Rybářský rozcestník

Rolky s uzeným lososem

Skvělé, přitom jednoduše vyrobené rolky. Jde o lehké a chutné občerstvení vhodné k podávání například při posezení s přáteli u sklenky vína.

2 náročnost
20 minut
+ doba tuhnutí v lednici  
rolky-s-uzeným-lososem-1-1
  • 200 g uzeného lososa
  • 200 g žervé
  • 4 ks tortilly
  • 2 lžíce nasekané pažitky
  • 1 dl smetany
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Žervé naředíme smetanou, přidáme nasekanou pažitku, ochutíme solí, pepřem, vyšleháme hladký krém.
    2. Tortilly potřeme krémem, poklademe plátky lososa, srolujeme, stáhneme folií, necháme v lednici ztuhnout.
    3. Ostrým nožem nakrájíme na 1 cm silné kousky, rozložíme na talíře, přidáme zeleninu, olivy a podáváme.

    Nejčtenější články

    NONSTOP – lov ryb po půlnoci. Proč s ním všichni dělají takovou vědu?

    Dříve jsem byl velkým propagátorem lovu ryb pře půlnoc, nyní již mám pochyby, jak moc jde o výhodu moci chytat ryby celou noc. Po několika letech, co na revírech v NONSTOP režimu chytám, jsem totiž zjistil, že těch ryb, chycených v noci, zase až tak moc není.

    Cíleně pro rybí maso chodí k vodě jen něco málo přes 4 % registrovaných rybářů

    Z naší ankety s otázkou: „Proč vlastně rybařím?“, jasně vyplývá, že k vodě pro rybí maso chodí jen malé procento rybářů. Většina nás rybářů má totiž jiný důvod, proč vlastně k vodě na ryby chodí. Možná budete překvapeni, jak více jak 8 000 rybářů, v naší anketě, tedy hlasovalo.

    Žebrové krmítko naplněné pečivem

    V žebrovém krmítku skvěle drží jak větší kusy rohlíku, tak i kousky chleba. Lze pečivem naplnit a plně nahradit klasickou zakrmovací směs. I když jde o nouzové řešení, pokud nám například dojde zakrmovací směs, občas se vyplatí pečivo nasadit i místo krmné směsi jako hlavní zakrmovací složku krmení.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím