Rybářský rozcestník

Candát na zeleném pepři

Na pánvi na másle opečené okořeněné a moukou posypané filety candáta, servírované přelité omáčkou připravenou z výpeku.

2 náročnost
45 minut
candát
  • 600 g filetů z candáta
  • 4 lžíce sladké smetany
  • 1 lžíce zeleného pepře ve slaném nálevu
  • 1 lžíce nasekané petrželky
  • 2 ks sardelky (ančovičky)
  • 1 ks cibule
  • 1 dl bílého vína
  • hladká mouka
  • drcený kmín
  • máslo
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Candáta osolíme, posypeme, drceným kmínem, pokapeme citronovou šťávou, necháme chvíli odležet
    2. Filety osušíme, poprášíme lehce hladkou moukou, opečeme na másle z obou stran, odložíme stranou
    3. Do šťávy po pečení přidáme zelený pepř, na jemno nasekanou cibuli, petrželku, utřené sardelky, zalijeme vínem, dusíme na mírném plameni 15 minut, až zelený pepř změkne a cibule se rozvaří
    4. Omáčku zahustíme smetanou, vložíme nazpět filety candáta, prohřejeme
    5. Filety podáváme přelité omáčkou například s vařeným bramborem.

    Doporučení

    Tímto způsobem lze upravit i jiné druhy sladkovodních nebo mořských ryb.

    Nejčtenější články

    Sumec kanibal, aneb čím vším sumci nepohrdnou. Mohou napadnout i člověka?

    Kanibalismus u sumců je přirozeným jevem a setkáme se s ním všude, nejen tam, kde je moc přemnožený a má málo potravy. Pokud hájí své teritorium, klidně vystartuje po stejně velkém jedinci, který nepatří mezi jeho nejbližší rodinu. Jde o teritoriální chování. Ovšem cizí jedinci svého druhu nejsou jeho hlavní potravou. Kromě menších ryb nepohrdne ani hlodavci, menšími ptáky apod. Může si ale sumec udělat zálusk i na člověka?

    Způsoby uzení ryb

    Známe různé způsoby uzení ryb, liší se teplotou kouře, dobou uzení a také trvanlivostí výsledného produktu.

    Koule z DECATHLONU jsou trnem v oku některým českým výrobcům

    Boilies z DECATHLONU se stále probírá na diskuzních fórech na různých rybářských webech a také na Facebooku. Jde o to, že zásadně konkuruje cenou běžným výrobcům a tak někteří testeři renomovaných značek začali koule z DECATHLONU ve svých článcích hanit. My jsme byli donedávna zcela neutrální, ale po sérií negativních článků na Facebooku jsme se naštvali a zašli do obchodu a „dekatloňácké“ koule koupili. Boilies jsme pak testovali na stojaté svazové vodě, také na jednom soukromém revíru a nakonec i na proudné vodě na Labi. A jak jsme s koulemi dopadli?

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím