Rybářský rozcestník

Candát na zeleném pepři

Na pánvi na másle opečené okořeněné a moukou posypané filety candáta, servírované přelité omáčkou připravenou z výpeku.

2 náročnost
45 minut
candát
  • 600 g filetů z candáta
  • 4 lžíce sladké smetany
  • 1 lžíce zeleného pepře ve slaném nálevu
  • 1 lžíce nasekané petrželky
  • 2 ks sardelky (ančovičky)
  • 1 ks cibule
  • 1 dl bílého vína
  • hladká mouka
  • drcený kmín
  • máslo
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Candáta osolíme, posypeme, drceným kmínem, pokapeme citronovou šťávou, necháme chvíli odležet
    2. Filety osušíme, poprášíme lehce hladkou moukou, opečeme na másle z obou stran, odložíme stranou
    3. Do šťávy po pečení přidáme zelený pepř, na jemno nasekanou cibuli, petrželku, utřené sardelky, zalijeme vínem, dusíme na mírném plameni 15 minut, až zelený pepř změkne a cibule se rozvaří
    4. Omáčku zahustíme smetanou, vložíme nazpět filety candáta, prohřejeme
    5. Filety podáváme přelité omáčkou například s vařeným bramborem.

    Doporučení

    Tímto způsobem lze upravit i jiné druhy sladkovodních nebo mořských ryb.

    Nejčtenější články

    Pozvánka na závod do Nižboru

    ČRS. z. s., MO Nižbor zve na 16. ročník rybářského závodu, který se koná 11. 5. 2024 na Berounce nad jezem v Nižboru. Počet míst omezen na 50….

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!