Rybářský rozcestník

Salát s uzenou makrelou

Kousky římského nebo ledového salátu ochucené zálivkou, servírované doplněné o cherry rajčátka a kousky uzené makrely. Salát servírovaný ozdobený nastrouhaným sýrem, okořeněný grilovacím kořením, servírovaný samotný, nebo s pečivem.

1 náročnost
10 minut
salát
  • 250-300 g uzené makrely
  • 100 g uzeného sýra
  • 8 ks cherry rajčat
  • 1 ks římský salát (lze nahradit ledovým salátem)
  • grilovací koření
  • Zálivka:
  • 2 lžíce majonézy
  • 1 lžíce bílého jogurtu
  • 1 lžička citronové šťávy
  • 1 lžička sardelové pasty
  • 1 lžička hořčice
    1. Maso z makrely obereme, odstraníme kosti, natrháme na menší kousky.
    2. Z uvedených surovin na zálivku vidličkou rozšleháme zálivku, ti pak nalijeme do větší misky.
    3. Salát nakrájíme na kousky, přelijeme zálivkou, promícháme, aby všechny kousky salátu byly ochucené zálivkou.
    4. Na talířky rozdělíme ochucený salát, poklademe kousky makrely, nakrájenými cherry rajčátky, posypeme lehce grilovacím kořením, nastrouhaným sýrem a podáváme s pečivem, nebo samotné.

    Doporučení

    Autor textu i fotografií: D. Marounek

    Nejčtenější články

    Od 12.4. mohou rybáři chytat ryby po celou povolenou denní dobu lovu

    Díky ukončení nouzového stavu si rybáři oddechnou, konečně mohou opět vyrazit na výpravy i mimo svůj okres, kde mají trvalé bydliště, stejně tak strávit u vody celý čas, co jim umožňuje rybářský zákon.

    Rybářská křížovka – sladkovodní i mořské ryby

    Máme pro vás novinku z naší redakce, rybářskou křížovku. Vyzkoušejte si, jestli se vám podaří vyluštit všechny názvy ryb, co jsem do křížovky vložili. Jde o zkrácené názvy jak sladkovodních tak mořských ryb. Tak hurá, pusťte se do luštění.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím