Rybářský rozcestník

Rožmberská štědrovečerní polévka

Rybí polévka z kapra, slaniny a kořenové zeleniny, dochucená kořením a vaječnými žloutky.

2 náročnost
45 minut
Rožmberská štědrovečerní polévka
  • 700 g kapra
  • 100 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
  • 50 g slaniny bez kůže
  • 50 g másla
  • 3 ks žloutky
  • 2 l vody
  • špetka muškátového květu
  • mletý černý pepř sůl
  • sůl
  • Příprava

    1. Kapra opečeme na másle a na kostičky rozkrájené slanině
    2. Opečenou rybu zbavíme kůže, kostí, pak maso semeleme na masovém strojku
    3. Mleté maso rozvaříme se strouhanou očištěnou zeleninou a kořením v osolené vodě
    4. Polévku přecedíme hustým sítem a rozkvedláme v ní žloutky rozmíchané v trošce studené vody.

    Nejčtenější články

    Fishsurfing Tržiště – vyhledávač rybářských potřeb

    Ztrácíte se v nepřeberné nabídce rybářských eshopů? Hesla jako „nejlepší“, „nejlevnější“, „sleva“ a „akce“ vám zní povědomě? Jestliže hledáte opravdu nejlepší nabídku a chcete rychle a snadno najít vše, co potřebujete, představujeme vám nový vyhledávač rybářských potřeb – Fishsurfing Tržiště!

    Sladký likér jako dip? Vyzkoušejte třeba griotku, funguje skvěle!

    Došel vám oblíbený dip, nebo prostě rádi zkoušíte něco nového a nejste lakomí, obětujte panák vašeho oblíbeného sladkého likéru a použijte ho jako dip, možná vás překvapí, že i některé ryby, pokud mají možnost, jsou pěkné násosky.

    Územní halový přebor v rybolovné technice mládeže

    Český rybářský svaz, z. s., Západočeský územní svaz, odbor RT ve spolupráci s ČRS, z.s., místní organizací Nepomuk pořádají Územní halový přebor v rybolovné technice mládeže podzimní kolo….