Rybářský rozcestník

Kapr vařený v sáčku v bylinkách

Porce kapra pokapané citronovou šťávou, odležené, dochucené solí a bylinkami, uvařené zabalené v mikrotenovém sáčku ve vodě.

1 náročnost
35 minut
+ 30 minut odležení  
  • 2 ks porce kapra
  • 1 ks citrónu
  • 1-2 hrsti bylinek (petrželka, pažitka, libeček ...)
  • máslo
  • sůl
  • voda
  • mikrotenový sáček
  • Příprava

    1. Očištěné porce kapra pokapeme citronovou šťávou a necháme 30 minut odležet
    2. Maso ze všech stran osolíme, potřeme hojně nadrobno nasekanými a promíchanými zelenými natěmi bylinek, vše vložíme do sáčku a zajistíme gumičkou
    3. Připravený sáček s rybou vložíme do vařící vody a vaříme na mírném zdroji tepla 25 minut
    4. Uvařené porce ryby vyjmeme, doplníme čerstvým máslem a podáváme například s vařenými brambory a hlávkovým salátem.

    Nejčtenější články

    Výměnný obchod s kosem

    Už jsem zažil u vody kdejaká zvláštní setkání, ale tento zážitek s „taťkou“ kosem si tedy opravdu nemohu nechat pro sebe. 🙂 Stalo se to poměrně nedávno na mé jednodenní rybářské výpravě na Rozkoši…

    Rady pro začínající vláčkaře – nástrahy vhodné pro vláčení

    Ano, vláčení je fenomén, ale je to především dřina. Někdy ani 300 náhozů nestačí k tomu, aby člověk spatřil nějakou tu šupinu. Vláčkař musí být nejen tělesně zdatný, ale také musí překypovat výrou v sebe sama. Někdy totiž ani několik hodin prohazování vodou nestačí k tomu, aby byl lov úspěšný a pak jen psychicky zdatný rybář dokáže další den vzít vláčecí prut opět do ruky a nahodit. Kromě výše uvedeného i znalost vody, či konkrétního místa, kde rybář chytá a také slušná výbava vede k úspěchu. Ovšem pro úspěšný lov vláčením je především nutná ta pravá nástraha, právě ta často rozhoduje o tom, zda rybář ten den zasekne rybu, nebo ne.

    Jak zajisti kus rohlíku na háček při chytání tzv. na mlaskačku

    Existuje více montáží a návazců s kterými můžeme nabízet kus rohlíku rybám pěkně z hladiny, tzv. na mlaskačku. Pro milovníky dalekých a razantních náhozů tu mám způsob nastražení rohlíku pomocí háčku s přívěsem, boilie jehly a kousku klacku, nebo i klasické zarážky.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím