600 g filetů z candáta
4 lžíce sladké smetany
1 lžíce zeleného pepře ve slaném nálevu
1 lžíce nasekané petrželky
2 ks sardelky (ančovičky)
1 ks cibule
1 dl bílého vína
hladká mouka
drcený kmín
máslo
pepř
sůl
Příprava
- Candáta osolíme, posypeme, drceným kmínem, pokapeme citronovou šťávou, necháme chvíli odležet
- Filety osušíme, poprášíme lehce hladkou moukou, opečeme na másle z obou stran, odložíme stranou
- Do šťávy po pečení přidáme zelený pepř, na jemno nasekanou cibuli, petrželku, utřené sardelky, zalijeme vínem, dusíme na mírném plameni 15 minut, až zelený pepř změkne a cibule se rozvaří
- Omáčku zahustíme smetanou, vložíme nazpět filety candáta, prohřejeme
- Filety podáváme přelité omáčkou například s vařeným bramborem.
Doporučení
Tímto způsobem lze upravit i jiné druhy sladkovodních nebo mořských ryb.