Rybářský rozcestník

Candát na zeleném pepři

Na pánvi na másle opečené okořeněné a moukou posypané filety candáta, servírované přelité omáčkou připravenou z výpeku.

2 náročnost
45 minut
candát
  • 600 g filetů z candáta
  • 4 lžíce sladké smetany
  • 1 lžíce zeleného pepře ve slaném nálevu
  • 1 lžíce nasekané petrželky
  • 2 ks sardelky (ančovičky)
  • 1 ks cibule
  • 1 dl bílého vína
  • hladká mouka
  • drcený kmín
  • máslo
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Candáta osolíme, posypeme, drceným kmínem, pokapeme citronovou šťávou, necháme chvíli odležet
    2. Filety osušíme, poprášíme lehce hladkou moukou, opečeme na másle z obou stran, odložíme stranou
    3. Do šťávy po pečení přidáme zelený pepř, na jemno nasekanou cibuli, petrželku, utřené sardelky, zalijeme vínem, dusíme na mírném plameni 15 minut, až zelený pepř změkne a cibule se rozvaří
    4. Omáčku zahustíme smetanou, vložíme nazpět filety candáta, prohřejeme
    5. Filety podáváme přelité omáčkou například s vařeným bramborem.

    Doporučení

    Tímto způsobem lze upravit i jiné druhy sladkovodních nebo mořských ryb.

    Nejčtenější články

    Jak na úhoře s feederovým prutem

    Ten, kdo propadl chytání na feeder, si rozhodně rád zkusí s tímto prutem i lov úhořů. Feeder je k chytání úhořů stejně dobrý, jako klasické pruty na položenou. Jen se musí vědět, jak na to!

    Lov kaprů i jiných bílých ryb ve větším proudu

    Asi většina zkušenějších rybářů mě dá zapravdu, že chytání ryb ve stojaté vodě je o něco málo jednodušší, než lov ryb v proudné vodě. Ovšem tento článek chci věnovat především lovu bílých ryb v silnějších proudech, tedy všude tam, kde je větší proud, díky kterému musíme změnit nejen samotnou taktiku lovu, ale i přizpůsobit montáže a vlastně skoro celou rybářskou výbavu.

    Chlebové těsto 100x jinak

    Tak ta stovka, to je hodně nadnesené, 🙂 ale rozhodně vám zde dáme pár rad, jak využít doma vyrobené chlebové těsto na několik vtipných způsobů. Je vhodné především pro lov bílé ryby, hodně pak chutná i větším kaprům.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím