Rybářský rozcestník

Rožmberská štědrovečerní polévka

Rybí polévka z kapra, slaniny a kořenové zeleniny, dochucená kořením a vaječnými žloutky.

2 náročnost
45 minut
Rožmberská štědrovečerní polévka
  • 700 g kapra
  • 100 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
  • 50 g slaniny bez kůže
  • 50 g másla
  • 3 ks žloutky
  • 2 l vody
  • špetka muškátového květu
  • mletý černý pepř sůl
  • sůl
  • Příprava

    1. Kapra opečeme na másle a na kostičky rozkrájené slanině
    2. Opečenou rybu zbavíme kůže, kostí, pak maso semeleme na masovém strojku
    3. Mleté maso rozvaříme se strouhanou očištěnou zeleninou a kořením v osolené vodě
    4. Polévku přecedíme hustým sítem a rozkvedláme v ní žloutky rozmíchané v trošce studené vody.

    Nejčtenější články

    Rybářské bajky, mýty, pověry a přísloví

    No, co rybář, to nějaká pověra. Někdo jim věří, jiný ne. Ale občas si říkám, že na každém šprochu je pravdy trochu! 🙂 A tak jsem je začal sbírat.

    Chov a skladování žížal

    Dnes se dají koupit žížalky, či i jiné živé rybí nástrahy, ve specializovaných obchodech, ale leze to dost do peněz. Pak máme další možnosti, jak my rybáři přijít k žížalám. Buď si je pracně nakopeme venku na zahradě, což může být dost zdlouhavé a za sucha či mrazu marný boj, nebo můžeme žížalám vytvořit ideální podmínky a vypěstovat si je doma ve sklepě, nebo na zahradě.

    Výroba závaží z kamene

    Někdo se snaží celou montáž co nejvíce zneviditelnit ve vodě. Jiný zase používá klipsy na odhození zátěže při záseku, kdy je opravdu vhodné a také lacinější nechat ve vodě kus kamene, než zátěž olověnou. O šetrnosti k přírodě nemluvě! Ostatní chtějí třeba jen ušetřit. Vyrobte si tedy, za dlouhých zimních večerů, šetrné závaží z kousku drátu a kamene, v létě se jistě, tyto náhražky olova, budou hodit.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím