Rybářský rozcestník

Královský pangasius

Ochucené filety z pangasiuse pečené s povařenou mrkví, fenyklem, brokolicí, cibulí, špekem a citronem.

2 náročnost
50 minut
  • 600 g filetů z pangasia
  • 200 g brokolice
  • 50 g špeku
  • 2 ks mrkve
  • 1 ks cibule
  • 1 ks citronu
  • 1/2 ks fenyklu
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžíce worcesterové omáčky
  • 1 lžička koření na ryby
  • 1 lžička citronového pepře
  • sůl
  • Příprava

    1. Očištěné mrkve i fenykl vložíme do hrnce s vroucí osolenou vodou a uvaříme do poloměkka, vyndáme, necháme okapat a nakrájíme na menší kousky
    2. Růžičky brokolice krátce spaříme ve vroucí osolené vodě, scedíme a necháme okapat
    3. Očištěné filety z pangasia osolíme, vložíme do olejem vymazaného pekáčku, lehce potřeme worcesterem, posypeme kořením na ryby a citronovým pepřem
    4. Pak rybu poklademe máslem, přidáme oloupanou, na plátky nakrájenou cibuli, na kostičky nakrájený špek, povařenou zeleninu a plátky z dobře omytého citronu
    5. Dáme do vyhřáté trouby a pečeme při 180 °C doměkka (asi 15 minut).

    Nejčtenější články

    Jak zpracovat sumce

    Lovem sumců se zabývám delší dobu. Rád se podělím s rybáři o mé zkušenosti, jak takový úlovek zpracovat. Ideální sumec pro kuchyňské zpracování je, podle mě, do 130 cm jeho délky. Větší kusy jsou příliš tučné a to i na uzení, ty já osobně vracím vodě. Často čtu, že sumce je potřeba, před jeho kuchyňským zpracováním celého stáhnout, což je nesmysl. A to platí i v momentě, když chci sumce vyudit. Ze sumce nejprve použiji první 40 cm za hlavou, říkám tomu sumčí svíčková, ideální část sumce na sumčí guláš, filety a nugety (kostky) na opečení a na další kuchyňskou úpravu, například na pomazánky z vařeného masa, ceviches atd. Břicho a maso z hlavy používám na polévku. Zbytek sumce s kůží nařežu na 10-15 cm velké kusy, samozřejmě jdou udělat i menší kusy, na uzení. Mnoho rybářů také neví jak sumce šetrně zabít. V tomto článku najdete můj osvědčený postup zabití sumce a rozdělení sumčího masa podle způsobu tepelné úpravy masa sumce.

    Čeští handicapovaní rybáři vezou bronz z mistrovství světa!

    Skvělého úspěchu dosáhl tým českých handicapovaných rybářů na Mistrovství světa v bulharském Plovdivu (14. – 15. 6.), kde získal bronzové medaile. Skončilo tak osmileté čekání na cenný kov. Český tým handicapovaných rybářů tvořili téměř výhradně členové místní organizace Kladruby u Vlašimi. Zisk medaile je o to cennější, že Češi na světovém šampionátu startovali s největšími zdravotními handicapy z všech zúčastněných týmů…

    Rozdrcená kukuřice pomocí drtičky na boilies

    Pomocí drtičky na boilies lze rozdrtit jak vařenou, tak nakládanou kukuřici. Spolu se slupkami jde o úžasnou surovinu do zakrmovacích směsí. Kalí vodu a vytváří výraznou chuťovou stopu na lovném místě. Podrcené části kukuřice stačí zamíchat do vnadící směsi, ta zásadně sníží vlhkost kukuřičné kaše a tak touto směsí jde chytat jak například s feederovými krmítky, tak směsí můžeme plnit punčochy či sáčky z PVA materiálu.