Rybářský rozcestník

Kotlíková polévka z cejnů

Polévka z cejnů dochucená kysanou smetanou, kořením a koprem, nastavená brambory.

2 náročnost
60 minut
  • 1 kg cejnů
  • 150 ml zakysané smetany
  • 2 lžíce sekaného kopru
  • 10 ks zrnek nového koření
  • 4-5 ks brambor
  • 2 ks bobkové listy
  • 2 ks cibule
  • voda
  • sůl
  • Doporučení

    1. Do osolené vody v kotlíku vložíme očištěné, omyté maso z cejnů, přidáme oloupané, na větší kusy pokrájené brambory, cibuli v celku, koření a vaříme na mírném ohni nejméně 30-45 minut
    2. Poté vyndáme koření a maso z cejna, které vykostíme a kousky ryby vrátíme zpět do vývaru
    3. Polévku zalijeme smetanou a ještě chvíli necháme dojít na žhavých uhlících
    4. Před podáním jednotlivé porce posypeme sekaným koprem.

    Nejčtenější články

    Jak na úhoře s feederovým prutem

    Ten, kdo propadl chytání na feeder, si rozhodně rád zkusí s tímto prutem i lov úhořů. Feeder je k chytání úhořů stejně dobrý, jako klasické pruty na položenou. Jen se musí vědět, jak na to!

    Lov kaprů i jiných bílých ryb ve větším proudu

    Asi většina zkušenějších rybářů mě dá zapravdu, že chytání ryb ve stojaté vodě je o něco málo jednodušší, než lov ryb v proudné vodě. Ovšem tento článek chci věnovat především lovu bílých ryb v silnějších proudech, tedy všude tam, kde je větší proud, díky kterému musíme změnit nejen samotnou taktiku lovu, ale i přizpůsobit montáže a vlastně skoro celou rybářskou výbavu.

    Chytání ryb z lodi

    Díky loďce máme možnost dopravit se na lovné místo, které není přístupné ze břehu a tak tato místa nejsou prochytaná rybáři, to je asi největší výhoda chytání ryb z lodí. Také díky driftování dokážeme z lodě pokrýt větší kvadrant vody, než při pouhém pohybu po břehu. A to nemluvím a romantice, adrenalinu a dalších výhodách při chytání ryb z lodí.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím