Rybářský rozcestník

Steak ze žraloka

Citronovou šťávou pokapané, odležené steaky ze žraloka, obalené v mouce ochucené kořením, zprudka opečené na pánvi na másle a oleji.

2 náročnost
15 minut
+ doba odležení  
Steak ze žraloka
  • Rozpis na 2 porce:
  • 350-400 g steak ze žraloka
  • 1 ks citronu
  • koření na ryby nebo oblíbené grilovací koření se solí
  • hladká mouka
  • máslo
  • (sůl)
  • olej
  • Příprava

    1. Steaky omyjeme, osušíme a pokapeme citronovou šťávou, necháme odležet tak 1/2 hodiny
    2. Maso osušíme z obou stran, obalíme v troše mouky, kterou jsme si smíchali s kořením (pokud rybí nebo grilovací koření neobsahuje sůl, maso i osolíme)
    3. Zprudka opékáme na másle na pánvi, kam jsme si přidali i trošku oleje, aby se máslo tak nepřipalovalo, opékáme z každé strany tak 5 min
    4. Podáváme například se zeleninovým salátem a bramborami.

    Poznámka

    Další skvělé recepty od paní Ivy Vargové, autorky tohoto textu i fotografie, najdete na její stránce zde: Pečené, varené s Ivou.

    Nejčtenější články

    Pozvánka na závod do Nižboru

    ČRS. z. s., MO Nižbor zve na 16. ročník rybářského závodu, který se koná 11. 5. 2024 na Berounce nad jezem v Nižboru. Počet míst omezen na 50….

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!