Rybářský rozcestník

Rožmberská štědrovečerní polévka

Rybí polévka z kapra, slaniny a kořenové zeleniny, dochucená kořením a vaječnými žloutky.

2 náročnost
45 minut
Rožmberská štědrovečerní polévka
  • 700 g kapra
  • 100 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
  • 50 g slaniny bez kůže
  • 50 g másla
  • 3 ks žloutky
  • 2 l vody
  • špetka muškátového květu
  • mletý černý pepř sůl
  • sůl
  • Příprava

    1. Kapra opečeme na másle a na kostičky rozkrájené slanině
    2. Opečenou rybu zbavíme kůže, kostí, pak maso semeleme na masovém strojku
    3. Mleté maso rozvaříme se strouhanou očištěnou zeleninou a kořením v osolené vodě
    4. Polévku přecedíme hustým sítem a rozkvedláme v ní žloutky rozmíchané v trošce studené vody.

    Nejčtenější články

    Lov kaprů tzv. „na trhačku“ (pomocí kolíčků na prádlo)

    Kapry metodou trhačky, tzv. „na kolíčky“, chytáme z několika důvodů. Především všude tam, kde je hodně silný proud a máme problém udržet své montáže pěkně v klidu u dna na námi zvoleném místě. Dalším důvodem může být hodně nečistot plovoucích jak na hladině, tak pod ní, například po bouřích, velkých lijácích a podobně. Vlasec vedený vzduchem nad vodou totiž není strhávaný proudem a nepořádek unášený vodou se na něj nemá jak zachytit.

    Swinger nahrazený kolíčkem na prádlo a gumou

    Nahradit rozbitý swinger kolíčkem na prádlo a gumou napadlo mého kamaráda poměrně nedávno. V nouzi si prostě rybář musí umět poradit. Ovšem všechny nás šokovalo, že celý systém pak fungoval lépe, jako s klasickým swingerem.

    Velké sousto z kukuřice pro větší kapry

    Velké sousto vyselektuje drobnější ryby a tak záběr přijde jen od většího kusu. To docílíme použitím více kukuřic najednou napíchnutých na přívěs háčku s očkem uvázaného pomocí bezuzlového vázání …

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím