Rybářský rozcestník

Pečený platýs

Pokud si ho nechytnete někde na výpravě na moři, na našem trhu se dá koupit již řadu let. Má chutné, jemné maso bez kostí. K dostání jsou celé ryby kolem 400-600 g nebo také filety.

2 náročnost
30 minut
+ 1 hodina odležení  
Pečený platýs
pečený
  • 2 ks platýsi
  • 1 dl bílého vína
  • provensálské bylinky
  • citronová šťáva
  • mořská sůl
  • máslo
  • pepř
  • Příprava

    1. Z vykuchaných ryb odstřihneme ploutve, odstraníme hlavu, ocas, osolíme mořskou solí, pokapeme citronovou šťávou, necháme 1 hodinu odležet
    2. Ryby položíme tmavou stranou do zapékací misky, posypeme provensálským kořením, poklademe plátky másla, podlijeme vínem
    3. Vložíme do vyhřáté trouby, pečeme 10-12 minut při 200 °C
    4. Upečené ryby na talíři obložíme pečenými brambory, lístky špenátu, cherry rajčaty, podáváme s oblíbeným dresinkem, nebo tatarskou omáčkou.

    Nejčtenější články

    Jak na úhoře s feederovým prutem

    Ten, kdo propadl chytání na feeder, si rozhodně rád zkusí s tímto prutem i lov úhořů. Feeder je k chytání úhořů stejně dobrý, jako klasické pruty na položenou. Jen se musí vědět, jak na to!

    Druhy ryb doporučené k uzení

    Následující seznam představuje stručný přehled nejběžnějších druhů ryb vhodných k uzení, které si můžete sami chytit, nebo také koupit v obchodech. Samozřejmě existuje ještě mnoho dalších druhů, které lze rovněž použít k uzení.

    Lov kaprů i jiných bílých ryb ve větším proudu

    Asi většina zkušenějších rybářů mě dá zapravdu, že chytání ryb ve stojaté vodě je o něco málo jednodušší, než lov ryb v proudné vodě. Ovšem tento článek chci věnovat především lovu bílých ryb v silnějších proudech, tedy všude tam, kde je větší proud, díky kterému musíme změnit nejen samotnou taktiku lovu, ale i přizpůsobit montáže a vlastně skoro celou rybářskou výbavu.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím