Rybářský rozcestník

Rybičky v aspiku

Aspiková mísa připravená z rybiček v kyselém nálevu, jogurtové omáčky, želatiny a dalších ingrediencí.

2 náročnost
55 minut
Rybičky v aspiku
  • 300 g rybiček v kyselém nálevu
  • 150 g sterilovaných okurek
  • 150 g celeru
  • 20 g želatiny
  • 500 ml masového vývaru
  • 4 lžíce octa
  • 5 ks křepelčích vajíček
  • 1 ks červené papriky
  • 1 ks jarní cibulky
  • 1 ks karotky
  • špetka drceného pepře
  • zelená petrželka
  • kopr
  • sůr
  • Na omáčku:
  • 4 lžíce bílého jogurtu
  • 1 lžička olivového oleje
  • 1 lžička kečupu
  • 1 lžička vegety
  • Příprava

    1. Vajíčka uvaříme natvrdo, zchladíme je a oloupáme
    2. Karotku a celer oškrábeme a nakrájíme na tenké nudličky, uvaříme je ve vývaru doměkka, potom vývar přecedíme a promícháme s octem, solí a pepřem
    3. Do ochuceného vývaru přidáme želatinu, rozpustíme ji a zahřejeme na 80 °C
    4. Na dno formy nalijeme malé množství rozpuštěného aspiku tak, aby zaplnil dno, necháme ztuhnout
    5. Na vrstvu ztuhlého aspiku naskládáme nudličky kořenové zeleniny, nakrájené sterilované okurky, cibulku, papriku, rybičky, nasekané bylinky a nakonec půlky křepelčích vajíček
    6. Vše zalijeme zbytkem připraveného aspiku a necháme řádně ztuhnout
    7. Rybičky v aspiku podáváme s čerstvým pečivem a jogurtovou omáčkou, připravenou promícháním bílého jogurtu, olivového oleje, kečupu a vegety.

    Nejčtenější články

    První chytání, aneb, co musí udělat rybář, než začne chytat

    Máme platné rybářské dokumenty, doma jsme si udělali přípravu a vše potřebně nachystali k vodě, včetně svačiny a pití a právě jsme dorazili k vodě … co vše předchází chytání? Hodíme hned silon s návnadou do vody a začneme? Rozhodně ne!

    Kačení máma, opeřený Rambo a Terminátor v jednom

    O letošní letní výpravě na Sumce se s námi u vody skamarádila kačení rodinka, máma a její čtyři mladé. My je krmili, oni nás obšťastňovali svojí přítomností. Běda jiným kačenám, které nás chtěli také navštívit. Ty naše kačení máma hnala tak urputně, že z ní šel až strach.

    Potlačení pachové stopy na nástrahách i návazcích

    Některé ryby mají opravdu dobře vyvinutý čich. V zásadě se ryby dělí do dvou skupin, jedny mají vysoce vyvinutý čich, ale za to horší zrak a druhé mají výborný zrak, ale horší čich. A právě ty druhy, co dobře vnímají různé pachy, můžeme přelstít drobnou vychytávkou.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím