Rybářský rozcestník

Sumec na másle

K přípravě tohoto receptu použijeme maso sumce za hlavou, které není tučné. Příprava je jednoduchá, jde o okořeněná filátka zaprášená hladkou moukou, pak zprudka opečená na rozpuštěném másle.

2 náročnost
30 minut
+ doba odležení masa  
Sumec na másle
  • 1 kg masa ze sumce (nejlépe toho za hlavou)
  • 1-2 lžičky citronové šťávy
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1 lžíce másla
  • kmín
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Z masa stáhneme, kůži odstraníme tuk a nařežeme na filátka
    2. Pokapeme citronovou, osolíme, okmínujeme, opeříme, necháme hodinku odležet
    3. Filátka zaprášíme lehce hladkou moukou, smažíme na másle, do měkka, z obou stran.

    Doporučení

    Podáváme s bramborovou kaši ochucenou pestem z medvědího česneku a zeleninou.

    Poznámka

    Na tento recept je lepší použít přepuštěné máslo.

    Nejčtenější články

    Masaři plundrují svazové vody!

    Na internetu koluje Print Scrn chatu dvou mladíků, který ukazuje dva masaře v tom pravém světle. Z jejich diskuze totiž vyplývá, že ve svazové vodě chycené ryby prodávají obchodníkům vietnamské národnosti.

    Horní míry dravců? Ano nebo ne?

    V jedné komunitě na Facebooku se objevila diskuze o snaze stanovit, kromě kaprů, horní míry i dravcům. Jak to vidíte vy? Je potřeba hájit trofejní dravce? Já osobně si nejsem jistý, že například u sumce je třeba nějaké hájení, ale třeba jsem mimo. Pojďme si na toto téma popovídat i u nás na Facebooku!

    V portugalském moři chytili prehistorické monstrum. Žilo již před 80 miliony let

    Pracovníci Portugalského institutu moře a atmosféry vylovili u břehů oblasti Algarve mimořádně vzácný druh žraloka. Jedná se o živočicha, který na naší planetě žije již desítky milionů let a je proto vědci označován za „živou fosilii.“ S odkazem na místní televizi o tom informoval server BBC.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím