Rybářský rozcestník

Rybí pomazánka ze sardinek

Sardinky, máslo, hořčice, sterilované okurky, vejce natvrdo a cibule, to vše smíchané v chutnou svačinovou pomazánku vhodnou i jako základ chlebíčků.

1 náročnost
20 minut
Rybí pomazánka ze sardinek
  • 125 g (1 balení) sardinek v oleji
  • 100 g másla
  • 1 lžíce hořčice
  • 2 ks vajec uvařených natvrdo
  • 2 ks sterilovaných okurek
  • 1 ks menší cibule
  • mletý černý pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Vejce uvaříme natvrdo a necháme vychladnout
    2. Sardinky vyšleháme s máslem a hořčicí
    3. Přidáme jemně nasekanou cibuli a na kousky pokrájené okurky, také oloupaná a na kostičky nakrájená vajíčka
    4. Vše dobře promícháme
    5. Nakonec pomazánku okořeníme černým pepřem a mírně osolíme, promícháme a necháme chvíli rozležet.

    Nejčtenější články

    První chytání, aneb, co musí udělat rybář, než začne chytat

    Máme platné rybářské dokumenty, doma jsme si udělali přípravu a vše potřebně nachystali k vodě, včetně svačiny a pití a právě jsme dorazili k vodě … co vše předchází chytání? Hodíme hned silon s návnadou do vody a začneme? Rozhodně ne!

    Kačení máma, opeřený Rambo a Terminátor v jednom

    O letošní letní výpravě na Sumce se s námi u vody skamarádila kačení rodinka, máma a její čtyři mladé. My je krmili, oni nás obšťastňovali svojí přítomností. Běda jiným kačenám, které nás chtěli také navštívit. Ty naše kačení máma hnala tak urputně, že z ní šel až strach.

    Potlačení pachové stopy na nástrahách i návazcích

    Některé ryby mají opravdu dobře vyvinutý čich. V zásadě se ryby dělí do dvou skupin, jedny mají vysoce vyvinutý čich, ale za to horší zrak a druhé mají výborný zrak, ale horší čich. A právě ty druhy, co dobře vnímají různé pachy, můžeme přelstít drobnou vychytávkou.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím