Chlazená, vykuchaná štika, naplněná směsí z kapra (lína), housky a mléka, upečená v troubě dozlatova. Recept z Německa.
1. Štiku zbavíme šupin, ploutví, nařízneme podél páteře po obou stranách a oddělíme maso od kostí
2. Páteř oddělíme nůžkami od hlavy a od ocasu a vyjmeme ji i s kostmi
3. Odstraníme vnitřnosti i žábry, dutinu břišní dobře vymyjeme
4. Štiku osolíme, naplníme, sešijeme bílou nití, dáme na vymaštěný pekáček s drobně nakrájenou cibulí a pečeme při teplotě kolem 190 °C
5. Při pečení podléváme trochou vývaru a vína a přeléváme vypečenou šťávou do změknutí.
Příprava nádivky:
1. Rybí maso osolíme, dáme na drobně nakrájenou a na másle zpěněnou cibuli a podusíme doměkka
2. Potom ji vykostíme, prolisujeme sítem a promícháme s houskou pokrájenou na kostičky a zvlhčenou mlékem, s mlíčím namočeným v mléce, se žloutkem, solí a kořením.
Příloha: Vařené brambory a bešamelová omáčka ochucená petrželkou nebo koprem.