Rybářský rozcestník

Polévka ze štiky

Starý recept jihočeských baštýřek, které dobře věděli, jak rybu zpracovat nejlépe, aby dobře chutnala.

2 náročnost
50 minut
polévkapolévka
  • Příprava

    1. Odřezky zalijeme vodou, osolíme, přidáme 1 celou cibuli, bobkový list, nové koření, celý pepř, vaříme na mírném plameni 30 minut, během vaření sbíráme pěnu.
    2. Vývar scedíme, obereme rybí maso zbavené kostiček, dáme stranou do misky.
    3. V hrnci rozehřejeme máslo, zaprášíme moukou, uděláme světlou jíšku.
    4. Jíšku zalijeme rybím vývarem, přidáme najemno nastrouhanou cibuli, mrkev, celer a natrhanou střídku z housek, vaříme 15 minut.
    5. Polévku propasírujeme přes cedník, nebo rozmixujeme tyčovým mixérem na hladký krém.
    6. Přidáme smetanu, špetku muškátového květu, dochutíme citronovou šťávou, solí, pepřem, krátce povaříme.
    7. Do talířů přidáme 2 lžíce rybího masa a zalijeme polévkou, posypeme sušenou petrželkou.

    Poznámka

    Text i foto: Dalibor Marounek

    Nejčtenější články

    Atraktory ve spreji – šikovná pomůcka zkušeného rybáře

    Atraktory jsou určeny výhradně pro zatraktivnění nástrah a návnad jak pro lov kaprovitých ryb, tak i pro lov dravců. Prodávají se v různých variantách, ale velmi oblíbené, hlavně u zkušených rybářů, jsou ve formě sprejů.

    Metlička na míchání zakrmovacích směsí

    Metlička na promíchání zakrmovacích směsí v kombinaci s bateriovou vrtačkou nám usnadní důkladné spojení všech vnadících složek. Jde o skvělého pomocníka. Právě správné promíchání zakrmovací směsi nám může pomoci k pěkným úlovkům.

    Základy výběru správného stanu pro rybáře

    Rybářské stany a bivaky tvoří samostatný segment v rozsáhlé nabídce stanů. Jak se v něm zorientovat a které parametry jsou pro nákup úplně nejdůležitější?

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím