Rybářský rozcestník

Královský pangasius

Ochucené filety z pangasiuse pečené s povařenou mrkví, fenyklem, brokolicí, cibulí, špekem a citronem.

2 náročnost
50 minut
  • 600 g filetů z pangasia
  • 200 g brokolice
  • 50 g špeku
  • 2 ks mrkve
  • 1 ks cibule
  • 1 ks citronu
  • 1/2 ks fenyklu
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžíce worcesterové omáčky
  • 1 lžička koření na ryby
  • 1 lžička citronového pepře
  • sůl
  • Příprava

    1. Očištěné mrkve i fenykl vložíme do hrnce s vroucí osolenou vodou a uvaříme do poloměkka, vyndáme, necháme okapat a nakrájíme na menší kousky
    2. Růžičky brokolice krátce spaříme ve vroucí osolené vodě, scedíme a necháme okapat
    3. Očištěné filety z pangasia osolíme, vložíme do olejem vymazaného pekáčku, lehce potřeme worcesterem, posypeme kořením na ryby a citronovým pepřem
    4. Pak rybu poklademe máslem, přidáme oloupanou, na plátky nakrájenou cibuli, na kostičky nakrájený špek, povařenou zeleninu a plátky z dobře omytého citronu
    5. Dáme do vyhřáté trouby a pečeme při 180 °C doměkka (asi 15 minut).

    Nejčtenější články

    Největší dětské rybářské závody na rybníce Konopiště

    Pořádáme již třetí ročník dětských závodů pro širokou veřejnost( není třeba rybářského lístku). Loňská účast byla 108 dětí. Každý malý závodník má v ceně startovného (100 kč) zajištěné jídlo a pití a drobný prezent. Do 50tého místa garantujeme věcné a hodnotné ceny.

    DIGITAL Smart Cradle – absolutní vítěz GRAND PRIX For Fishing 2023

    I letos měl rybářský veletrh For Fishing 2023 bohatý doprovodný program. Kromě jiného se také vystavovatelé mohli přihlásit s nějakým zajímavým výrobkem do soutěže GRAND PRIX For Fishing 2023. Jde o prestižní záležitost a tak není divu, že se letos soutěže zúčastnily i takové rybářské celebrity, jako Karel Nikl nebo Lukáč Krása. Ovšem hlavní cena letos skončila na Slovensku!

    Ryby v české kuchyni – 1. díl

    Ryby se v Čechách konzumují po staletí. Dříve hlavně sladkovodní, nyní si oblibu získaly i ryby mořské. Asi nejvýznamnější rybou u nás byl odedávna kapr. Kapr se začal konzumovat již ve středověku a to díky rozmachu rybnikářství, kdy rybníky patřily k běžné součásti feudálních panství, ale i klášterů. Do výstavby rybníků se pak zapojily později i města.