Rybářský rozcestník

Ryby v jogurtu a sezamu

V troubě upečené rybí filety potřené bílým jogurtem, obalené ve strouhance promíchané se sezamovými semínky.

2 náročnost
45 minut
  • 4 ks filetů bělomasé ryby
  • 4 lžíce bílého jogurtu
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce sezamovch semínek
  • 100 g strouhanky
  • mletý pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Do mísy přisypeme strouhanku, přidáme polovinu sezamových semínek a dobře promícháme
    2. Očištěné rybí filety po obou stranách osolíme, opepříme, potřeme bílým jogurtem a obalíme ve strouhance
    3. Vložíme do pekáčku, posypeme zbylými sezamovými semínky, zastříkneme olivovým olejem, vložíme do vyhřáté trouby na 220 °C a pečeme 15-20 minut.

    Nejčtenější články

    Jak na úhoře s feederovým prutem

    Ten, kdo propadl chytání na feeder, si rozhodně rád zkusí s tímto prutem i lov úhořů. Feeder je k chytání úhořů stejně dobrý, jako klasické pruty na položenou. Jen se musí vědět, jak na to!

    Lov kaprů i jiných bílých ryb ve větším proudu

    Asi většina zkušenějších rybářů mě dá zapravdu, že chytání ryb ve stojaté vodě je o něco málo jednodušší, než lov ryb v proudné vodě. Ovšem tento článek chci věnovat především lovu bílých ryb v silnějších proudech, tedy všude tam, kde je větší proud, díky kterému musíme změnit nejen samotnou taktiku lovu, ale i přizpůsobit montáže a vlastně skoro celou rybářskou výbavu.

    Chytání ryb z lodi

    Díky loďce máme možnost dopravit se na lovné místo, které není přístupné ze břehu a tak tato místa nejsou prochytaná rybáři, to je asi největší výhoda chytání ryb z lodí. Také díky driftování dokážeme z lodě pokrýt větší kvadrant vody, než při pouhém pohybu po břehu. A to nemluvím a romantice, adrenalinu a dalších výhodách při chytání ryb z lodí.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím