Rybářský rozcestník

Rybí pomazánka ze sardinek

Sardinky, máslo, hořčice, sterilované okurky, vejce natvrdo a cibule, to vše smíchané v chutnou svačinovou pomazánku vhodnou i jako základ chlebíčků.

1 náročnost
20 minut
Rybí pomazánka ze sardinek
  • 125 g (1 balení) sardinek v oleji
  • 100 g másla
  • 1 lžíce hořčice
  • 2 ks vajec uvařených natvrdo
  • 2 ks sterilovaných okurek
  • 1 ks menší cibule
  • mletý černý pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Vejce uvaříme natvrdo a necháme vychladnout
    2. Sardinky vyšleháme s máslem a hořčicí
    3. Přidáme jemně nasekanou cibuli a na kousky pokrájené okurky, také oloupaná a na kostičky nakrájená vajíčka
    4. Vše dobře promícháme
    5. Nakonec pomazánku okořeníme černým pepřem a mírně osolíme, promícháme a necháme chvíli rozležet.

    Nejčtenější články

    Rybářské bajky, mýty, pověry a přísloví

    No, co rybář, to nějaká pověra. Někdo jim věří, jiný ne. Ale občas si říkám, že na každém šprochu je pravdy trochu! 🙂 A tak jsem je začal sbírat.

    Chov a skladování žížal

    Dnes se dají koupit žížalky, či i jiné živé rybí nástrahy, ve specializovaných obchodech, ale leze to dost do peněz. Pak máme další možnosti, jak my rybáři přijít k žížalám. Buď si je pracně nakopeme venku na zahradě, což může být dost zdlouhavé a za sucha či mrazu marný boj, nebo můžeme žížalám vytvořit ideální podmínky a vypěstovat si je doma ve sklepě, nebo na zahradě.

    Výroba závaží z kamene

    Někdo se snaží celou montáž co nejvíce zneviditelnit ve vodě. Jiný zase používá klipsy na odhození zátěže při záseku, kdy je opravdu vhodné a také lacinější nechat ve vodě kus kamene, než zátěž olověnou. O šetrnosti k přírodě nemluvě! Ostatní chtějí třeba jen ušetřit. Vyrobte si tedy, za dlouhých zimních večerů, šetrné závaží z kousku drátu a kamene, v létě se jistě, tyto náhražky olova, budou hodit.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím