Rybářský rozcestník

Rybí huspenina

Maso z bílých ryb uvařené spolu se zeleninou, 2 dny proležené v chladničce.

2 náročnost
80 minut
+ 2 dny proležení  
  • 800 g bílé ryby
  • 40 g petržele
  • 40 g mrkve
  • 2 ks cibule
  • sladká paprika
  • voda
  • sůl
  • Příprava

    1. Osolené porce ryby necháme asi 20 minut odležet
    2. Oloupanou cibuli nakrájenou na kolečka dáme do hrnce spolu s kolečky očištěné kořenové zeleniny
    3. Přidáme ryby, zalijeme vodou a vše přivedeme k varu
    4. Ochutíme mletou červenou paprikou a zvolna vaříme asi 1 hodinu
    5. Rybí maso vytáhneme, vložíme do hlubší mísy a zalijeme ho procezeným horkým vývarem (pokud máme vývaru příliš mnoho, vaříme ho dále bez ryb, až tekutinu zredukujeme na takové množství, aby byly ryby těsně ponořeny
    6. Zalité ryby necháme vychladnout, dáme do chladu a necháme ještě 2 dny proležet.

    Nejčtenější články

    Rybářské bajky, mýty, pověry a přísloví

    No, co rybář, to nějaká pověra. Někdo jim věří, jiný ne. Ale občas si říkám, že na každém šprochu je pravdy trochu! 🙂 A tak jsem je začal sbírat.

    Chov a skladování žížal

    Dnes se dají koupit žížalky, či i jiné živé rybí nástrahy, ve specializovaných obchodech, ale leze to dost do peněz. Pak máme další možnosti, jak my rybáři přijít k žížalám. Buď si je pracně nakopeme venku na zahradě, což může být dost zdlouhavé a za sucha či mrazu marný boj, nebo můžeme žížalám vytvořit ideální podmínky a vypěstovat si je doma ve sklepě, nebo na zahradě.

    Výroba závaží z kamene

    Někdo se snaží celou montáž co nejvíce zneviditelnit ve vodě. Jiný zase používá klipsy na odhození zátěže při záseku, kdy je opravdu vhodné a také lacinější nechat ve vodě kus kamene, než zátěž olověnou. O šetrnosti k přírodě nemluvě! Ostatní chtějí třeba jen ušetřit. Vyrobte si tedy, za dlouhých zimních večerů, šetrné závaží z kousku drátu a kamene, v létě se jistě, tyto náhražky olova, budou hodit.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím