Rybářský rozcestník

Ryby v jogurtu a sezamu

V troubě upečené rybí filety potřené bílým jogurtem, obalené ve strouhance promíchané se sezamovými semínky.

2 náročnost
45 minut
  • 4 ks filetů bělomasé ryby
  • 4 lžíce bílého jogurtu
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce sezamovch semínek
  • 100 g strouhanky
  • mletý pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Do mísy přisypeme strouhanku, přidáme polovinu sezamových semínek a dobře promícháme
    2. Očištěné rybí filety po obou stranách osolíme, opepříme, potřeme bílým jogurtem a obalíme ve strouhance
    3. Vložíme do pekáčku, posypeme zbylými sezamovými semínky, zastříkneme olivovým olejem, vložíme do vyhřáté trouby na 220 °C a pečeme 15-20 minut.

    Nejčtenější články

    Sumec kanibal, aneb čím vším sumci nepohrdnou. Mohou napadnout i člověka?

    Kanibalismus u sumců je přirozeným jevem a setkáme se s ním všude, nejen tam, kde je moc přemnožený a má málo potravy. Pokud hájí své teritorium, klidně vystartuje po stejně velkém jedinci, který nepatří mezi jeho nejbližší rodinu. Jde o teritoriální chování. Ovšem cizí jedinci svého druhu nejsou jeho hlavní potravou. Kromě menších ryb nepohrdne ani hlodavci, menšími ptáky apod. Může si ale sumec udělat zálusk i na člověka?

    Způsoby uzení ryb

    Známe různé způsoby uzení ryb, liší se teplotou kouře, dobou uzení a také trvanlivostí výsledného produktu.

    Koule z DECATHLONU jsou trnem v oku některým českým výrobcům

    Boilies z DECATHLONU se stále probírá na diskuzních fórech na různých rybářských webech a také na Facebooku. Jde o to, že zásadně konkuruje cenou běžným výrobcům a tak někteří testeři renomovaných značek začali koule z DECATHLONU ve svých článcích hanit. My jsme byli donedávna zcela neutrální, ale po sérií negativních článků na Facebooku jsme se naštvali a zašli do obchodu a „dekatloňácké“ koule koupili. Boilies jsme pak testovali na stojaté svazové vodě, také na jednom soukromém revíru a nakonec i na proudné vodě na Labi. A jak jsme s koulemi dopadli?

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím