Rybářský rozcestník

Rybičky v aspiku

Aspiková mísa připravená z rybiček v kyselém nálevu, jogurtové omáčky, želatiny a dalších ingrediencí.

2 náročnost
55 minut
Rybičky v aspiku
  • 300 g rybiček v kyselém nálevu
  • 150 g sterilovaných okurek
  • 150 g celeru
  • 20 g želatiny
  • 500 ml masového vývaru
  • 4 lžíce octa
  • 5 ks křepelčích vajíček
  • 1 ks červené papriky
  • 1 ks jarní cibulky
  • 1 ks karotky
  • špetka drceného pepře
  • zelená petrželka
  • kopr
  • sůr
  • Na omáčku:
  • 4 lžíce bílého jogurtu
  • 1 lžička olivového oleje
  • 1 lžička kečupu
  • 1 lžička vegety
  • Příprava

    1. Vajíčka uvaříme natvrdo, zchladíme je a oloupáme
    2. Karotku a celer oškrábeme a nakrájíme na tenké nudličky, uvaříme je ve vývaru doměkka, potom vývar přecedíme a promícháme s octem, solí a pepřem
    3. Do ochuceného vývaru přidáme želatinu, rozpustíme ji a zahřejeme na 80 °C
    4. Na dno formy nalijeme malé množství rozpuštěného aspiku tak, aby zaplnil dno, necháme ztuhnout
    5. Na vrstvu ztuhlého aspiku naskládáme nudličky kořenové zeleniny, nakrájené sterilované okurky, cibulku, papriku, rybičky, nasekané bylinky a nakonec půlky křepelčích vajíček
    6. Vše zalijeme zbytkem připraveného aspiku a necháme řádně ztuhnout
    7. Rybičky v aspiku podáváme s čerstvým pečivem a jogurtovou omáčkou, připravenou promícháním bílého jogurtu, olivového oleje, kečupu a vegety.

    Nejčtenější články

    Výměnný obchod s kosem

    Už jsem zažil u vody kdejaká zvláštní setkání, ale tento zážitek s „taťkou“ kosem si tedy opravdu nemohu nechat pro sebe. 🙂 Stalo se to poměrně nedávno na mé jednodenní rybářské výpravě na Rozkoši…

    Rybářská technika chytání ryb – muškaření

    Muškaření, to je královská rybářská disciplína. Muškaří se jak na vodách tekoucích, tak stojatých. A o co vlastně jde? Rybář rybám nabízí umělé nástrahy, mušky, které nahazuje do míst, kde si myslí, že číhá ryba, tedy například pstruh, lipan nebo například losos. Také může nechat mušku volně plavat po proudu řeky … vždy jde o to, vyprovokovat rybu k útoku. Chytání na mušku je velmi náročná disciplína, protože rybář většinu času stojí ve vodě a jde rybě naproti. V tom je kouzlo muškaření, protože rybář někdy chytá ryby doslova pod nohama. Právě ten přímý kontakt s vodou, ryby na dohled, klid, často nedotčená příroda, to vše dělá z muškaření právem vrcholnou rybářskou disciplínu.

    Jak zajisti kus rohlíku na háček při chytání tzv. na mlaskačku

    Existuje více montáží a návazců s kterými můžeme nabízet kus rohlíku rybám pěkně z hladiny, tzv. na mlaskačku. Pro milovníky dalekých a razantních náhozů tu mám způsob nastražení rohlíku pomocí háčku s přívěsem, boilie jehly a kousku klacku, nebo i klasické zarážky.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím