Rybářský rozcestník

Rožmberská štědrovečerní polévka

Rybí polévka z kapra, slaniny a kořenové zeleniny, dochucená kořením a vaječnými žloutky.

2 náročnost
45 minut
Rožmberská štědrovečerní polévka
  • 700 g kapra
  • 100 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
  • 50 g slaniny bez kůže
  • 50 g másla
  • 3 ks žloutky
  • 2 l vody
  • špetka muškátového květu
  • mletý černý pepř sůl
  • sůl
  • Příprava

    1. Kapra opečeme na másle a na kostičky rozkrájené slanině
    2. Opečenou rybu zbavíme kůže, kostí, pak maso semeleme na masovém strojku
    3. Mleté maso rozvaříme se strouhanou očištěnou zeleninou a kořením v osolené vodě
    4. Polévku přecedíme hustým sítem a rozkvedláme v ní žloutky rozmíchané v trošce studené vody.

    Nejčtenější články

    Jak na úhoře s feederovým prutem

    Ten, kdo propadl chytání na feeder, si rozhodně rád zkusí s tímto prutem i lov úhořů. Feeder je k chytání úhořů stejně dobrý, jako klasické pruty na položenou. Jen se musí vědět, jak na to!

    Lov kaprů i jiných bílých ryb ve větším proudu

    Asi většina zkušenějších rybářů mě dá zapravdu, že chytání ryb ve stojaté vodě je o něco málo jednodušší, než lov ryb v proudné vodě. Ovšem tento článek chci věnovat především lovu bílých ryb v silnějších proudech, tedy všude tam, kde je větší proud, díky kterému musíme změnit nejen samotnou taktiku lovu, ale i přizpůsobit montáže a vlastně skoro celou rybářskou výbavu.

    Chlebové těsto 100x jinak

    Tak ta stovka, to je hodně nadnesené, 🙂 ale rozhodně vám zde dáme pár rad, jak využít doma vyrobené chlebové těsto na několik vtipných způsobů. Je vhodné především pro lov bílé ryby, hodně pak chutná i větším kaprům.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím