Rybářský rozcestník

Sumec na másle

K přípravě tohoto receptu použijeme maso sumce za hlavou, které není tučné. Příprava je jednoduchá, jde o okořeněná filátka zaprášená hladkou moukou, pak zprudka opečená na rozpuštěném másle.

2 náročnost
30 minut
+ doba odležení masa  
Sumec na másle
  • 1 kg masa ze sumce (nejlépe toho za hlavou)
  • 1-2 lžičky citronové šťávy
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1 lžíce másla
  • kmín
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Z masa stáhneme, kůži odstraníme tuk a nařežeme na filátka
    2. Pokapeme citronovou, osolíme, okmínujeme, opeříme, necháme hodinku odležet
    3. Filátka zaprášíme lehce hladkou moukou, smažíme na másle, do měkka, z obou stran.

    Doporučení

    Podáváme s bramborovou kaši ochucenou pestem z medvědího česneku a zeleninou.

    Poznámka

    Na tento recept je lepší použít přepuštěné máslo.

    Nejčtenější články

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

    MiČR handicapovaní rybáři a MiČR ženy plavaná Mělník 2024

    Vážení přátelé sportovního rybolovu, dovolujeme si Vás pozvat na Mistrovství ČR v plavané v roce 2024, které se bude konat 26.4. – 28.4. 2024 na Mělníce.