Rybářský rozcestník

Sumec na másle

K přípravě tohoto receptu použijeme maso sumce za hlavou, které není tučné. Příprava je jednoduchá, jde o okořeněná filátka zaprášená hladkou moukou, pak zprudka opečená na rozpuštěném másle.

2 náročnost
30 minut
+ doba odležení masa  
Sumec na másle
  • 1 kg masa ze sumce (nejlépe toho za hlavou)
  • 1-2 lžičky citronové šťávy
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1 lžíce másla
  • kmín
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Z masa stáhneme, kůži odstraníme tuk a nařežeme na filátka
    2. Pokapeme citronovou, osolíme, okmínujeme, opeříme, necháme hodinku odležet
    3. Filátka zaprášíme lehce hladkou moukou, smažíme na másle, do měkka, z obou stran.

    Doporučení

    Podáváme s bramborovou kaši ochucenou pestem z medvědího česneku a zeleninou.

    Poznámka

    Na tento recept je lepší použít přepuštěné máslo.

    Nejčtenější články

    Lov sumců na položenou na živé či mrtvé ryby

    Jedna z možností, jak chytat sumce tzv. „na těžko“ je nalíčit návazce u dna, nebo kousek nade dnem a nabídnout jim živou, či mrtvou rybku, nebo její části.

    Nastražení PopUp boilie na mikro obratlík

    U některých montáží jako Ronnie Rig, či Slip D Rig se PopUp boilie navazuje na mikro obratlík a to pomocí vlasce nebo přímo, pro tyto účely vytvořené, bait floss šňůry. V tomto články vám ukážeme pomocí foto návodu přesný postup, jak na to.

    Trn (osten) se silikonovou zarážkou – šikovná pomůcka pro nastražení pop up boilie pod háček

    Velmi praktická pomůcka pro rybáře v situaci, kdy chtějí pod háček napíchnout nějakou PopUp nástrahu a nemají po ruce vhodný návazec s háčkem a přívěsem pod ním.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím