Rybářský rozcestník

Rybičky v aspiku

Aspiková mísa připravená z rybiček v kyselém nálevu, jogurtové omáčky, želatiny a dalších ingrediencí.

2 náročnost
55 minut
Rybičky v aspiku
  • 300 g rybiček v kyselém nálevu
  • 150 g sterilovaných okurek
  • 150 g celeru
  • 20 g želatiny
  • 500 ml masového vývaru
  • 4 lžíce octa
  • 5 ks křepelčích vajíček
  • 1 ks červené papriky
  • 1 ks jarní cibulky
  • 1 ks karotky
  • špetka drceného pepře
  • zelená petrželka
  • kopr
  • sůr
  • Na omáčku:
  • 4 lžíce bílého jogurtu
  • 1 lžička olivového oleje
  • 1 lžička kečupu
  • 1 lžička vegety
  • Příprava

    1. Vajíčka uvaříme natvrdo, zchladíme je a oloupáme
    2. Karotku a celer oškrábeme a nakrájíme na tenké nudličky, uvaříme je ve vývaru doměkka, potom vývar přecedíme a promícháme s octem, solí a pepřem
    3. Do ochuceného vývaru přidáme želatinu, rozpustíme ji a zahřejeme na 80 °C
    4. Na dno formy nalijeme malé množství rozpuštěného aspiku tak, aby zaplnil dno, necháme ztuhnout
    5. Na vrstvu ztuhlého aspiku naskládáme nudličky kořenové zeleniny, nakrájené sterilované okurky, cibulku, papriku, rybičky, nasekané bylinky a nakonec půlky křepelčích vajíček
    6. Vše zalijeme zbytkem připraveného aspiku a necháme řádně ztuhnout
    7. Rybičky v aspiku podáváme s čerstvým pečivem a jogurtovou omáčkou, připravenou promícháním bílého jogurtu, olivového oleje, kečupu a vegety.

    Nejčtenější články

    Truman je sice škodná, ale má skvělé maso!

    Trumani, jinak také sumečci američtí, patří mezi ty ryby které rybáři nemají v lásce. Jde o invazivní druh, ten v revíru dokáže nadělat opravdu velkou paseku. Při chytání, například na žížaly, k háčku nepustí žádnou jinou rybu. Ano, jsou místa, které trumani okupují ve velkém množství, na těchto místech se pak nedá chytnou například pěkného kapra, úhoře, či jinou vysněnou rybu. I když jsou trumani v revírech neštěstím, někteří rybáři je přesto dokáží využít. Nejen že si při cíleném lovu trumanů člověk dobře zachytá, také jejich maso je výtečné a stojí za to si ho připravit na grilu, v oleje, nebo například v udírně.

    Mělo by se v Česku zakázat chytat na živé nástražní rybky? – Výsledky ankety!

    Nedávno jsme ukončili hlasování v naší anketě s otázkou: „Mělo by se v Česku zakázat chytat na živé nástražní rybky?“ Hlasovalo celkem 3574 čtenářů a poměrně jasně se vyjádřili proti případnému zákazu lovu na živé nástražní rybky na svazových, ale i soukromých vodách v Česku.

    Kam v létě za rybařením – tipy na výlety s celou rodinou

    Léto je ideální dobou pro to, trávit většinu času s rodinou nebo partou přátel poblíž vody. Rybářům se pak už jen nabízí možnost spojit příjemné s užitečným, vzít své nejbližší za dobrodružstvím a ukázat jim v čem tkví kouzlo rybaření. Která místa v Čechách jsou pro rodiny či větší partu lidí ty nejlepší?