Rybářský rozcestník

Salát s uzenou makrelou

Kousky římského nebo ledového salátu ochucené zálivkou, servírované doplněné o cherry rajčátka a kousky uzené makrely. Salát servírovaný ozdobený nastrouhaným sýrem, okořeněný grilovacím kořením, servírovaný samotný, nebo s pečivem.

1 náročnost
10 minut
salát
  • 250-300 g uzené makrely
  • 100 g uzeného sýra
  • 8 ks cherry rajčat
  • 1 ks římský salát (lze nahradit ledovým salátem)
  • grilovací koření
  • Zálivka:
  • 2 lžíce majonézy
  • 1 lžíce bílého jogurtu
  • 1 lžička citronové šťávy
  • 1 lžička sardelové pasty
  • 1 lžička hořčice
    1. Maso z makrely obereme, odstraníme kosti, natrháme na menší kousky.
    2. Z uvedených surovin na zálivku vidličkou rozšleháme zálivku, ti pak nalijeme do větší misky.
    3. Salát nakrájíme na kousky, přelijeme zálivkou, promícháme, aby všechny kousky salátu byly ochucené zálivkou.
    4. Na talířky rozdělíme ochucený salát, poklademe kousky makrely, nakrájenými cherry rajčátky, posypeme lehce grilovacím kořením, nastrouhaným sýrem a podáváme s pečivem, nebo samotné.

    Doporučení

    Autor textu i fotografií: D. Marounek

    Nejčtenější články

    Hybridní techniky lovu ryb

    Občas rybář prostě musí vytáhnout ze šuplíku nějakou techniku lovu, co zrovna nepatří k těm obvyklým, aby buď přelstil nějakou tu chytrou rybu, nebo v tu chvíli, kdy to vyžaduje momentální situace na revíru a lovném místě například díky špatnému počasí. A někteří z nás prostě kombinování různých technik milují. I já patřím mezi tyto neortodoxní rybáře, co se nebojí propojovat různé techniky lovu i když na první pohled mohou vypadat pro někoho tak trochu bizarně.

    Zmrazené nástražní rybky

    Při chytání například candátů, je skvělou nástrahou menší živá, nebo i mrtvá rybka. Ovšem tu nemáme vždy po ruce, naopak někdy zase nevíme, co s přebytečnou nástrahou. Pak malé rybky můžeme prošít návazcem s háčkem a zamrazit!

    Zatraktivnění návnady pomocí červů nebo žížal

    Pokud do krmné směsi přidáte něco živého, například masové červy nebo nasekané žížaly, dokáže vaše návnada nejen lépe přilákat bílou rybu, ale také ji déle udrží v lovném místě, což je druhý důvod, proč zakrmovat.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím