Rybářský rozcestník

Kotlíková polévka z cejnů

Polévka z cejnů dochucená kysanou smetanou, kořením a koprem, nastavená brambory.

2 náročnost
60 minut
  • 1 kg cejnů
  • 150 ml zakysané smetany
  • 2 lžíce sekaného kopru
  • 10 ks zrnek nového koření
  • 4-5 ks brambor
  • 2 ks bobkové listy
  • 2 ks cibule
  • voda
  • sůl
  • Doporučení

    1. Do osolené vody v kotlíku vložíme očištěné, omyté maso z cejnů, přidáme oloupané, na větší kusy pokrájené brambory, cibuli v celku, koření a vaříme na mírném ohni nejméně 30-45 minut
    2. Poté vyndáme koření a maso z cejna, které vykostíme a kousky ryby vrátíme zpět do vývaru
    3. Polévku zalijeme smetanou a ještě chvíli necháme dojít na žhavých uhlících
    4. Před podáním jednotlivé porce posypeme sekaným koprem.

    Nejčtenější články

    Výměnný obchod s kosem

    Už jsem zažil u vody kdejaká zvláštní setkání, ale tento zážitek s „taťkou“ kosem si tedy opravdu nemohu nechat pro sebe. 🙂 Stalo se to poměrně nedávno na mé jednodenní rybářské výpravě na Rozkoši…

    Rybářská technika chytání ryb – muškaření

    Muškaření, to je královská rybářská disciplína. Muškaří se jak na vodách tekoucích, tak stojatých. A o co vlastně jde? Rybář rybám nabízí umělé nástrahy, mušky, které nahazuje do míst, kde si myslí, že číhá ryba, tedy například pstruh, lipan nebo například losos. Také může nechat mušku volně plavat po proudu řeky … vždy jde o to, vyprovokovat rybu k útoku. Chytání na mušku je velmi náročná disciplína, protože rybář většinu času stojí ve vodě a jde rybě naproti. V tom je kouzlo muškaření, protože rybář někdy chytá ryby doslova pod nohama. Právě ten přímý kontakt s vodou, ryby na dohled, klid, často nedotčená příroda, to vše dělá z muškaření právem vrcholnou rybářskou disciplínu.

    Jak zajisti kus rohlíku na háček při chytání tzv. na mlaskačku

    Existuje více montáží a návazců s kterými můžeme nabízet kus rohlíku rybám pěkně z hladiny, tzv. na mlaskačku. Pro milovníky dalekých a razantních náhozů tu mám způsob nastražení rohlíku pomocí háčku s přívěsem, boilie jehly a kousku klacku, nebo i klasické zarážky.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím