maso zbavené kostiček, dáme stranou do misky.
- V hrnci rozehřejeme máslo, zaprášíme moukou, uděláme světlou jíšku.
- Jíšku zalijeme rybím vývarem, přidáme najemno nastrouhanou cibuli, mrkev, celer a natrhanou střídku z housek, vaříme 15 minut.
- Polévku propasírujeme přes cedník, nebo rozmixujeme tyčovým mixérem na hladký krém.
- Přidáme smetanu, špetku muškátového květu, dochutíme citronovou šťávou, solí, pepřem, krátce povaříme.
- Do talířů přidáme 2 lžíce rybího masa a zalijeme polévkou, posypeme sušenou petrželkou.
Poznámka
Text i foto: Dalibor Marounek